Kapcsolj ki! Fesztiválon, kiállításon, orgonakoncerten vagy éppen kisállatok társaságában

A nyár utolsó hónapja fergeteges programokkal veszi kezdetét. A Lélek Palotájában idén is lesz India Varázsa Fesztivál, Balatonszemesen pedig hamarosan elstartol a IX. Bujtor István Filmfesztivál! Unatkozni biztosan nem fogunk, csak győzzünk majd válogatni a programok közül!

India Varázsa Fesztivál – Adjuk át magunkat a varázslatnak!

India Varázsa Fesztivál

Alig ért véget a Krisna-völgyi Búcsú, már érkezik is az India Varázsa Fesztivál Budapestre. Augusztus 12-én egyetlen napba sűrítve kóstolhatunk bele a varázslatos India világába: több ezer éves bölcsességébe és kultúrájába. Lépésről lépésre fedezhetjük fel a Védák ősi, titkos tanításait, varázslatos keleti táncokat láthatunk és tradicionális indiai hangszerek játékát hallgathatjuk meg. Az eseményen a szemünk elé tárul India fergeteges bazári hangulata, ahol a kereskedők a színesebbnél színesebb portékájukat árulják. Ott a helyünk!

További részletek a fesztiválról itt.

Időpont: 2018. augusztus 12. vasárnap 10:00-18:00 óráig

Helyszín: Lélek Palotája, 1039 Budapest, Lehel u. 15-17.

Orgonavarázs egész augusztusban

Orgonapont

Izgalmas zenei élményeket ígér az augusztusi hónapra az OrgonaPont koncertsorozat. A Filharmónia Magyarország augusztus 31-ig az ország egész területére elviszi az orgona által nyújtott különleges hangulatot. Többek között Balatonlelle, Békéscsaba, Debrecen, Eger, Győr, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Kazincbarcika és Kecskemét is állomása lesz a koncertsorozatnak, ahol a hangszerek mellett káprázatos hangú szólisták és kórusok éneke tölti meg a templomok tereit. Az eseményeken olyan nagyszerű művészek lépnek majd a színpadra, mint Sebestyén Márta népdalénekes, Horváth István tenor, Szamosi Szabolcs és Tóka Ágoston orgonaművészek vagy a Szent Efrém Férfikar.

További információk az esemény weboldalán.

Helyszín: Országszerte

Időpont: 2018. augusztus

Goztola Krisztina a Bujtor István Filmfesztiválon

Goztola Krisztina

Az Életképek, a Hacktion vagy a Tűzvonalban című sorozatokból ismert Goztola Krisztina a kamera másik oldalán is kipróbálta magát. A külföldön legtöbbet foglalkoztatott magyar színművész úgy döntött, hogy producerként is nemzetközi hírnévre tör. Krisztina első produceri munkája egy Párizsban forgatott francia-magyar koprodukciós kisjátékfilm. Az Engedj el! című pszichológiai dráma egy négyéves kislány eltűnéséről szól. A magyar közönség legelőször Balatonszemesen a IX. Bujtor István Filmfesztiválon láthatja 2018. augusztus 18. és 20. között.

További információk a filmről itt, a fesztiválról pedig itt.

Időpont: 2018. augusztus 18-20.

Helyszín: IX. Bujtor István Filmfesztivál, Balatonszemes

II. Örökbefogadó Nap a Kertemben

Örökbefogadó nap

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi az Eszkuláp Állatvédő Szervezet az Örökbefogadó Napot. A Városligetben található hangulatos Kertem nevű szórakozóhelyen jó pár tappancs kényelmesen elfér, a helyszínen tájékozódhatunk arról, hogyan lehetünk felelős gazdik, mit kell tudni az állatok örökbefogadásáról, sőt meg is simogathatjuk a kedves kis négylábúakat.

További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. 08.05. 11:00-16:00

Helyszín: Kertem, 1146, Budapest, Olof Palme sétány 1.

Falon felejtett lányok a Kelet Kávézó és Galériában

A street art fotók kedvelőinek ott a helyük augusztus 9-én a budai Kelet Kávézó és Galériában! A csütörtöki megnyitón a fókuszban a női test és lélek áll. A művész, Matern Ákos, az idő múlásától félve kapta lencsevégre Budapesten, Dublinban, Marokkóban, Barcelonában, Berlinben és Lisszabonban a különleges jelenségeket. A már önmagukban is beszédes alkotásokhoz az idén ősszel első verseskötetével (Zsebuniverzum) debütáló Kemény Gabriella ad narratívát írott alkotásaival.

További részletek a kiállításról az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. augusztus 9. 18:00

Helyszín: Kelet Kávézó és Galéria, 1114, Budapest, Bartók Béla út 29.

Összeállította: D. E.

Képek: a rendezvények oldalairól