Februárban is irány a mozi! Oscar-esélyes filmek és izgalmas alkotások várnak a vásznon

Február 24-én tartják az idei Oscar-gálát, ahol ezúttal is a legjobb filmek indulnak a neves díjért. Összeállításunkban 5 olyan mozit is ajánlunk, ami az esélyes alkotások között szerepel, de 6 másik nagyszerű filmet is láthattok ebben a hónapban. Mutatjuk a listát!

A kedvenc

A 18. század elején járunk, ahol egy különleges barátság kibontakozásának lehetünk tanúi. Az Emma StoneRachel Weisz és Olivia Colmann főszereplésével készült mozi egy életrajzi történetet ölel fel, de megtalálható benne a humor, az irónia és a dráma is. Ne hagyjátok ki, már csak azért se, mert a mozit összesen 9 kategóriában jelölték az Oscarra! Érdemes lesz tehát szurkolni érte!

Szereplők: Olivia Colman, Rachel Weisz, Emma Stone

Bemutató: február 7. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Kafarnaum – A remény útja

Megrázó libanoni dráma a Kafarnaum, amelyet a legjobb idegennyelvű film kategóriában jelöltek Oscar-díjra. Főhősünk a 12 éves Zain, aki azért perli be a saját szüleit, mert életet adtak neki. A fiú úgy gondolja, hogy apja és anyja nem alkalmas a szülői szerepre, felelőtlen döntés volt részükről a gyermekvállalás. A tárgyaláson, de a mozi egésze alatt tanúi lehetünk annak, mekkora bölcsességgel rendelkezik ez a kisfiú, milyen tisztességesen vigyáz a testvéreire és mennyire felelősségteljes ember. Vajon ezek, és az a hatalmas szeretet, ami benne lakozik, felhatalmazzák őt mindarra, hogy számom kérje szüleit?

Szereplők: Nadine Labaki, Zain Al Rafeea

Bemutató: február 7. (Forgalmazó: Mozinet)

Hidegháború

Különleges romantikus drámának ígérkezik a lengyel-francia-angol mozi, amelyben egy évtizedeken és országokon átívelő szerelmi történet részesei lehetünk. A film két lengyel zenész kapcsolatának kibontakozását, a férfi előnyös disszidálását, valamint a nő kommunista rendszerben való érvényesülését tárja elénk. A pár Európa különböző pontjain keresztezi egymás útját, aminek köszönhetően újra és újra rájönnek: erősebb köztük a kötelék, mint gondolták. A 3 kategóriában is jelölt alkotást minden korosztálynak megéri majd végignézni.

Szereplők: Joanna Kulig, Tomasz Kot

Bemutató: február 14. (Forgalmazó: Mozinet)

Alelnök

Izgalmas életrajzi dráma az Alelnök, amely a korábbi amerikai alelnök, Dick Chaney történetét meséli el, pontosabban azt, hogy hogyan vált az Amerikai Egyesült Államok történelmének legbefolyásosabb alelnökévé. Ha szeretitek a történelmi vonatkozású filmeket, akkor mindenképpen nézzétek meg a Christian Bale főszereplésével készült alkotást, és persze szurkoljatok a 8 Oscar-jelölést is bezsebelt alkotásnak.

Szereplők: Amy Adams, Christian Bale, Steve Carrel, Sam Rockwell

Bemutató: február 21. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Zöld könyv – Útmutató az élethez

Tony egy egyszerű és jólelkű fickó, aki egy kis mellékes reményében elvállal egy sofőri munkát, méghozzá egy afroamerikai zongorista turnéján. Amerika déli államaiba utaznak, ezen a vidéken azonban nem igazán látják szívesen a színes bőrű embereket… A két férfi szöges ellentéte egymásnak, útjuk során azonban rájönnek, hogy nem is különböznek annyira, mint amennyire kezdetben hitték. Izgalmas és emberi alkotás, amely 5 jelölést is kapott.

Szereplők: Linda Cardellini, Viggo Mortensen, Mahershala Ali, Don Stark

Bemutató: február 21. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

Amit még érdemes megnézni ebben a hónapban…

A Maria Callas-sztori egy különleges és megható dokumentumfilm és életrajzi dráma, amely a 20. század egyik legtehetségesebb és egyben legnagyobb hatású operaénekesének életéről szól. Érdemes lesz ott lenni február 14-én a bemutatón!

Különleges pillanatokat tartogat az angol romantikus dráma, az Az a nap a tengerparton is. A történet 1962-ben játszódik és két fiatal szerelmest valamint egy nem várt fordulatot mutat be. Ian McEwen bestsellere szintén február 14-től látható majd a mozikban.

Mindannyiunk kedvenc bunyósa most teljes betekintést enged az életébe. A február 28-án bemutatásra kerülő Piedone nyomában című magyar portréfilmben ugyanis megismerheti a közönség Bud Spencert, mint embert, de mint sportolót, mint színészt, mint apát, mint férjet, és mint barátot is. Remek utazásra hív a kibővített moziváltozat, ne hagyjátok ki!

Ha inkább a vígjátékokat kedvelitek, akkor itt a február 14-én bemutatásra kerülő Amit nem akarsz tudni a szüleidről mozifilm. Salma Hayek és Alec Baldwin egy egészen más oldaláról mutatkozik majd meg, a nevetés viszont garantált!

Ha a gyerekekkel szeretnétek kikapcsolódni, akkor mindenképpen nézzétek meg az Így neveld a sárkányodat animációs film 3. részét! Kalandos utazásban lesz része az egész családnak!

És végül nem maradhat ki a sorból a legújabb magyar romantikus vígjáték a Kölcsönlakás sem. Dobó Kata filmje fiatalos, lendületes, szexis és humoros, éppen ezért remek kikapcsolódásnak ígérkezik.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: IMDb