Iskolakezdés együtt! Újra itt az Ökumenikus Segélyszervezet akciója, amivel rászoruló gyerekeken segíthetünk

Az Ökumenikus Segélyszervezet idén is elindította Iskolakezdés együtt!-kampányát, amelynek keretében 1000 rászoruló gyermeknek szeretnének segíteni az iskolakezdésben. Az egy hete zajló akcióhoz többek között Wolf Kati, Gyurta Dani és Katus Attila is csatlakozott, az adományok pedig szép számmal gyűlnek.

Kattintsatok a képre, galériánkban több fotót is láthattok az akcióról!

Galéria | 8 kép

Iskolakezdés együtt! címmel immár hetedik alkalommal hirdet pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet, ezzel segítve mintegy ezer gyermek beiskolázását. Idén – hasonlóan az előző évekhez – gyermekenként tízezer forint értékű, személyre szabott tanszercsomaggal szeretnék támogatni a nehéz sorsú iskoláskorúakat. A szervezet céljának tekinti, hogy még a becsöngetés előtt célba érjen a segítség. Az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója, Gáncs Kristóf azt is elmondta, nagyon bíznak benne, hogy idén is olyan sikeres lesz az akció, mint a korábbi években. Célkitűzésük, hogy a nehéz körülmények között élő családok számára könnyebbé tegyék az iskolakezdés időszakát, valamint a gyermekek felzárkózását, úgy, hogy a családoknak ne kelljen az eladósodástól félniük.

Ennek fényében különleges módon mutatta be a szervezet az idei Iskolakezdés együtt! akció lényegét a budapesti sajtótájékoztatón. A 1353-as adományvonal számait üres hátizsákok segítségével formázták meg, amellyel azt üzenték: ideje megtölteni a két hét múlva kezdődő tanévre az iskolatáskákat. A szervezet számára fontos, hogy hazánk rászoruló gyermekei ne félelemmel és szégyenkezve menjenek iskolába szeptember elején, hanem ugyanolyan esélyekkel, mint jobb módú társaik.

Az első csomagok összeállításában több ismert ember is segített, önkéntesként csatlakozott a szervezethez például Vastag Csaba, Katus Attila, Péter Szabó Szilvia, Abaházy Csaba, Bárdosi Sándor, Növényi Norbert és Pordán Petra is. A kampány arca idén is Wolf Kati, aki elmondta, hogy évről-évre megbizonyosodik arról, hogy a gyűjtést követően átadott és személyre szabott tanszercsomagok amellett, hogy hatalmas örömet jelentenek a gyerekeknek, valódi esélyt is nyújtanak a felzárkózásra és esélyeik növelésére.

Az akcióhoz szeptember 1-ig a 1353-as adományvonalon és az Iskolakezdés együtt! weboldalán keresztül is kapcsolódhattok, de választhatjátok a nagyobb postákon a csekkbefizetést és a gyűjtőperselyes adományozást is.

 

Képek: Ökumenikus Segélyszervezet