20 éves a Nők Lapja Évszakok! Születésnapot ünneplünk legújabb lapszámunkban

20 évnyi emlék, 20 évnyi cikkmennyiség, 20 évnyi öröm. Ez mind - ha nem több - a Nők Lapja Évszakok eddigi múltja, és reméljük, még legalább ennyi ideig adhatunk nektek olvasnivalót télről tavaszra, tavaszról nyárra és így tovább! Köszönjük, hogy ennyien és ilyen régóta velünk vagytok!

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Húsz gyertyaszál

Emlékszik még, mit csinált húsz éve? Milyen ruhákat hordott, milyen volt a frizurája, kibe volt szerelmes? Húsz év sok idő, akkor is, ha egy újság életével mérjük. Most, amikor húsz gyertyát fújunk el az Évszakok tortáján, amikor az ünnepi lapszámot készítjük, sokat beszélgetünk a kilencvenes évekről. Nagyon jól emlékszem, hogy én akkoriban kezdtem el bombázni a Nők Lapját, hogy bejussak a messziről csodált szerkesztőségbe, az áhítattal olvasott újságírók közé. És mivel akkor még nem volt e-mail-címe a lapnak (meg senkinek az országban), ezért a fehérvári postán álltam sorba, hogy feladjam az ötleteimet/ írásaimat. Kitartó voltam, mivel olvastam Friderikusz Sándor egy írásában, hogy ő is vidékről bombázta a szerkesztőségeket. Amikor fogalmazgattam a levelem, nem hittem volna, hogy egyszer átvehetem Balázs-Piri Krisztinától a stafétát (írása a 4. oldalon), és csodálatos cikkeket kapok majd tőle éveken át a lapunkba, és azt sem gondoltam Friderikusz életrajzát tanulmányozva, hogy húsz év múlva főszerkesztőként fogom felkérni egy interjúra (78. oldal).

Több mint tíz éve készítjük az Évszakokat egy fantasztikus csapattal, mindannyian imádjuk az irodalmat, a kortárs írókat, minden lapszámot élvezettel állítunk össze. Sok-sok órányi értekezlet, fotózás, több ezer oldalnyi kézirat, rengeteg lapzárta, és bizony több, ma már iskolás gyermek születése fért bele ebbe az évtizedbe…

Végignézve a régi lapszámokat felidéztük a rengeteg vidám, megható történetet és összegyűjtöttük a legemlékezetesebb fotóinkat (37. oldal). Számos aktualitást is hoztunk: a legújabb téli szépítő kezeléseket (72. oldal), olasz lakberendezési fortélyokat, friss programajánlót, és megnéztük, merre tartanak az olvasási szokások Magyarországon (86. oldal).

Apropó, olvasás: ha úgy érzi, nem csupán olvasni szeretne, hanem írni is, itt az idő! Novellapályázatot hirdetünk, melynek nyertese publikálhat lapunkban (84. oldal). Szóval boldog szülinapi olvasgatást, kellemes ünnepeket és békés új évet kívánunk!

Akovács Éva, főszerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek mindig kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett a Nők Lapja Évszakok digitális változatára is előfizethettek!

Kövessetek minket a Facebookon, az Instagramon és a YouTube-on is!

Fotó, illusztráció: Archív, Thinkstock