Kapcsolj ki! Téli pikniken, sörfesztiválon vagy Cseh Tamás esten

Ki mondta, hogy a zimankóban visszavonulót kell fújni és a négy fal között aszalódni?! Húzzatok bakancsot, meleg kabátot és irány a természet! Több olyan program is vár a hétvégén, amelynek a helyszíne a szabadban lesz.

Téli Etyeki Piknik az Etyeki Gasztrosétányon

Ha voltatok már Etyeki Pikniken akkor azért, ha még nem, akkor pedig azért van ott a helyetek az idei Téli Etyeki Pikniken! A kis utcákat bebarangolva a környék legfinomabb borait kóstolhatjátok meg, közben pedig andalító zenével és finom étkekkel is meglepnek benneteket! Vágjatok bele egy kis télfelező túrába, irány Etyek!

Részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: január 19. 10:00

Helyszín: 2091, Újhegy, Etyek

WinterFest a Duna Palotában

sörfesztivál

Ezen a hétvégén az év legnagyobb sörünnepével várnak benneteket a Duna Palotában! Januárban 18-án és 19-én a hazai és nemzetközi sörfőzdék vonulnak ide ki, de lesznek a témában szakmai előadások, workshopok az otthoni sörfőzésről, koncertek, neves éttermek sör-étel párosításai. Menjetek a párotokkal vagy a legjobb barátnőkkel, ha egy kis lazításra vágynátok!

Időpont: január 18., 16:00 – január 20., 1:00

Helyszín: Duna Palota, 1051, Budapest, Zrínyi u. 5.

HEP Workshop #5 – Hygge

hep-workshop-5-hygge

A hygge rengeteg mindenről szól, fontos része a fenntartható, a jelenben élő életmód, a környezetünk és önmagunk megbecsülése is. A szürke januárban a Happier Earth Project és az Attention szervezésében részt vehettek egy nagyon érdekes és izgalmas délutánon, ahol miután szóban bemutatták ezt a különleges, dán életérzést, kipróbálhatjátok a gyakorlatban is! A közös alkotáshoz nem lesz másra szükségetek, mint egy megunt ruhadarabotokra, amit feldobnátok egy kis textilfestékkel. Lehet póló, pulcsi, szövettáska – az a lényeg, hogy fusson rajta a textilfilc. Vagyis minél simább és minél egyszínűbb, annál jobb! Ott lesztek?

Még több információ a workshopról ITT!

Időpont: január 20. 15:00-17:00

Helyszín: Attention – A hely, 1085, Budapest, Gyulai Pál utca 5.

Szomszédunk, Cseh Tamás a Béla bárban

Cseh Tamás január 22-én lenne 76 éves, ez alkalomból a népszerű Béla bárban ad koncertet az énekes dalaiból válogatva Víg Mihály, Henri Gonzo, Havai Gábor és további zenészek. Nemcsak a zenében gyönyörködhettek, ha ezen az estén ellátogattok a budai lakásétterembe, az est során a Cseh Tamás Archívum jóvoltából vetítést is tartanak!

Időpont: január 23. 19:00
Helyszín: BÉLA, 1114, Budapest, Bartók Béla út 23.

Vegan Sunday Market az Anker’tben

vegan-sunday-market

Az idei első Vegan Sunday Marketen a konyhai alapanyagokon, finom ételeken, italokon, CF termékeken és egyéb kézműves kreációkon kívül sok-sok program közül is válogathattok. A vegán piacon kerekasztal-beszélgetéseket hallhattok többek között a kenderről, mint élelmiszerről, de lesz szó a környezetvédelemről, sőt akár még főzőtanfolyamon is részt vehettek! Ne hagyjátok ki!

Még több információ a vasárnapi eseményről ITT!

Időpont: január 20. 10:00-18:00

Helyszín: Anker’t, 1061, Budapest, Paulay Ede utca 33.

 

 

Összeállította: D. E.

Képek: az események oldalairól