Hangolódj ránk! Fókuszban az idő múlása és a változókor a legújabb Nők Lapja magazinban

Milyen rejtett kincsei vannak a nőket érintő életszakasznak, a menopauzának? Hová tűnik a lángoló szerelem az első, a második, a harmadik, a sokadik baba megérkezése után? Hogyan hat a múló idő a környezetünkre? Többek között ezekre a kérdésekre is választ adunk a legújabb Nők Lapja magazinban! Keressétek az újságárusoknál!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

nők Lapja 2018/47
Galéria | 7 kép

Változások

Minden dolgok ideje – idézte kedves kollégám két hete ugyanezen a hasábon a régi bölcseletet, s bennem most ismét ezek a szép dallamú szavak ötlenek fel az ősi szövegből: Mindennek rendelt ideje van, és ideje van az ég alatt minden akaratnak… Talán túl magasztos kezdés ez egy hetilap Hangolójához, de akaratlanul is ez zakatol bennem, hogy aztán kissé profán fordulattal rátérhessek mostani lapszámunk kulcsmondatára: ideje van a változásnak is. A nők életében ez éppenséggel egy külön életszakasz, úgy is hívjuk: változókor. Nem könnyű időszak ez, megannyi belső küzdelemmel, fájdalmas szembenézéssel jár együtt, nem csoda, hogy külön színműhöz is témául szolgál. Egy ilyen aktuális darab kapcsán három művésznő vall nekünk lebilincselő őszinteséggel.

Vannak aztán másfajta változások, melyek szintén az idő, mondhatni a történelmi korszakváltás függvényei. Amikor például egy poros csallóközi kisváros egyszer csak hamisítatlan vadkeletté alakul át, a Kádár-kockaházak helyén emeletes villák nőnek ki a földből, az ismerős Duna-partból luxus szabadidőközpont lesz, s a gyermekkor meghitt világa valahogy teljesen idegenné válik. Egy csallóközi fiatal írónő vall az ilyen jellegű átalakulás meghökkentő fordulatairól.

De vannak könnyebb fajsúlyú változások is: négy olvasónk például vállalta, hogy kipróbálja, milyen az, amikor szakértők öltöztetik, sminkelik, fésülik az ember lányát. Mit mondjak, az eredmény varázslatos, nézzék csak meg!

Aztán megint vissza a komolyabb élethelyzetekhez. Család rovatunkban azt próbáljuk nyomon kísérni, hová tűnik a lángoló szerelem az első, a második, a harmadik, a sokadik baba megérkezése után, és hogyan alakul át a parttalan érzelem optimális esetben mély szeretetté. És remélhetőleg nem olyan kiábrándultsággá, mint amilyenről már a Lélek rovatunkban szólunk. Szerencsére az utóbbira is találtunk megoldást.

Mert mindenre van megoldás. A lényeg: ne essünk kétségbe a változásoktól, keressük inkább a szépet, a jót, a hasznosat az átalakulásban. Soha ne feledjük: az új helyzet egyben egy újfajta harmónia lehetőségét is magában rejti.

Lazarovits Szilvia, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinsktock, Archív