Kapcsolj ki! A libegők éjszakáján, street art sétán vagy az Ördögkatlan Fesztiválon

Július végén szerencsére az idő kedvez a szabadtéri programoknak, így már csak azt kell eldöntetünk, mihez van kedvünk: kémlelni az évszázad holdfogyatkozását, éjszakai libegőzéshez, vagy jazzmuzsika közben finom borokat kóstolgatni. A választás csak rajtunk áll!

Holdfogyatkozás megfigyelése a Hármashatár-hegyről

A Hátizsákos Hiúzok Kiránduló Csoport egy közös vérhold-nézésre hív mindenkit pénteken, ugyanis ez lesz az évszázad leghosszabb holdfogyatkozása. A csodás Hármashatár-hegyről nemcsak a Holdra, de a csillagos égre is vethetünk pár hosszú pillantást. A fogyatkozás hivatalosan 20.24-kor kezdődik majd, 21.30 és 23.13 között lesz teljes, és 00.19-kor ér véget. A magán szervezésű rendezvényre érdemes pokrócot, pulcsit, szúnyogriasztót, esetleg távcsövet is vinni. Az eseményt csak derült idő esetén rendezik meg!

Bővebben: az esemény facebook oldalán

Időpont: Július 27. 20.00-23.00

Helyszín: Hármashatár-hegy

Ördögkatlan Fesztivál idén is

Egy igazán forró és pezsgő katlanban találhatják magukat azok, akik ellátogatnak az idei Ördögkatlan Fesztiválra. A Villányi-hegység közepén színház, zene, képzőművészet, film, irodalom és családi programok is találkoznak. A fesztivált a sokszínűség jellemzi, a sok-sok koncert között mindenki megtalálhatja a zenei ízlésének megfelelőt, hiszen a jazz, a világzene, a népzene, a komolyzene és a könnyűzene képviselői is megmutatják majd magukat. Irány tehát a katlan!

Bővebben: facebook.com/ordogkatlanfesztival

Időpont: Július 31 – Augusztus 04.

Helyszín: 7822 Nagyharsány, 7800 Kisharsány, 7772 Villánykövesd, 7827 Beremend

Libegők éjszakája először

Sosem vitt még utasokat sötétben a Zugligeti Libegő, ezért is különleges program idén a Libegők Éjszakája. A látogatók az esti órákban is felülhetnek a népszerű ülős felvonóra és nem is akármilyen időpontban: a júliusi-augusztusi csillaghullás idején! Az égbolt kémlelése mellett a városi fényekre is érdemes lesz egy pillantást vetni. Libegésre fel!

Az eseményhez itt tudok csatlakozni.

Időpont: Július 28. 20.00

Helyszín: Zugliget, 1121 Budapest, Zugligeti út 97.

Street art séta Budapesten

Budapest legnagyobb kiállítása címmel hirdették meg azt a belvárosi sétát, ahol az utcai művészetek iránt érdeklődők tekinthetik meg a legizgalmasabb városi alkotásokat. A tűzfalakon díszelgő kreációk megfűszerezik a főváros képét, a házfalakon, lámpaoszlopokon, kapualjakban megbújó művek szinte magával ragadnak, és mint egy kavalkád szippantanak be egyediségükkel és sokszínűségekkel. Aki kíváncsi Belső-Erzsébetváros street art paradicsomára, annak ott a helye a hétvégi sétán!

Az eseményhez itt tudtok csatlakozni.

Időpont: Július 29. 16.00-18.00

A találkozó helyszíne: 1052 Deák Ferenc tér, Evangélikus templom

Debreceni Bor- és Jazznapok az igazi ínyenceknek

Az ország egyik legrangosabb fesztiválján egy hamisítatlan gasztrojazz jamboree és a legfinomabb magyar borok állnak kerülnek a középpontba. A mesés Békás-tónál hatvannál is több családi borászat nedűit kóstolhatjuk majd meg, gyümölcsborok, pálinkák és pezsgők is szerepelnek a kínálatban. Az italok mellé a magyar konyha ízei társulnak, de a borokhoz ízletes sajtokat is fogyaszthatunk. A kikapcsolódásról három színpad, több mint negyven jazzformáció, közel kétszáz hazai és külföldi zenész fog gondoskodni. Zene és gasztronómia egy helyen!

Bővebben: facebook.com/boresjazznapok

Időpont: Augusztus 2 – 5.

Helyszín: 4032 Debrecen, Nagyerdő, Békás tó

 

Összeállította: L. J.

Képek: a rendezvények oldalairól