Papírmánia és minden, ami lakberendezés az új Nők Lapja Enteriőrben

Papírművészet, konténerházak, fa, fém, utazás, hangolódás az év végi ünnepekre, dizájn, kultúra és exkluzív tartalmak is várnak a legújabb Nők Lapja Enteriőrben. Mutatjuk, miért érdemes beszereznetek!

„Lapozzatok bele” a magazinba, kattintsatok a képre!

Galéria | 13 kép

Divatba jött a természet

A természethez való kapcsolódás, a vele való közvetlen együttélés mindannyiunk igénye. Előbb-utóbb ráébredünk, hogy a természet ritmusa, örök körforgása meghatározza az életünket, ez a fajta kötődés az egyik legdominánsabb. A divattrendek is behódoltak a zöld világnak, ruhákon, bútorhuzatokon köszönnek vissza a levél- vagy virágmotívumok, dzsungelmintázatok, virágkavalkádok. A tapétákon már egy teljes erdőrészletet is tehetünk háttérként az otthonunkba. Aki szívesen gondozza a növényeket, sok zölddel veheti magát körül a lakásában, mintha egy kertben élne, aki pedig a természet közelébe költözik, ma már közvetlen kapcsolatot teremt a tájjal, hatalmas üvegfelületek segítségével. Az egyik legszebb és innovatív példája ennek az a konténerház, ami a fővárosban, zöldövezetben épült egy család számára, a tájba integrálva. Eddig ezt a megoldást leginkább külföldön alkalmazták, de egy magyar építésznő a szüleinek tervezett ilyen lakást, más országokban szerzett tapasztalatai alapján. Gyors, gazdaságos megoldásról beszélünk, ami újabb áttörést jelent az életterek minőségi megteremtésében.

Az őszi időszak beköszöntével előtérbe kerül a világítás, hiszen többet vagyunk bent a lakásunkban: bemutatjuk, hogy milyen megoldásokkal tudjuk világossá és látványosabbá tenni a szobát, és gondoltunk azokra is, akik otthon dolgoznak. Felöltöztettük az irodasarkot több stílusban, és bemutatjuk egy holland házaspár otthonát, akik már ősszel elkezdik díszíteni a szobákat az ünnepekre. Most, hogy csípősek a reggelek, lassan hangolódunk lelkileg az adventre, begyűjtjük a diót, tobozokat a kertből, hogy aztán az alkalmi terítékre kerüljenek, amikor eljön az ideje.

Jó olvasást kívánok!

Eszes Andrea, felelős szerkesztő

 

Fotó, illusztráció: Thinkstock, Archív