Lapozz bele! Hamisítatlan karibi hangulat a legújabb Nők Lapjában!

Mit jelent az online lélekápolás? Ki védi meg a legkisebbeket? A komoly témák kivesézése után képzeletben Jamaicába utazunk, de azt is eláruljuk, hogyan szépülhetünk egzotikus gyümölcsökkel. Tartsatok velünk ezen a héten is!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Nők Lapja 2018/30.
Galéria | 9 kép
Nők Lapja 2018/30.

Lapozz bele! Hamisítatlan karibi hangulat a legújabb Nők Lapjában!

Lapozz bele! Hamisítatlan karibi hangulat a legújabb Nők Lapjában!

Nők Lapja 2018/30.
Fotó megosztása:

Nyárközép

Hol van már a gyermekkorunk végtelennek tűnő nyara, amikor ragacsosan (fáról szedett gyümölcs nyoma), piszkosan (bicajozás, árokugrás, fára mászás) az egész napot kint töltöttük a kertek mögött a nagyszülőknél… Mindent lehetett, amíg valaki nem kezdett el sírni a gyerekcsapatból, akkor rendesen lehordtak minket, a sérültet ellátták, aztán újra, nyomás ki a szabadba. Nem tolták túl a szülők a gyerek foglalkoztatását, valahogy a gyerekek megoldották egymás között.

Ma mintha egy teljes háttérapparátus dolgozna a gyerek nyári elhelyezésén: nálunk naptárba foglaljuk júniustól augusztusig, melyik héten milyen tábor, honnan hova, hánykor, ki veszi fel.

Ezen a héten kézműves tábor és délutánonként úszás – mi pedig dolgozunk, még van néhány hét a nyaralásig. Az állatos táboron már túl vagyunk, valamint egy estén a kórház sürgősségi osztályán is. Ugyanis az állatsimogató kecskéi kicsit hevesebben a kellemesnél, „megpatázták” az ovis lányunkat. Aznap este, amikor sötétedéskor a komor kórházban barangoltam, egy szabad orvos után kutatva, eszembe ötlött, megúszhatóak-e egyáltalán a nyári balesetek. Bicajozás, játszótéri baleset, fáramászás-leesés… állatsimogató. Valószínűleg nem elkerülhetőek, döntöttem el, amikor a váróban a sort megpillantottam. Jöttek a bekötözött kezűek, a bicegők, volt, aki bátran, és akadt, aki hüppögve.

A lányom merészen állt be a sorba, majd az ajtónyitáskor elszaladt és bebújt egy szekrény mögé. A rendelő ajtajában pedig megjelent egy doki, mesefigurás pólóban, kezében egy cuki plüssel. És csodamódon sikerült neki becsalogatni az ijedt gyereket. Megvizsgálni, letörölni a könnyeit, anyát megnyugtatni (nincs belső sérülés a kecskepatáktól) és mosolyogva búcsúzni.

Szokás szidni az egészségügyet (sajnos, túl sokszor van rá okunk), de ezeket az eseteket is el kell mesélni. A mosolygós dokikat, a tényleg kedves nővéreket, a fáradtságtól picit lassabb, de mégis szívből segíteni akaró kórházi személyzetet. Ebben a számunkban bemutatunk egy példás csapatot, egy rendhagyó gyerekorvossal.

És mivel itt a nyár közepe, remélhetőleg épp a nyaraláson olvassák a lapot, sok elgondolkodtató, szórakoztató olvasnivalót kínálunk: elnökfeleségekről, online terápiáról, a zseniális Rejtő Jenőről, táncos lábú Travoltáról és egy csodás országról, Jamaicáról.

Kellemes, pihenős, olvasgatós nyarat kívánok!