Kapcsolj ki! Vintage vásáron, karácsonyi koncerteken vagy egy jó könyvvel

Már csak párat kell aludni karácsonyig, ami azt jelenti, hogy ideje végérvényesen is az ünnepekre hangolódni. Mutatjuk, mivel kapcsolódhattok ki a hétvégén, valamint a két ünnep közötti időszakban.

Lovebug Vintage Karácsonyi Vásár

Ha még mindig hiányzik egy-két ajándék a karácsonyhoz, netán valami igazán egyedi és különleges dolgot kerestek a szeretteiteknek, akkor ott a helyetek a Lovebug karácsonyi vásárán! Itt nemcsak családias környezet, de rengeteg vintage holmi, sőt villám akciók is várnak majd titeket. Lecsaphattok Nalini ásványékszereire, Kamala Kaftan egzotikus ruháira, vagy éppen HuruHuru hajbatoll díszeire is. Irány a vásár!

A vásárról itt tudhattok meg még többet.

Helyszín: Lovebug Vintage – 1027 Budapest, Margit körút 62.

Időpont: december 22-23. 12.00-18.00

Mindez világ örvendezzen! – Szalóki Ági karácsonyi koncertje

A magyar parasztság gazdag zenei hagyományának tisztelője, a nyitott és kísérletező kedvű énekesnő ezúttal különleges vendégekkel, valamint a magyar népzene gyöngyszemeivel várja majd a kikapcsolódásra és szórakozásra vágyókat. „Decemberben, amikor a föld északi féltekéjén fényre és melegségre vágyunk, jólesik megpihenni, elcsendesedni. Vágyunk az újjáéledésre, a születés ünneplésére. Még sötét van, de tudjuk és hisszük: kivilágosodik.” – szólnak Szalóki Ági meghitt gondolatai.

Az eseményről itt tudhattok meg még többet.

Helyszín: Müpa – 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Időpont: december 27. 20.00

Kaláka karácsonyi koncert különleges vendégekkel

Régi hagyomány az együttes részéről, hogy karácsonykor koncerttel lepi meg a rajongókat. Idén különleges vendégekkel is készülnek az estre, Sebestyén Márta és Andrejszky Judit személyében. Az akusztikus koncerten a Kaláka betlehemes állandó tagja Major Gábor is ott lesz, nektek pedig abban a megtiszteltetésben lehet részetek, hogy a formáció ötvenedik évadjának karácsonyi koncertjén vehettek részt. Nem éri meg kihagyni!

Az eseményről bővebben itt olvashattok.

Helyszín: Marczibányi Téri Művelődési Központ – 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A

Időpont: december 25. 19.00-22.00

Barokk Karácsony 2018

A MOM Kulturális Központ kupolatermében egy igazán hangulatos ünnepi koncertet nézhettek meg. Az esten a Presto Kamaraegyüttes, valamint az Ars Nova Sacra Énekegyüttes is közreműködik, hogy egy felejthetetlen barokk hangulat részesei lehessetek. Az eseményen többek között Monteverdi, Bach, Händel és Schütz művei is életre kelnek majd. A barokk zene kedvelőinek csak ajánlani tudjuk a programot!

Az eseményről és az elhangzó művekről itt tudhattok meg még többet.

Helyszín: MOM Kulturális Központ – 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Időpont: december 22. 19.00

Diótörő és Egérkirály a Veszprémi Petőfi Színházban

A klasszikus Diótörő előadásnak egy olyan feldolgozását láthatjátok karácsony másnapján Veszprémben, amely a szeretetről beszél, méghozzá arról a szeretetről, amire minden gyermeknek és felnőttnek egyre jobban szüksége van. Vágyunk a varázslatra, amely egy olyan világba repít minket, ahol rájöhetünk: ha megküzdünk az álmainkért, akkor megtapasztalhatjuk az igazi csodát. Az izgalmas zenevilágú musical méltó kísérője lesz a karácsonyi ünnepnek. Ha tehetitek, ne hagyjátok ki!

Az előadásról további részleteket itt találtok.

Helyszín: Veszprémi Petőfi Színház – 8200 Veszprém, Óvári Ferenc u. 2.

Időpont: december 26. 15.00-17.30

Könyvajánló: Szegő András – Íróportrék

Central Könyvek, 2018

Végül egy különleges olvasnivalót is ajánlunk a karácsonyi pihenés mellé, méghozzá kollégánk legújabb könyvét, az Íróportrékat. Szegő András fesztelen modora, közvetlen stílusa, őszinte kíváncsisága, lényegre törő kérdései, eredeti humora, valamint személyes reflexiói olyan légkört teremtenek, amelyben mindegyik interjúalanya megnyílik és igazi válaszokat ad az igazi kérdésekre. A korszak legnagyobb művészeivel készült beszélgetéseit a 2015-ös Kakasülő és a 2016-os Csillagvizsgáló című kötetek fogták össze, a fenti könyv ennek a sorozatnak a folytatása, amelyben a Nők Lapjában megjelent írókkal és költőkkel készített interjúk gyűltek egybe. Akár még a fa alá is beszerezhetitek!

 

Összeállította: L. J.

Képek: az események oldalairól, animuscentral.hu