Remek programok várnak ránk a hétvégén, de nemcsak az előttünk álló két napra, hanem a hosszú hétvégére is gondolunk már.

Budapest Töklámpás Fesztivál 2018

Idén is megrendezik a fővárosban a Töklámpás Fesztivált, ami nemcsak hagyományos halloweeni, hanem jótékonysági esemény is egyben. A szervezők arra kérik a résztvevőket, hogy konzervekkel és tartós élelmiszerrel járuljanak hozzá a rendezvényhez, az összegyűlt ételeket ugyanis a Gyermekétkeztetési Alapítványon keresztül rászoruló gyermekekhez juttatják majd el. Vigyétek magatokkal a megfaragott tököket is, amit a Hősök terén bárhová el tudtok helyezni. Ezután már csak annyi a dolgotok, hogy gyönyörködjetek a fényekben.

Az eseményről itt tudhattok meg még többet.

Időpont: Október 27. 19.00

Helyszín: Hősök tere – 1146 Budapest

Firkin 10 – Írületes jubileumi koncert

“Amikor a Firkin belecsap a húrokba, kipattan a kelta bulihangulat szikrája” – szól a csapat mottója és egyben meghívója a több, mint két órás jubileumi koncertre. Az eseményen a korábbi tagok mellett olyan vendégművészek is közreműködnek majd, mint Karácsony James az LGT-ből, Németh Lojzi a Bikiniből és Szalóki Ági. Ha szeretitek az ír kocsmarockot és szívesen meghallgatnátok az LGT és a Bikini egy-egy kultikus slágerének átdolgozását, vagy egyszerűen csak részt vennétek egy őrületes estén, akkor ne hagyjátok ki a magyar jumpin’ punkzenekar, a Firkin energikus koncertjét!

Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok.

Időpont: Október 27. 20.00

Helyszín: MOM Kulturális Központ – 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Könyvajánló: Hofi megmondja

Corvina Kiadó, 2018

„Udvari bolond, próféta vagy a nép hangja? Egy letűnt kor hű krónikása? Egyáltalán: letűnt az a kor, vagy még igenis létezik? Hofi Géza legütősebb mondatai egy kötetbe gyűjtve beszélnek a mai és a közelmúltbeli Magyarországról.” Az egy évvel ezelőtti figyelemre méltó Ady megmondja után megjelent a „megmondja” sorozat folytatása, amelyben ezúttal Hofi Géza halhatatlan frázisaiban merülhetünk el. A humoristának még sosem jelentek meg szövegei írásban, főleg nem tematikusan rendszerezve. Ezt a hiányosságot pótolja most a kötet. Jól tudjuk, hogy Hofi szövegei élőben a legnagyszerűbbek, de talán írásban is kellőképpen hatásosak lesznek.

Budapest Jazz Orchestra & JoeLovano, Peter Erskine koncertje

Az 1998 óta működő Budapest Jazz Orchestra hazánk legnépszerűbb big bandjévé vált az elmúlt 20 évben. Az évforduló alkalmából különleges koncerttel készül a formáció, amelyen a jól megszokott felállás mellett különleges vendégek is színesítik majd az estet: Ed Neumeister amerikai harsonás, aki ezúttal karmesterként is megmutatkozik majd, László Attila gitáros, Oláh Kálmán zongorista, Joe Lovano, az amerikai multiinstrumentalista zenész és Peter Erskine, a szintén amerikai zeneszerző és jazzdobos. Különleges estének ígérkezik.

A koncertről bővebben itt olvashattok.

Időpont: Október 27. 20.00

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem – 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

IV. Tökös Futás Siófokon

Negyedik alkalommal rendezik meg a Balaton fővárosában, azaz Siófokon az eseményt a Balatuning Egyesület szervezésében. A táv kimondottan rövid lesz, mindössze 1,5 kilométert kell majd megtenniük a verseny résztvevőinek, akiknek a kiváló hangulat érdekében kifejezetten ajánlják a szervezők a jelmezek viselését. Ha nem kedvelitek a futást, akkor sem kell otthon maradnotok: rollerrel, görkorcsolyával, de akár gyalogosan is csatlakozhattok az eseményhez. Jutalmatok tökös finomságok formájában érkezik, az első 300 befutó pedig egyedi ajándékban is részesül majd.

Az eseményről bővebben itt olvashattok.

Időpont: November 3. 9.00-12.00

Helyszín: Víztorony – 8600 Siófok, Fő tér

 

Szöveg: L. J.

Képek: sajtóközleményekből, az események oldalairól, Thinkstock