Ellenállhatatlan fogások és melengető receptek a Nők Lapja Konyha februári számában

Körettel sült húsok, ínyenc levesek, téli vitaminbombák, piskótakülönlegességek, a farsangi szezon sztárjai és számos izgalmas recept is helyet kapott a Nők Lapja Konyha legújabb számában. Jó főzőcskézést kívánunk ebben a hónapban is!

 „Lapozzatok bele a magazinba a képre kattintva!”

Galéria | 13 kép

Megmentett ételek

Egyre gyakrabban látnak napvilágot olyan felmérések, kutatások, amelyek azzal foglalkoznak, mennyi élelmiszert dobnak ki évente a fejlett országok lakói. Engem ez mindig elborzaszt, és bár nem állítom, hogy nálunk otthon nem fordul elő néha, olyankor rettentően szégyellem is magam. Mindig megfogadom, hogy igyekszem jobban tervezni a heti menüt, ha kell, újrahasznosítani valahogy a vasárnapi ebédet, illetve okos módszerrel ételt varázsolni a kissé szottyadt gyümölcsökből, zöldségekből. Amikor sikerül, nagyon büszke vagyok magamra, pedig igazából nem tettem mást, csak azt, ami a nagymamáimnak anno még teljesen természetes volt. Éppen ezért idén több alkalommal igyekszünk majd praktikus recepteket adni a háztartásokban leggyakrabban előforduló maradékokhoz, legyen az főtt étel, túlérett gyümölcs vagy éppen napok óta kinyitott tejföl.

A 40–43. oldalon található fogásokból én biztosan kipróbálom majd a narancskompótos tejberizstortát, illetve a száraz kenyér „eltüntetésére” kiváló egytálételt, a stratát. Természetesen ezeken kívül is rengeteg izgalmas és új receptet kínálunk februári lapszámunkban: szerelmeseknek (is) szóló menüt alkotunk Valentin-napra, fánkot sütünk farsangra, és ínycsiklandó forró levesekkel űzzük el a mínuszokat. A gyorsan elkészíthető ételek kedvelőinek olyan húsokat ajánlunk, amelyeket a körettel együtt tudunk elkészíteni, illetve egészben sült szárnyasokat is mutatunk. A kuckózós, ráérősebb napokra ízesített/színezett házi tésztákkal készülünk, érdemes nagyobb adagot gyúrni belőlük, kiszárítva hónapokig eláll, és bármikor élvezhetjük a finom falatokat.

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!