Kapcsolj ki! Könyvbemutatón, slow gasztro marketen, moziban vagy a Zöldülők Vásárán!

Olyan színes programokkal kecsegtet a november közepe, amilyet még nem is láttatok talán! A Nők Lapja állandó szerzője, Schäffer Erzsébet bemutatja első regényét, a belvárosban lassulós gasztro piacra látogathattok és idén először a Zöldülők Vásárát is megrendezik, ahol a környezetbarát életmódról tudhattok meg még többet. Ti melyik eseményen lesztek ott?

Itt az első Zöldülők Vására!

zöldülők vására

Milyen az illata egy környezetbarát mosószernek? Hogyan lehet egyszerűen csökkenteni a háztartásunk által termelt szemét mennyiségét? Milyen eszközökkel lehet csökkenteni a műanyag-hulladékot? Tényleg annyira macerás a mosható pelenka? A Felelős Gasztrohős Alapítvány az E.ON támogatásával és Nagy Réka (Ökoanyu), négy fenntarthatósági tematikájú könyv szerzőjének közreműködésével rendezi meg az első “Zöldülők Vásárát” . A november 11-i vásárra várják azokat a környezetbarát életmód iránt érdeklődőket, akik szeretnének megismerkedni a gyártókkal és termékeikkel, szeretnék feltenni kérdéseiket a “zöldüléssel” kapcsolatban. Az eseményen 30 kiállító fog részt venni, de lesznek inspirációs kerekasztal beszélgetések is!

További részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. november 11. 10-18 óráig

Helyszín: BB’z Bar & Grill, Budapest, Király u. 15, 1075

Írjál és szeressél – Nyári Krisztián könyvbemutatója

Nyáry Krisztián

A népi bölcsesség úgy tartja, szeretni jó. Mi mondjuk: írni is. De olvasni a legjobb. Nyáry Krisztián új könyve a bizonyíték erre, legutóbbi munkájában a legizgalmasabb magyar szerelmesleveleket gyűjtötte egybe. Az így született alkotásról november 16-án még többet megtudhattok az Anker’t-ben szervezett bemutatón, ahol a hangulatról a Fossiles De L’Atlas special edition gondoskodik. A szervezők egy extra programmal is készülnek: az est folyamán lehetőségetek lesz kézzel írt szerelmes üzenetek és dedikált könyvek elküldésére a Hajtás Pajtás futárszolgálat közreműködésével! Belépő nincs, Nyáry Krisztián új könyve a helyszínen kedvezményesen megvásárolható!

További részletek a programról ITT!

Időpont: 2018. november 16. 18:00 

Helyszín: Akner’t, 1061, Budapest, Paulay Ede u. 33.

Schäffer Erzsébet: Ezüstróka könyvbemutató

Schaffer Erzsébet

Kolléganőnk, Schäffer Erzsébet november 29-én az Óbudai Társaskörben tartja meg legújabb, Ezüstróka című könyvének bemutatóját. Eddigi műveitől ez az alkotás abban különbözik, hogy a történet középpontjában egyetlen személy, nevezetesen Balyi Laura, azaz Lora áll. Az eseményen a Prima Primissima díjas íróval találkozhatunk és megismerhetjük az új könyv titokzatos főhősét is.

További részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. november 29. 18:00-21:00

Helyszín: Óbudai Társaskör, Kiskorona utca 7., Budapest, 1036

15. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál

srbenka-horvat-dokumentumfilm-15-verzio-nemzetkozi-dokumentumfilm-fesztival-474-279-118178

November 6. és 11. között Budapesten, november 15. és 25. között pedig vidéki állomásokon 59 filmet vetítenek le a különleges fesztivál keretében. A 35 országból érkező alkotásokat a szervezők különböző programokba sorolták: Emberi jogi, Diák- és elsőfilmes, valamint Magyar panoráma versenyprogramba. Idén három téma áll az esemény fókuszában: a munkavállalók világa (Életünk a munka), az emlékezet relativitása (Az emlékezés formái) és bolygónk állapota (Földünk a tűréshatáron). A fesztivál Hommage szekciójában Claude Lanzmann és Michael Glawogger utolsó filmjét is megnézhetitek, a Wapikoni Barátai pedig a kanadai őslakos fiatalok érdekképviseleti műhelyfoglalkozáson készült rövidfilmeket mutatja be.

Időpont: 2018. november 6-25.

Helyszín: Budapest, Apolló Mozi Pécs, Grand Café Mozi és a Megálló Szeged, Otthon Mozi Kecskemét

Kiskertpiac – Slow gasztro market

slow gasztro market

A Kiskertpiac novemberi eseményén a gasztronómia kerül a középpontba, de egy kicsit máshogy, lassulósan. Elsősorban helyi alapanyagokból készített ételek és készítmények lesznek elvitelre vagy helyben fogyasztásra. Ez a piac nemcsak a gasztronómia iránt érdeklődőket várja, a városi kertészek, növényrajongók és természetes dizájnok kedvelői is helyet kapnak. Menjetek inspirálódni és válogassatok a természetközeli alapanyagokból készült lakberendezési tárgyak és kiegészítők közül!

További részletekért látogassatok el az esemény Facebook-oldalára!

Időpont: 2018. november 18. 10:00-16:00

Helyszín: Anker’t, 1061, Budapest, Paulay Ede u. 33.

Újra a mozikban A tanú

November 8-tól országszerte visszatér a mozikba a legnépszerűbb magyar kultuszfilmek egyike: Bacsó Péter 1969-ben készült filmszatírája, A tanú. A Filmarchívum digitális felújítási programjában teljes körűen restaurált alkotást Budapesten a Puskin Moziban, az Art+ Cinemában, a Pólus Moziban és a Mammut moziban vetítik, ezen kívül országszerte számos további helyszínen, többek között Miskolcon, Szombathelyen, Szegeden, Pécsett, Tapolcán, Bölcskén, Szentesen, Zalaegerszegen és Celldömölkön is bemutatják. Kállai Ferenc, Őze Lajos és Both Béla színésztriójának és Bacsó Péter író-rendező vezette stábnak egy zseniális, a diktatúra abszurditását pellengérre állító, örök érvényű alkotást köszönhetünk.

Időpont: 2018. november 8.

Helyszín: A vetítési helyszínek teljes listája ITT található!

Szöveg: D. E.
Fotó: Az események oldalairól