Feldobjuk és megtöltjük melegséggel a borongós novemberi napokat a Nők Lapja Konyha legújabb számában. Édes és sós gombócok, édesburgonyás finomságok, gazdag őszi levesek receptjeit gyűjtöttük egy csokorba, hogy ne kelljen sokáig törni a fejeteket azon, mi kerüljön a családi asztalra. Jó főzőcskézést kívánunk!

„Lapozzatok bele” a legújabb Nők Lapja Konyha magazinba!

Vigaszgombócok

Amikor néhány hete megérkezett az első hideghullám, három dolog jutott azonnal eszembe: most már mindenáron gázszerelőt kell találnunk, nincs meleg ruhája a gyereknek, és ennék valami laktató, lehetőleg édes és gyors finomságot. Háromból kettőt sikerült hamar megoldanom (a gázszerelő tavaszig esélytelennek tűnik), bár a gombóc nem úgy készült, ahogy én azt reggel elképzeltem. Gondoltam, összeütöm egy óra alatt, de egy egyéves mellett ez csak hiú ábránd. Délelőtt mindössze a krumplit sikerült megfőznöm és megpucolnom, délben összegyúrtam a tésztát, aztán délután 3 környékén eljutottam odáig, hogy ki is nyújtsam. A töltés felénél aztán feladtam, mert nehéz úgy gombócokat formázni, hogy az egyik karomban fogom a babát, így aztán nudli lett belőle, amihez lekvárt ettünk. A tapasztalatból okulva valószínűleg hívom a nagyit, ha el akarom készíteni a 48–51. oldalon található édes, illetve sós gombóc egyikét, márpedig azoknál kevés jobb ebédet tudnék elképzelni egy borongós novemberi napon. Persze igaz ez legújabb magazinunk legtöbb receptjére, amelyeket direkt úgy válogattunk össze, hogy melengessenek a hideg, esős hetekben.

Főztünk csilis finomságokat, libás fogásokat, forró leveseket és villámgyorsan összeállítható tésztákat is. A szezon aktuális zöldségei is felbukkannak a következő oldalakon, mutatunk ötletet édesburgonyára, kelbimbóra és káposztára. Most már gőzerővel mehet a sütő, ezért házi péksüteményeket, kenyereket ajánlunk a ráérősebb hétvégi reggelekre, de alkottunk izgalmas pitéket és minden helyzetben vigaszt nyújtó csokoládés édességeket is. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a szerkesztőségben már a karácsonyra készülünk, ennek jegyében jelenik meg november közepén Desszert különszámunk is, amelyben több mint 120 ötletet gyűjtöttünk össze az adventi időszakra, illetve az ünnepekre. Remélem, mindenki talál benne olyan süteményeket, amelyekkel elkápráztatja majd a családot, mi addig kitaláljuk, mi legyen a menü többi részében, decemberi számunkban meg is mutatjuk!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek.

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!