Lapozz bele! Valentin-nap és szerelem minden mennyiségben a Nők Lapja új számában

Szerelem így, szerelem úgy... Sok arca van ennek az intenzív érzésnek, melyek közül jó néhányat körbejárunk Valentin-napi lapszámunkban. Felkészültetek?

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 10 kép

Érzelmes kommunikáció

Történeteket teszünk a képzeletbeli asztalra hétről hétre, hogy szórakoztassunk, új trendeket mutassunk be, olyan emberek gondolatait osszuk meg önökkel, akikről mi magunk úgy gondoljuk, hogy fontos, amit és ahogyan tesznek a munkájukban, magánéletükben: Horgas Eszter, Magyar Zoltán, C. S. Lewis, Huzella Júlia. Ez lehetne evidens, de a szempontok természetesen szubjektívek. Ami vagy aki nekem tetszik, talán másnak nem… Sokan dolgozunk azon, újságírók és szerkesztők, hogy egy minden szempontból érdekes, sokszínű világot mutassunk be: ezen a héten többek között egy nők uralta kínai közösségről számolunk be, és egy roma férfi érzelmi és egzisztenciális küzdelmeiről. Bálint-nap alkalmából az érzelmek kerültek a fókuszba, a szerelem, a szeretet, amiről férfi címlapsztárunk, Árpa Attila mesél, válása tanulságaival a háta mögött. Tari Annamária pszichológus arra hívja fel a figyelmet, hogy a felgyorsult életünk tempója mennyire nincs szinkronban az érzelmek kialakulásával. Azokat ugyanis sürgetni nem lehet, szépen lassan alakulnak ki, és ilyenkor a rövid távú vágyak helyett a hosszú távú elképzeléseket érdemes szem előtt tartani, megfogalmazni. Mindenesetre a párkapcsolatban az egyik legfontosabb szempont az odaadó figyelem: ha ez nincs meg, jöhet fehér lovon a herceg, szinte biztos, hogy megbotlik. A nyílt, szeretetteljes kommunikáció ennek egyfajta leképezése, amiről nem tudunk eleget beszélni… Lélek anyagunkban azt boncolgatjuk, mi történik, ha a nő keres több pénzt. Természetesen egy ilyen helyzetet is ki lehet egyensúlyozni: ha a férfi a ház körüli javítási munkálatokat elvégzi, esetleg ő áll be a tűzhely mögé – mert ilyenről is hallani –, szervizbe viszi az autót, bevásárol, elhozza a gyereket az iskolából, és még hosszan sorolhatnám, hogy az élet számos területén helyt lehet állni, ami a család működését előreviszi. Nincsenek vesztes helyzetek, csak akarat kell, odafigyelés, tenni akarás. Bálint-napon egy szál virág… akinek nincs ellenére.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

 

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

 

Fotó: Archív, Getty Images