Kapcsolj ki! Adventi Fényvillamoson, az ország első Jégfolyosóján vagy a Meselángon

A hóra még várni kell, de szerencse, hogy az ünnepre az adventi vásárok mellett más programokkal is ráhangolódhatunk. Mutatjuk, mire gondolunk!

Fény a téli éjszakában!

Adventi fényvillamos

December 3-án ismét útjára indul a Fényvillamos. Anno az egész csak egy kis karácsonyi kedveskedésnek indult, de az évek során hagyománnyá vált: a 3500 méternyi fényfüzérrel megvilágított villamos viszi-hozza az ünnepi hangulatra vágyó utasokat. A járat egyedi menetrend szerint közlekedik, több vonalon is. A fővárosi nosztalgiamenet sikerén felbuzdulva már Miskolcon és Szegeden is lehet utazni az ünnepi hangulatú járművekkel – meghitt városnézéshez ennél jobb időszakot el sem tudunk képzelni.

Bővebb információ és menetrend ITT!

Helyszín: Budapest, Miskolc, Szeged

Időpont: egész decemberben

Meseláng a Bélában

meseláng
December elsején, este 7 órától meghitt esttel várnak a Bartól Béla úti Bélában kicsiket és nagyokat. Nem más ez, mint egy igazi meseest, ahol mesemondók, meseterapeuták vagy bátor történetmondók is feltűnnek majd a pódiumon. Nemcsak feltűnnek, mesélni is fognak, leginkább népmeséket, a világ keletkezéséről, Napról, Holdról, csillagokról, fényről és sötétségről, királyokról, királylányokról, sejkekről, sárkányokról, dzsinnekről és táltosokról, és ki tudja mimindenről. Ha úgy hozza kedvetek, és van egy jó történet a tarsolyotokban, akár még ti is felléphettek!
Részletek ITT!
Helyszín: 1114, Budapest, Bartók Béla út 23.
Időpont: december 1. 19 óra

Különleges jégpálya Budapesten – Megnyílt a Jégfolyosó!

Jégfolyosó

Egészen felemelő élményben lehet részetek, ha decemberben valamelyik este ellátogattok a Csepelen található Szent Imre térre. Itt nyitott meg ugyanis az ország első Jégfolyosója, ahol nagyszerű látvány is társul a különleges sikláshoz. Korcsolyázzatok ti is a nem mindennapi jégpályán és közben gyönyörködjetek a karácsonyi füzérekkel díszített villogó fákban! Mi már alig várjuk, hogy kipróbálhassuk!

Részletek a program Facebook-oldalán!

Helyszín: 1211, Budapest, Szent Imre tér

Időpont: november 29-től

Régimódi karácsony a Károlyi kertben

Hintaló, ólomkatona vagy fiumei gyorsvonat – a boldog békeidők karácsonyi ajándékai. A Károlyi kertben tartott karácsonyi sétán bepillanthattok a századforduló karácsonyi készülődésébe, felkereshetitek azokat az üzleteket, amelyeknek kirakatai az 1900-as években ilyenkor már fényárban úsztak és megtudhatjátok azt is, hogy hol voltak a város legnagyobb karácsonyi vásárai. Ha szívesen sétálnátok egyet a múltba, akkor nektek is ott a helyetek a nosztalgikus promenádon!

Helyszín: 1053, Budapest, Károlyi Mihály u. 16.

Időpont: december 2.; december 9.; december 16.

Zöld ünnep a Kiskertpiacon

Ünnepi hangulatban vár benneteket december 2-án a Kiskertpiac, ahol a városi kertészek, virág-, gasztronómia, természetes dizájn- és kence rajongók is kiállítják kitűnő karácsonyi portékáikat. Jó alkalom ez, hogy begyűjtsétek a fa alá szánt ajándékokat! December első vasárnapján irány az Anker’t!

Helyszín: Anker’t, 1061, Budapest, Paulay u 33.

Időpont: december 14:00-16:00

Zarándoklat Szentkútra

szentkút

December 7. és 9. között adventi felkészülésen, lelkigyakorlaton vehettek részt a megújult nemzeti kegyhelyen, Mátraverebély-Szentkúton. Az alkalmak lehetőséget nyújtanak arra, hogy a karácsony előtti forgatagban egy békés, pihentető és elgondolkodtató hétvégével kezdjetek hozzá az ünnepi készülődéshez. Szentkút egyik legnépszerűbb programja minden évben a magányosok karácsonya, ahol együtt lehetnek mindazok, akiknek nincs lehetőségük szeretteikkel tölteni az ünnepeket.

A programok az új évben is folytatódnak: januárban Böjte Csaba atya fogadja a belső békét keresőket, februárban az Egyedülálló fiatalok és a Gyermekre vágyók, márciusban pedig az Elváltak és egyedül maradtak lelkigyakorlatára jelentkezhettek!

Helyszín: Mátraverebély-Szentkút Nemzeti Kegyhely

Időpont: 2018. december 7-9.

 

Összeállította: D. E.
Fotók: az események és programok oldalairól