Kapcsolj ki! Mozinapokon, kortárs táncelőadáson, kolbászfesztiválon, jazz koncerten vagy egy balatoni gasztroeseményen

Itt a hosszú hétvége, ennek örömére pedig izgalmas programokkal jelentkezünk. Az idő talán még engedi, hogy részt vegyetek pár különleges szabadtéri eseményen, de ha mégsem, egy izgalmas jazz koncertet, kortárs táncelőadást vagy több remek filmvetítést is a figyelmetekbe ajánlunk.

8. Mozinet Filmnapok

A hosszú hétvégén rendezik meg országszerte a Mozinet Filmnapokat, ahol számos Oscar-díjat nyert vagy jelölt alkotó filmjeit premier előtt láthatjátok különböző művészmozikban. A vetítéseket több ingyenesen látogatható kiegészítő program is kíséri majd, például a fővárosi Puskin moziban. Ezen kívül lesz játék, akusztikus jazz koncert, közönségtalálkozó (Natalia Reyes-szel, Enyedi Ildikóval és Zányi Tamás hangmesterrel), de az eseményen ünnepli 20. évfordulóját a Mozinet, amire külön partival és borkóstolóval is készülnek a szervezők.

Az esemény hivatalos előzetesét itt tudjátok megnézni.

Időpont: Október 20-23.

Helyszín: Országosan több art moziban

W_all – Frenák Pál társulatának új előadása

Új előadással jelentkezik Frenák Pál társulata, amelyet november első napjaiban láthattok a budapesti Trafó Kortárs Művészetek Házában. A darabban a rendező egy olyan álomszerű világot tár a közönség elé, amelyben a különféle szociális és kulturális hátterű 11 előadó egy egységes képet mutat be a mai világról, annak minden aktualitásával és feszültségével. Gondolkodásra sarkallnak és rávilágítanak a józan emberi gondolkodás lényegére is. A különböző mondanivalókkal átszőtt koreográfiai elemek a sepsiszentgyörgyi M Stúdió, a Trafó, a Radikal és a Frenák Pál Társulat közös produkciójában látható majd.

Az előadásról itt tudhattok meg még többet.

Időpont: November 1-2.

Helyszín: Trafó – 1094 Budapest, Liliom u. 41.

I.Murci Fesztivál

Idén első alkalommal rendezik meg a Balatonlelléhez tartozó festői szépségű Kishegyen a Murci Fesztivált. A gasztroeseményen a hal és a vad kerül majd főszerepbe, na meg persze a murci (must, újbor). Az eseményhez többek között olyan vendéglátóhelyek is csatlakoztak, mint a Majtényi Présház, a Hegyi Csárda, a Vitorlás Étterem vagy a Kiscsárda Balatonlelle. Lesznek vezetett gyalog- és kerékpártúrák a hegyen, kézműves vásár, koncertek és gyermekprogramok is. Ha szeretnétek finomakat enni és különleges helyi borokat kóstolni egy gyönyörű tájon, akkor mindenképpen látogassatok el a Balaton déli partjára!

Az eseményről bővebben itt olvashattok.

Időpont: Október 20.

Helyszín: Balatonlelle – Kishegy

22. Csabai Kolbászfesztivál

22. alkalommal rendezik meg a nagyszerű Csabai Kolbászfesztivált, ami hazánk egyik legnagyobb gasztrokulturális eseményének számít, sőt nemzetközi szinten is nagy becsben tartják a rendezvényt. A középpontban természetesen idén is a hagyományápolás és a csabai kolbász hírnevének öregbítése áll majd. Mindezek mellett részt vehettek színes koncerteken, amelyeken a hazai zenei élet ismert formációi lesznek láthatók, de tematikus programok és kolbásztöltő verseny is várnak rátok. A fesztivál idei díszvendége hazánk fővárosa, Budapest lesz. Ha tehetitek, látogassatok el Békéscsabára a hosszú hétvégén!

Tudjatok meg még többet az eseményről a Csabai Kolbászfesztivál weboldalán!

Időpont: Október 19-22.

Helyszín: 5600 Békéscsaba, Városi Sportcsarnok

Marialy Pacheco koncert az Opus Jazz Clubban

A 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál programsorozatának jóvoltából egy nagyszerű kortárs jazz koncerten is részt vehettek a mai napon. A Németországban élő kubai zeneszerző és zongoraművész Marialy Pacheco fiatal kora ellenére több díjat is bezsebelt már. A Havannában született nő egy muzsikuscsaládban nőtt fel, nem is csoda, hogy ezt a vonalat viszi tovább. A művész 2014-ben mutatkozott be klasszikus előadóként: Ausztráliában egy zongoraverseny szólistájaként állt a közönség elé. Szerintünk különleges este vár rátok, ha ellátogattok Marialy előadására.

A koncertről bővebben itt tájékozódhattok.

Időpont: Október 19.

Helyszín: Budapest Music Center, Opus Jazz Club – 1093 Budapest, Mátyás utca 8.

 

Szöveg: L. J.

Képek: sajtóközleményekből, a rendezvények oldalairól