Végre itt van az ősz, a piacok hemzsegnek az évszak legfinomabb zöldségeitől és gyümölcseitől. A legtöbb háziasszony kosarába ilyenkor jó eséllyel kerül sütőtök, cékla és gesztenye is. Az alapanyagok beszerzése után már csak egy-egy jó receptre lesz szükség. Szerencsére a Nők Lapja Konyha októberi számában mindannyian találhattok az ízléseteknek megfelelő őszi finomságot.

„Lapozzatok bele” a magazinba!

Terítéken az őszi piac

Vannak olyan ételek, amelyekért bár odavagyok, legtöbbször megvárom, hogy lehetőleg más készítse el nekem. Ilyen a rántott hús, a sült krumpli vagy éppen a fánk is, az ok pedig nagyon prózai: nincs az az elszívó vagy kereszthuzat, ami megakadályozná, hogy legalább egy napig ne lengedezzen kifőzdét idéző szag a lakásban. Persze, áltathatom magam azzal, hogy a kevés olívaolajon sütés miatt egészségesebben étkezünk (ami igaz is), de azért ezt hamar elfelejtem, ha a családi összejöveteleken vagy egy étteremben ropogós bundás csirkecombot tesznek elém… Éppen ezért nagyon örülök legújabb lapszámunk egyik anyagának, amiben a bő olajban sütés helyett sütőben készítettük el a legnagyobb kedvenceket, és meglepően jó tapasztalatokat szereztünk. Előrebocsátom, nem 100 százalékig ugyanolyan a sütőben sült fánk vagy lángos, de így is nagyon ízletes, ráadásul sokkal könnyebben emészthető.

Természetesen rengeteg egyéb finomsággal is készültünk októberre, felvonultatjuk az őszi piac legjavát. Mutatunk receptet sütőtökre, céklára és gesztenyére is, a húskedvelőknek pedig isteni sertéssülteket és vadasokat kínálunk.

A hűvös napokra külföldi konyhák laktató levesei közül válogattunk, gyors vacsorákhoz pedig a carbonara-variációkat ajánljuk. Aki csemetéje kedvében akar járni, készítsen el néhányat szörnyen finom halloweeni falatunk közül, vagy hétvégén álljon neki egy mennyei somlóinak, amihez szintén kitaláltunk néhány új receptet!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!