69 nyaralós recept a Nők Lapja Konyha augusztusi lapszámában

Nincs az a háziasszony, aki szívesen ácsorogna ebben a forróságban a konyhában -ezt szem előtt tartva állítottuk össze a Nők Lapja Konyha legújabb számát. A hűs gyümölcslevesek, tengeri fogások és csirkés receptek mellett megmutatjuk, hogyan készítsünk a négy fal között mini lángost vagy isteni „kánikulasütiket”! Szerezzétek be még ma a magazint!

 

Nők Lapja Konyha 08
Galéria | 10 kép
Nők Lapja Konyha 08

69 nyaralós recept a Nők Lapja Konyha augusztusi lapszámában

69 nyaralós recept a Nők Lapja Konyha augusztusi lapszámában

Nők Lapja Konyha 08
Fotó megosztása:

Tengerparti vacsorák (otthon)

Ha külföldön vagyok, és megtehetem, mindig útba ejtek néhány piacot, nekem ez az egyik legjobb nyaralós élmény. Szállodában vagy teakonyhával rendelkező apartmanban lakva azonban kicsit keserédes ez a program, hiszen legszívesebben alaposan bevásárolnék, aztán készítenék valami finomat az itthon sokszor elérhetetlen alapanyagokból. Persze, hoztam már haza parmezánt, szélben szárított sonkát vagy éppen olívaolajat a repülőn, ettem már meg helyben kilószám a zamatos gyümölcsöket, zöldségeket, de friss hússal vagy éppen hallal sose mertem kísérletezni. Valószínűleg a reptér dolgozói (is) azon a véleményen lettek volna, hogy a nemrég kifogott tintahal nem éppen bőröndbe való, ráadásul valahogy sose volt nálam több behűtött jégakku ehhez a művelethez. Ugyanígy tartózkodom a lágy sajtok szállításától is, mióta Franciaországból több kiló camembert-rel és rokforttal indultunk el, utána pedig hetekig nem tudtuk kiszellőztetni az autót. Így aztán marad a nézelődés és helyben kóstolgatás, ha pedig olyan szerencsés vagyok, hogy nemcsak nyaralunk, de még főzési lehetőség is van a szálláson, akkor jöhetnek a tengerparti villámvacsorák. Idén sajnos kimarad az utazás, de majd azzal vigasztalom magam, hogy elkészítem a tengerparti piac ihlette fogásokat, illetve szemezgetek a különféle nemzetek jellegzetes csirkés receptjei közül is. A nyár utolsó hónapjára ajánlunk még hűsítő leveseket, zöldséges húsragukat és tésztákat, kukoricás, paradicsomos ételeket, valamint gyümölcsös és sütés nélkül készülő desszerteket.

Élvezzék velünk a jó időt és a szabadságot, töltsék fel magukat energiával, vidámsággal az őszi-téli hónapokra!

Kajári Zsófia, felelős szerkesztő

Előfizetési lehetőség

Ha kedvet kaptatok az olvasáshoz, és szeretnétek minden hónapban kézhez kapni a magazint, akkor kattintsatok az mc.hu oldalra, ahol a nyomtatott verziók mellett digitális kiadványainkra is előfizethettek, vagy az alábbi képre különleges karácsonyi akciónkért!

Kövessetek minket a Facebookon, ahol a legújabb receptek mellett sok más érdekességre is rábukkanhattok!