Kapcsolj ki! Kaktuszkiállításon, film- vagy gasztrofesztiválon

Ha rajongtok a növényekért, akkor mindenképpen ott a helyetek az idei kaktuszkiállításon, a mozi szerelmesei pedig az ország legnívósabb filmfesztiváljára, a miskolci CineFestre is ellátogathatnak. A fővárosban is akad program bőven, összeállításunkban két fontos és izgalmas eseményt is ajánlunk.

„Az Andok hegylakói” őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár

kaktusz kiállítás

Szeptember 7. és 9. között különleges programmal vár az  ELTE Füvészkert. Kiállításukon a látogatók szeme elé tárul az Andok völgyeit benépesítő ritkán látható oszlop kaktuszok sok faja, köztük az „Őszapók”, de bárki megcsodálhatja az Andok gömbkaktuszainak változatosságát, a Rebutiákat, Parodiákat, Oroyakat, vagy az epifiton, azaz a fán lakó növényeket, amelyeket a broméliafélék fognak képviselni. Ezen a három napon a hazai kaktuszgyűjtők féltett kincseiben is lehet gyönyörködni, több száz kaktusz és pozsgás ritkaság érkezik majd Közép-Amerika és Afrika egzotikus tájairól. Mi nem hagynánk ki!

További információk az esemény weboldalán: kaktuszgyujtok.hu

Időpont: 2018. szeptember 7-9.

Helyszín: ELTE Füvészkert, Budapest 1083 Illés u. 25.

Magyar kiállítók Helsinkiben

A Design Hét Helsinki 2018 keretein belül augusztus 30-án nyílt meg a hazai tervezők alkotásait bemutató Fenntartható Design, a fejlődés nyomában című kiállítás a Helsinki Balassi Intézetben. A Magyar Kulturális és Tudományos Központ galériájában megrendezett kiállítás a fenntarthatóság iránt érzékeny magyar divat- és formatervezőket mutatja be. Ha épp Helsinkiben jártok, érdemes megnézni a tervezők munkáit, akik kiemelkedően fontosnak tartják a jelen és a jövő környezeti, gazdasági és társadalmi kihívásaival való szembenézést, és a fenntartható fejlődés koncepciójába illeszkedve alkotnak. A kiállító márkák és tervezők között szerepel többek között: a Manera – studio – Budapest, a Botanika, Vetlényi Alma, Veszprémi Gabriella, a Pressed Pets vagy a Paper Up!.

Részletek a kiállítás Facebook-eseményénél.

Időpont: 2018. augusztus 30. – szeptember 16.

Helyszín: Helsinki Design Week, Old Customs Warehouse

15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál szeptember közepétől

cinefest

Ha hozzánk hasonlóan nagy filmrajongók vagytok, vagy szívesen találkoznátok filmes sztárokkal, akkor ott a helyetek a Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon. A legnagyobb magyar filmes rendezvény idén is a világ filmművészetének legfrissebb és legszínvonalasabb kínálatát hozza Miskolcra: olyan nagyjátékfilmeket, kisjátékfilmeket, dokumentum- és animációs filmeket, amelyeknek a Jameson CineFesten lesz a magyarországi premierje. Tavaly óta két új helyszínnel bővült a fesztivál: a miskolci Csodamalom Bábszínházban lévő Zukor teremmel  és a Művészetek Háza két kistermével.

További információk az esemény weboldalán.

Időpont: 2018. szeptember 14-23.

Helyszín: Miskolc

Budapest Borfesztivál a Budai Várban

budai borfesztivál

Idén a Balaton borrégió finom nedűire fókuszál Európa legszebb borfesztiválja. Aki teheti, látogasson ki ezen a hétvégén a főváros várnegyedébe, nemcsak a több ezer bor, az igényes gasztronómia, a játékos, szakmai és zenei programok miatt, de az exkluzív látványért is. Lesz szüreti felvonulás, boregyetem, borkvíz bár és szakmai kóstoló is.

Jegyvásárlás és további információ a fesztivál hivatalos weboldalán.

Időpont: 2018. szeptember 6-9.

Helyszín: Budai Vár, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Nemzetközi Lóverseny és Food Truck Show a Kincsem Parkban

kincsem park

Elstartolt az őszi versenyszezon a Kincsem Parkban is, hiszen szeptember második hétvégéjén kezdetét veszi a Nemzetközi Lóverseny.  A háromnapos esemény a péntek esti  ügető- és agárversenyekkel kezdődik, majd szombaton délután indulnak az ügetők. A fő versenyek a Marschall József emlékére szervezett sprintverseny és a hosszútávú Hungária Díj, vasárnap pedig a kiváló telivérek mérik össze tudásukat. Az izgalmas futamok között egy kis kulináris utazásban is részetek lehet, hiszen az eseménnyel párhuzamosan a Food Truck Show-nak is helyet ad a park. Négy keréken érkeznek a hazai és nemzetközi ízek, amikből úgy sejtjük, sokan nem győznek majd válogatni.

További részletek az eseményekről: kincsempark.hu

Időpont: 2018. szeptember 7-9.

Helyszín: Kincsem Park, Budapest, Albertirsai út 2-4, 1101

 

Összeállította: D. E.

Képek: a rendezvények oldalairól