Kapcsolj ki! Virágkarneválon, a Magyar Ízek Utcáján vagy jótékonysági koncerten

Végre itt a hosszú hétvége, ami nemcsak a pihenésről, de az ünneplésről és a jobbnál jobb programokról is szól majd. Kóstoljátok meg az Ország Tortáját, nézzetek tűzijátékot az ország megannyi városában vagy ünnepeljetek borral és kenyérrel! Mutatjuk a kínálatot, és egy szeptemberi ráadásprogramot is a figyelmetekbe ajánlunk.

Betyáros Hétvége a Skanzenben

A hosszú hétvégén igazi betyárvilág vár ránk Szentendrén a Skanzenben, a betyárok ugyanis benépesítik ezeken a napokon a Szabadtéri Néprajzi Múzeumot. A programon megtudhatjuk többek között azt, hogyan lettek a 19. század betyárjai közönséges bűnözőkből népi hősök, és azt is, milyen gazdag folklóranyag kapcsolódik hozzájuk. Az életre kelt betyárportákon (Savanyú Jóska, Rózsa Sándor, Patkó Bandi) különféle kézműves foglalkozásokon, mesterségek bemutatóin, valamint kóstolókon is részt vehetünk, de egy különleges, veszélyes zsiványbanda által tervezett vonatrablásba is belecsöppenhetünk. Nem érdemes kihagyni!

Bővebben a programokról a Skanzen oldalán olvashattok.

Időpont: Augusztus 18-20.

Helyszín: Skanzen, 2000 Szentendre, Sztaravodai út 75.

Magyar Ízek Utcája és Mesterségek Ünnepe

A Szent István-napi ünnepségsorozat részeként idén is megrendezik az év egyik leglátogatottabb gasztronómiai eseményét. A Várkert rakpartra érkezők megkóstolhatják Magyarország Tortáját, a Szent István-napi kenyeret és számos más hazai, valamint a Kárpát-medence tájairól érkező különlegességet. Tele hassal is érdemes felsétálni a Budai Várba, ahol a 32. Mesterségek Ünnepén kapcsolódhatunk ki egy utánozhatatlan vásári forgatagban. 2018-ban a szövés és fonás kerülnek fókuszba, jönnek mesterek a világ minden tájáról, láthatunk hatalmas népi játszóteret és élvezhetjük a színpadi programokat is. Annak, aki Budapesten tölti a hosszú hétvégét, nagyszerű program lehet!

A részleteket keressétek a Magyar Ízek Utcája Facebook-esemény oldalán!

Időpont: Augusztus 18-20.

Helyszín: Budapest 1013, Várkert rakpart

Debreceni Virágkarnevál

A Debreceni Virágkarnevál a város legnagyobb és az ország egyik legnépszerűbb rendezvénye. A tizenkét napon át tartó eseményen, több mint 50 programmal várják a szervezők az érdeklődőket. 1966. óta minden év augusztus 20-a környékén rendezik meg a karnevált államalapító Szent István király és az új kenyér ünnepének tiszteletére. A változatos programkínálat részeként előadásokat nézhetünk meg, ellátogathatunk a Cseh Sörkertbe, láthatunk Street Art Show-t, és részt vehetünk a karneváli felvonuláson is.

További részletek a Debreceni Virágkarnevál weboldalán!

Időpont: Augusztus 12-21.

Helyszín: 4026 Debrecen, a város különböző helyszínein

Hírös7 Fesztivál Kecskeméten

Augusztus 19. és 26. között rendezik meg Kecskeméten a Hírös 7 Fesztivált, ahol változatosabbnál változatosabb programokon vehetünk részt. Az ország egyik legrégebbi és leghíresebb fesztiválja 84. alkalommal várja majd a látogatókat, többek között kiállításokkal, virágkötészeti versennyel, bemutatókkal, színpadi műsorokkal és koncertekkel. A fesztivál része a Térségi Kertészeti és Élelmiszeripari Kiállítás is, ahol 21 éve a térség 22 településéről több, mint 200 kiállító terményeit, valamint 45 kézműves munkáját ismerhetjük meg.

A részleteket a hiros7.hu oldalán találjátok.

Időpont: Augusztus 19-26.

Helyszín: 6000 Kecskemét, Fő tér

Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon

Annak, aki a Balaton partján töltené a hosszú hétvégét, a siófoki Bor és Kenyér Ünnepét ajánljuk. A balatoni nyári szezon legnagyobb rendezvénye az augusztus 20-i nemzeti ünnephez kapcsolódik, emellett a nép- és világzene, valamint kézműves hagyományok kerülnek előtérbe. Koncertek, néptánc, családi programok, népi játékok, vásár és gasztronómiai élmények is várják a vendégeket. Az ünnepen hagyományosan sor kerül majd a kenyérszentelésre, a város borának megválasztására és természetesen tűzijátékra is.

Részletek Siófok weboldalán!

Időpont: Augusztus 16-20.

Helyszín: 8600 Siófok, Hajóállomás

+1 Jótékonysági koncert Böjte Csabával szeptemberben

A Nem Adom Fel Alapítvány szervezésében rendezik meg azt a nagyszabású jótékonysági  koncertet, amire Böjte Csaba is hazalátogat. A rendezvény apropója a Szent Ferenc Alapítvány 25. évfordulója, ahol Csaba testvér beszédet mond majd a szeretetről és a család fontosságáról, a koncert esten pedig több neves hazai előadó is fellép majd, például a Republic, az Edda Művek, Pintér Béla, a Nem Adom Fel együttes és még sokan mások. A belépődíj megvásárlásából befolyt összeget Csaba testvér árváinak támogatására fordítják majd.

Jegyeket ezen az oldalon vásárolhattok.

Időpont: Szeptember 13.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, Stefánia út 2. 

 

Összeállította: L. J.

Képek: az események oldalairól