Kapcsolj ki! Adventi koncerten, karácsonyi kézműves vásáron vagy a Nyugatosokkal

Advent harmadik hétvégéje sem múlik el izgalmas programok nélkül, tartsatok velünk ezúttal is! Mutatjuk, miből válogathattok.

Adventi Nyugatozás a Várkert Bazárban Ady-val és Kosztolányival

A Várkert Irodalom idei utolsó estjére kerül majd sor december 17-én, aminek keretén belül Ady Endre karácsonyi versei – összesen 14 -, majd Kosztolányi kevésbé ismert szövegei kerülnek felolvasásra. Ady minden karácsonyi Nyugatba írt egy-egy kifejezetten személyes verset, de az ehhez kapcsolódó előadásból az is kiderül majd, hogy hogyan viszonyult az ünnephez a költő, milyen hagyományrendszere volt és milyen módon változtak a szövegei az évek alatt. Kosztolányit is személyesebben ismerhetitek meg az esten: vajon milyen barát, férj és apa volt hazánk egyik legnagyobb irodalmár alakja? A rendezvénynek mindkét férfi egy eddig ismeretlen formában lesz a főszereplője: költő és ember egyben jelenik meg a meghitt beszélgetéseken.

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok.

Helyszín: Várkert Bazár – 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6. 

Időpont: december 17. 19.00-21.00

Bach: Magnificat – Adventi koncert férfihangokkal

A Honvéd Férfikar karácsonyi meglepetése egy nagyon különleges koncert lesz idén. A Magnificat – másképp is zenélünk elnevezésű esemény Johann Sebastian Bach legnépszerűbb karácsonyi zeneműve köré épül. A hangverseny első felében Bach művét klasszikus előadásban hallgathatjátok majd meg, az azt követő részben pedig a nagyszerű zeneszerző Nagy László Adrián jazz átiratának lehettek fültanúi, ha ellátogattok az estre. Nagyszerű programnak ígérkezik az ünnepek előtt!

Az eseményről itt tudhattok meg még többet.

Helyszín: Magyar Tudományos Akadémia díszterme – 1051 Budapest, Széchenyi István tér 9.

Időpont: december 21. 19.00

Lassulj le és töltődj fel – Adventi Vásár a Bartókon

Ha szeretnétek advent harmadik vasárnapján egy különleges vásárban begyűjteni a hiányzó ajándékokat, akkor látogassatok el a 11. kerületi Bartók Béla Boulevardra. Textiljátékok, horgolt hópelyhek, préselt virág képek, festett dobozok, festmények, népi cserépedények, de díszes mézeskalácsok közül is válogathattok. A vásár kínálatáról hazai kézművesek és alkotók gondoskodnak majd.

A vásárról itt tudhattok meg még többet. 

Helyszín: Bartók Béla Boulevard – 1115 Budapest, Bartók Béla út 33. 

Időpont: december 16. 10.00-18.00

XMAS YOGA – Jótékonysági jóga a Dunán

Az AdniJóga, a Yoga Brunch és az A38 Hajó közös szervezésében valósul meg a karácsonyi jótékonysági jógázás ezen a hétvégén, méghozzá a Dunán. Budapest egyik legkultikusabb koncerthelyszíne ezúttal jógaszobává alakul, hogy egy 90 perces flow jellegű gyakorlásnak adjon helyet. A közös jógázás keretein beül ruhagyűjtést is szerveznek a program megálmodói, az összegyűlt holmikat pedig a Dankó utcai óvodába juttatják majd el rászoruló gyermekek részére. Mozogjatok és jótékonykodjatok egyben!

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok.

Helyszín: A38 Hajó – 1117 Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Időpont: december 16. 16.00

Adventi Kastélynapok Gödöllőn

Advent harmadik hétvégéjén Gödöllőre hívunk titeket, ahol a csodás, ünnepi díszbe öltözött Grassalkovich-kastély környezetében merülhettek el a karácsonyi hangulatban. Különleges programok, zenei csemegék és egy régimódi, de annál meghittebb ünnepi légkör vár mindenkit. Lesz lehetőség ajándékkészítésre, finom ételek kóstolására, kézműves vásár megtekintésére, valamint interaktív meseelőadások megnézésére is.

A programokról itt tájékozódhattok.

Helyszín: Gödöllői Király Kastély – Grassalkovich-kastély, 2100 Gödöllő,

Időpont: december 15-16.

 

Összeállította: L. J.

Nyitókép: Thinkstock

Képek: sajtóanyagokból, az események oldalairól, facebook.com/GodolloiKiralyiKastely1