Kapcsolj ki! Lakberendezési kiállításon, koreai fesztiválon, örökbefogadott állatok napján vagy szüreti mulatságon

Izgalmas programok közül válogathattok szeptember utolsó előtti hétvégéjén. Ha szeretnétek kikapcsolódni, akkor itt a lehetőség: ellátogathattok egy igazán inspiráló lakberendezési kiállításra, részt vehettek egy különleges kulturális utazáson, egy nagyszerű szüreti forgatagon vagy éppen egy közérzeti tárlaton. Mutatjuk a részleteket!

S/ALON Budapest a Sportarénában

Életre kelnek a magazinok oldalai szeptemberben a Sportarénában, ahol a lakberendezés és az enteriőr design legnívósabb képviselői, hazai manufaktúrák, fiatal tervezőcsapatok, nemzetközi gyártók és forgalmazók is bemutatkoznak. A különleges lakástrend kiállítás három napig lesz látogatható, ahol mintegy 140 csodás enteriőrben gyönyörködhettek majd. Az esemény nemcsak egy expo, hanem egy nem mindennapi találkozási pont is, amelyen az építkezés és felújítás előtt állók, a dizájn szerelmesei és a szakma is találkozhat, sőt mi több, inspirációt meríthet. A lakberendezési kultúra legnevesebb nemzetközi eseménye a formatervezés, valamint bútorgyártás fellegváraként is emlegetett Salone del Mobile hangulatát idézi meg. Még több információt találhattok az eseményről a S/ALON Budapest weboldalán.

Időpont: Szeptember 21-23.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna – 1143 Budapest, Stefánia út 2.

VI. Örökbefogadott Állatok Napja a Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány szervezésében

Szuper kutyás programokkal várják a szervezők a háziállatok szerelmeseit ezen a hétvégén a Népligetben. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő eseményen számos élménnyel, de ami a legfontosabb, az állattartással kapcsolatos ismeretekkel is gazdagabbak lehettek. A 10 és 16 óra közötti programra a szervezők az örökbefogadott állatok mellett a gazdikat, valamint minden kutya-, macska- és állattartót, de leendő tulajdonosokat is várják. Lesz kutya-gazdi szépségverseny, interaktív kutyanevelési bemutató, hatalmas ki mit tud társasjáték – természetesen kutyusos verzióban – közös fotózás és megannyi izgalmas program és műsor. Résztvevőként ezen túl találkozhattok a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság négylábújával, Körtével és a HEDDTech robbanószer kereső ebével, Mandy-vel is. Az eseményről bővebben ezen az oldalon tájékozódhattok.

Időpont: Szeptember 23.

Helyszín: 1101 Budapest – Népliget (a Planetárium mögött)

Koreai Kulturális Fesztivál Liszt Ferenccel és egy izgalmas dobshow-val

Dél-Korea kitelepül egy napra Budapestre – hangzik az esemény hívogató szlogenje. Ha érdeklődtök a K-pop, a taekwondo, a kalligráfia és a koreai gasztronómia iránt, akkor semmiképpen se hagyjátok ki ezt a rendezvényt, de akkor se, ha csak foglalkoztat titeket más nemzetek kultúrája. A tradicionálistól a modern korokig minden megtalálható lesz majd, ami koreai. Az egynapos fesztiválon húszpercenként újabb és újabb programokat kínálnak a szervezők, a fellépők mellett tematikus standokon ételkóstolók és főzőshow, kézműves műhelyek és népi táblajátékok is várnak majd rátok. Ha szeretitek a divat világát, akkor is számíthattok érdekességekre: a számos elismerést és a természetes szépség valamint a színekkel való merész játék kettősének egyensúlyát megteremtő Park Seong Hee sminkmester k-beauty bemutatóval vár majd. A fesztivál érdekessége továbbá, hogy a két nappal korábban megrendezésre kerülő nyitó komolyzenei koncertre Liszt és Chopin műveiből összeállított repertoárral készül a csellista Yang Sung-Won és zongoraművész Enrico Pace duó. Az esemény zárásaként egy hamisítatlan dobshow-ban lehet részetek a szöuli TAGO együttes jóvoltából. A részletes programot az esemény Facebook-oldalán találjátok meg.

Időpont: Szeptember 22.

Helyszín: MOM Sport Uszoda és Sportközpont, 1123 Budapest, Csörsz u. 14-16.

Szüreti Mulatság Egerben, a csodás Szépasszonyvölgyben

A háromnapos rendezvény a régi szokásokat megtartva, de napjaink modern világához igazodva kínál nagyszerű kikapcsolódási lehetőséget számotokra. A város szabadtéri pincefesztiváljaként is emlegetett „A Szüret” Eger városa, a KULTURMA és a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesülete összefogásával jött létre. Igazi autentikus szüreti látványvilág, izgalmas gasztronómiai élmények, helyi borok, kóstolók, színpadi programok, koncertek, kézműves vásár és gyerekprogramok is várnak rátok, ha ellátogattok Egerbe. A pincék színes szüreti játékokkal és szelfipontokkal is készülnek. Az esti szórakozásról a KFT zenekar, a Hot Jazz Band koncertje és a Felszállott a páva közönségdíjas néptáncegyüttese, a Tatrospart gondoskodik majd. Remek időtöltésnek ígérkezik a völgybéli program. Részletek itt.

Időpont: Szeptember 21-23.

Helyszín: 3300 Eger, Szépasszonyvölgy, Dobó tér

UNFAKE! Vedd észre, leplezd le, mutasd meg! 18. ARC közérzeti kiállítás

Fedezzétek fel a kiállítás képeit, keressétek meg kedvenc alkotásaitokat, sőt szavazzatok is rájuk! A nagyszerű plakátok mellett a Közös Halmaz kamarakiállításával is találkozhattok, amiről elöljáróban elég annyit tudni, hogy egy remek installációt láthattok arról, hogy miért is érdemes megismerni globális szinten a múltunkat a jövőnk érdekében. Minden fontos információt megtaláltok az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: Szeptember 21 – Október 7.

Helyszín: Metropolitan Egyetem zuglói campusa – 1148 Budapest, Nagy Lajos király útja 1-9. (körépület 1. emeleti előadó)

Összeállította: L. J.

Képek: sajtóanyag, dokta.hu, egriprogramok.hu