Lapozz bele! Ünnepi készülődés és interjúk sokasága a Nők Lapja dupla számában

Ismét eltelt egy év, amire hol mosolyogva, hol komorabban emlékezünk, de egy biztos: a szerkesztőségben minden héten azon voltunk, hogy a lehető legminőségibb kikapcsolódást nyújtsuk az olvasóinknak, vagyis nektek. Nem lesz ez másképp jövőre sem, ám ahhoz, hogy újult erővel vághassunk neki 2019-nek, most ünnepi dupla számmal jelentkezünk, és egy kicsit pihenünk. A legközelebbi Nők Lapja januárban jelenik meg, hogy aztán ismét jobbnál jobb cikkeket írhassunk nektek hétről hétre.

„Lapozzatok bele” ünnepi dupla számunkba a képre kattintva!

Galéria | 15 kép

Ünnep

Télapó itt van, hó a subája… énekeljük a gyerekekkel, ahogy pucolják a kiscsizmákat. De anya! – kiált fel hirtelen Kamilla. – Nincs is igazából tél! Télapó még nem hozta el a telet. Hogy lesz akkor így karácsony?

Tényleg, hogyan lesz? Az ablak előtt még vidáman zöldell a hársfa, a férjem alig néhány hete hozta be az utolsó csokor rózsát a kertből. Még jól emlékszem a hosszú nyár utolsó simogatásaira az arcomon… karácsony? Elképzelhetetlen.

De azért tesszük, amit a naptár diktál: rutinszerűen előkeressük a fényfüzéreket, megvesszük a kötelező mikulásvirágokat, sütjük a mézeskalácsot az ovis vásárra. Az áruházi neonok alatt már november végére torkig vagyunk a harsogó Jingle Bellstől, miközben a várost szép lassan elnyeli a szmog, a forralt bor és a sokadszor melegített kolbász illatának furcsa elegye. Ez az ünnep?

És akkor a dugóban állva, a szemerkélő esőben, a sok szürke, csomagokkal tülekedő arc között feltűnik egy hajléktalan. Az esőre és kipufogófüstre fittyet hányva teli torokból karácsonyi dalokat énekel. A tömeg nagy része fásultan vonul el előtte, többeket bosszant, hogy ki kell kerülniük. Mit üvöltözik itt? De ekkor egy idős pár tipeg arra; a bácsi féltőn kalauzolja a nénit a tömegen keresztül. Megállnak, leteszik a cekkereket, összebújnak az esernyő alatt: így hallgatják a régi ünnepek dalait. Összenéznek, aztán, mint két kisgyerek, szégyenlős, mosolygós puszit adnak egymásnak. Végre megjött a karácsony!

Kedves Olvasó! A Nők Lapja szerkesztőségének nevében kívánok boldog, szeretetteli ünnepeket!

Vékási Andrea, főszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó: Archív, Thinkstock