Hűsöljünk a moziban augusztus legjobb filmjeivel!

A nyár utolsó hónapjában is érdemes lesz ellátogatni egy kellemesen hűs moziterembe. Romantikus vígjáték, animáció és dráma is vár ránk - mutatjuk a kínálatot.

Könyvesbolt a tengerparton

Angliában járunk, egy festői szépségű tengerparti kisvárosban. Florence, a különös nő könyvesboltot szeretne nyitni, ez viszont nem tetszik a helyi előkelőségnek. Először még finoman, idővel viszont egyre kíméletlenebb módszerekkel igyekeznek megakadályozni a könyvek szerelmesének terveit. Ő viszont meglehetősen eltökélt, megnyitja a boltját az öreg és zegzugos régi házban, és örül, hogy egyre többen térnek be hozzá. A város nagyasszonya azonban nem adja fel, és folytatja a kis bolt elleni hadjáratot. Szerencsére Florence egy nem várt szövetségesre talál. Már csak a szereposztás miatt is izgatottan várjuk a bemutatót!

Szereplők: Emily Mortimer, Bill Nighy, Patricia Clarkson

Bemutató: 2018. augusztus 30. (Forgalmazó: Cirko Film)

https://www.youtube.com/watch?v=_1PV0nThZ8U

Az én hősöm

Nevetésre felkészülni! A francia-belga történelmi vígjáték visszarepít az időben, méghozzá az 1800-as évek Franciaországába. Az elbűvölő Neuville kapitány éppen házasodni készül, amikor kitör a háború és, mint hős kapitány elindul a csatatérre, hátrahagyva bájos, de annál naivabb jegyesét. Pár hónap alatt a nő belebetegszik abba, hogy nem kap hírt kedveséről, ezért nővére leveleket kezd írogatni neki a kapitány nevében, miközben úgy érzi, a férfi sosem fog már visszatérni. Egy napon viszont a kapitány felbukkan a városban, a nép pedig valóságos hősként üdvözli őt, hála a nővér kitalált történeteinek. A nő viszont elhatározza, hogy leleplezi Neuville-t, de a nagy dumás sármőr nem hagyja magát, így aztán elkezdődik egy végeláthatatlan, egymásra licitáló és trükkös játék kettejük között.

Szereplők: Jean Dujardin, Mélanie Laurent, Noémie Merlant

Bemutató: 2018. augusztus 9. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Alfa

Húszezer évvel ezelőtt meglehetősen bizonytalan volt az élet, az ősemberek törzsekben éltek és szinte csak az égiekben bíztak. Keda, a fiatal először indul vadászatra a törzs férfitagjaival, ahol egy bölény felökleli és letaszítja a szakadékba. Mindenki azt hiszi, hogy meghalt, ő azonban túléli a támadást és élni akarása határtalan. Útnak indul a veszélyes vadonon keresztül, ahol társra is lel egy sebesült farkas személyében. A két fáradt és a környezetnek kiszolgáltatott sérült különös barátságot köt, és egyre jobban ragaszkodnak egymáshoz. Az emberiség történetében ez az első – és mint tudjuk, nem az utolsó – ilyen barátság.

Szereplők: Kodi Smit-McPhee, Leonor Varela, Natassia Malthe

Bemutató: 2018. augusztus 23. (Forgalmazó: InterCom)

Az elrabolt hercegnő

Ez a kedves és varázslatos animációs mese a bátor lovagok, szépséges hercegnők és mágusok világában játszódik. Ruszlán a vándorszínész arról álmodozik, hogy egyszer lovag lesz belőle. Egy napon találkozik a csodaszép Milával, akivel egy pillanat alatt egymásba szeretnek, a fiú viszont nem is sejti, hogy ő a király lánya. A szerelmesek boldogsága nem tart sokáig, ugyanis egy ördögi varázsló elrabolja a hercegnőt. A fiatal a nyomába ered és megannyi veszéllyel néz szembe, hogy bizonyítsa, a szerelem erősebb minden varázslatnál.

Szereplők: Nadiya Dorofeeva, Oleksiy Zavhorodniy

Bemutató: 2018. augusztus 16. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

A jelenés

Mekkora a hit ereje? Erre a kérdésre is választ ad Xavier Gaannoli rendezése, melynek középpontjában egy különleges nyomozás áll. A Vatikán rendhagyó feladattal bíz meg egy oknyomozó újságírót: hivatásának köszönhető objektivitása és nyomozói képessége miatt felkérik, hogy vegyen részt egy vallásos jelenést vizsgáló bizottság munkájában. Egy dél-francia faluban játszódik a történet, ahol egy 18 éves lány azt állítja, hogy maga Szűz Mária jelent meg előtte. Ezután a falu valóságos zarándokhellyé és turisták tömegének célpontjává válik, a világ minden tájáról érkeznek az emberek, hogy megtapasztalják a csodát. Az újságíró feladata, hogy kiderítse a jelenés tényleg valódi, vagy csak kitalálta a lány.

Szereplők: Vincent Lindon, Galatéa Bellugi

Bemutató: 2018. augusztus 30. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

https://www.youtube.com/watch?v=eZuzWy3kzbI

Amit érdemes lesz még megnézni

A fenti filmeken túl is várnak még újdonságok ránk ebben a hónapban, például a 16-ától látható A kém, aki dobott engem című amerikai akció-vígjáték, amelyben Mila Kunis és Kate McKinnon legjobb barátnőket alakítanak. Az egyikük exéről kiderül, hogy kém, akit a bérgyilkosok a lány lakásán keresnek, innentől fogva pedig beindul az akció.

Könnyedebb kikapcsolódás vár azokra is, akik a Luis és a Zűrlények című német animációs filmet választják. Luis, a gyakran magányos kisfiú élete megváltozik, amikor összetalálkozik pár fura, földönkívüli lénnyel. Az égi jelenségeket kedvelő elfoglalt apa előtt titkolja az új barátságokat, de nem csak ez, hanem az iskola igazgatójának feltűnése, és a bentlakásos intézmény ötlete is komoly elhatározásra sarkallja a fiút.

Még egy hamisítatlan francia vígjátékot is megnézhetünk augusztusban: a Szoba gyerekkel kiadó egy vérbeli agglegény, Antoine és új lakótársának, a magas, kék szemű Jeanne-nak a viszontagságait mutatja be. A történet valódi fordulata, hogy a lány a gyerekeivel érkezik az új albérletbe.

Komoly rajongótáborral rendelkező gördeszkások a főszereplői az extrém mutatványokban is bővelkedő Skate Kitchen című amerikai drámának. A lázadó fiatalok mindennapjait és a New York-i szubkultúrát bemutató film egy külvárosi tinilány unalmas életének felfordulását mutatja meg.

Ha valaki még jobban elmerülne a drámák világában, akkor érdemes lesz megnézni A kíméletlen című angol-amerikai-francia filmet, ami igaz történeten alapul. A fiatal angol bokszoló drogügyei miatt Thaiföld legkeményebb börtönében köt ki, és jól tudja, csak akkor maradhat életben, ha alkalmazkodik a szabályokhoz. Egyetlen módot gondol megfelelőnek szabadulásához, így engedélyt kér, hogy rész vegyen a börtönök közötti bokszbajnokságon.

Szöveg: L. J.

Nyitókép: IMDb