Kapcsolj ki! Az újranyitott Szépművészeti Múzeumban, a Budai-hegyekben, a fekete ételek fesztiválján vagy musical előadáson

Egy cseppet se féljen senki attól, hogy ebben a varázslatos őszi időben unatkozni fog. Budapest és környéke rengeteg izgalmas kulturális és szabadtéri programmal vár. Három év után újra kitárja kapuit a Szépművészeti Múzeum, vagy idén először megrendezik hazánkban is a fekete ételek fesztiválját. Ti melyik programra fogtok ellátogatni a hat közül?

„Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal” kiállítás

kiállítás

Október 30-án az „Önállóan lakni – közösségben élni” csoporttal közös kiállítás nyílik „Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal” címmel a Három Holló Kávéházban. A kiállítók célja, hogy rádöbbentse a nézőket arra, milyen rejtett előítéletek vannak a mozgássérült emberek életével kapcsolatban. A csoport mozgássérült tagjai több hónapig dolgoztak együtt fiatal magyar képzőművészekkel. Volt olyan pár, aki fotósorozatban örökítette meg közös munkáját, volt aki videóban, és készült levelezést bemutató interaktív fotóalbum is. A tárlatot Budapesten december 30-ig lehet megnézni, majd ezt követően egészen júniusig az ország különböző pontjain lehet látni. Kár lenne kihagyni!

Részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. október 30. – december 30.

Helyszín: Három Holló kávéház, 1052 Budapest, Piarista köz 1.

CUT-A-THON – jótékonysági fodrászkodás a L’Oréal Akadémián

Idén negyedik alkalommal rendezi meg a REDKEN professzionális hajápoló márka jótékonysági rendezvényét, a CUT-A-THON-t. Az esemény keretén belül november 20-án (kedden) profi fodrászok 12 órán át fognak hajat vágni a L’Oréal Akadémián egy jótékony cél érdekében. Minden regisztrált vendég egy jelképes összegért cserébe (10.000 Ft) professzionális konzultációt, új frizurát és otthoni hajápoló termékeket kap ajándékba. A rendezvényen összegyűlt adományokat a csapat az UNICEF MAGYARORSZÁG részére továbbítja, akik az összeggel egy konkrét projektet, a rohingyai válság gyermekáldozatait támogatják.

Ha szeretnétek megszépülni és még egy jó ügyet is támogatnátok, akkor ITT tudtok regisztrálni!

Időpont: 2018. november 20. 8:00-20:00

Helyszín: L’Oréal Akadémia, 1023, Budapest, Árpád fejedelem útja 26-28., 3. emelet

Gercse 35, 15 teljesítménytúra

Gercse túra

Ebben az enyhe őszi időben minden perc, amit a szabadban töltünk felüdülés! Az Ösvénytaposó Baráti Társaságban szervezésében például épp a hétvégén kerül megrendezésre a Gercse teljesítménytúra, amelynek keretében megtekinthetitek a Budai-hegyek főbb látnivalóit. Ilyen a Libanoni cédrus és a Gercse templom is. A szervezők a túra alatt minden résztvevőt édességgel várnak majd a Tábor-hegyen, forró teával a Gercse templomnál, szörppel, zsíros-, vajas-, lekváros kenyérrel a célban. Kell ennél mókásabb és tartalmasabb időtöltés a családnak a hétvégére? Szerintünk szuper közös program!

Részletek a nevezésről és a túra állomásairól az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. november 3. 06:45 – 18:00

Helyszín: 1025, Budapest, Szilfa utca 4.

Az első budapesti Black Food Festival

black food fesztivál

November 4-én rendezik meg először hazánkban a fekete ételek fesztiválját, mely keretén belül fekete gyümölcsöket, zöldségeket, kávézselét, csokoládét, kekszeket, koktélokat is kóstolhattok. Az esemény szervezői 8-10 kiállítót várnak a Flow Specialty Coffee Bar & Bistróba, akik közt versenyt is hirdetnek a szervezők a ‘Black Food of the Year Budapest 2018’ címért. Ti kóstoltatok már valaha fekete ételt? Ha eddig még nem tettétek, itt a remek alkalom!

Részletek az esemény Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. november 4. 15:00 – 21:00

Helyszín: Flow Specialty Coffee Bar & Bistro, 1062, Budapest, Andrássy út 66.

Múzeum+ Nyitány

nyitany-szepmuveszeti

November 8-án, közel három és fél évig tartó rekonstrukciós munkálatok után ismét megnyitja kapuit a Szépművészeti Múzeum. Az első Múzeum+ estén megtekinthetitek a 70 év után újra látogatható Román csarnokot, a korábban irodaként funkcionáló Michelangelo és Schickedanz termeket, valamint az új közönségbarát látogatói tereket, a modern éttermet és kávézót. A Múzeum+ Nyitány estén egy egészen különleges kamarakiállítást is végigjárhattok, ez a csaknem húsz alkotást bemutató, Leonardo da Vinci kiállítás. A jó hangulatról reneszánsz és jazz zenék gondoskodnak, valamint a Homola Pincészet habzó borai és egy ismert stand-up-os.

Időpont: 2018. november 8. 18:00-22:00

Helyszín: Szépművészeti Múzeum, 1146, Budapest, Dózsa György út 41.

Vörös Rébék musical a Papp László Budapest Sportarénában

Végül, de nem utolsó sorban kapcsoljatok ki a Vörös Rébék című című musicallel, amit Arany János egyik legerősebb, legtalányosabb kései balladája nyomán alkottak, a nagy elbeszélő-költő születésének 200. évfordulójára. A mű a kultúra megőrzésnek jegyében készült, ahogy alkotója vallja: „Életben akkor tudjuk tartani, ha a múlt szavait képesek vagyunk ötvözni mai lelkületünkkel, gondolatainkkal.” A musical szerkezetében Arany művére épül, alaphelyzetekre bontva vizsgálja egy öregasszony boszorkánnyá változásának történetét, hogy a világban megjelenő gonosz miként alakítja démoni módon a vele érintkező emberi sorsokat. Legerősebb kérdése: El lehet-e pusztítani a gonoszt anélkül, hogy az ember maga gonosszá ne válna? A főbb szerepekben: Kecskés Tímea, Pásztor Ádám, Homonnay Zsolt, Turek Miklós, Bucsi Annamária. Jegyvásárlás itt.

Időpont: november 5. 19:00 óra

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna

 

Szöveg: D. E.

Fotó: Az események oldalairól