Kapcsolj ki! A Művészetek Völgyében, a Strandok éjszakáján, színházi premieren vagy egy jó könyvvel

Jó időre számíthatunk július hátralevő részében, ezért csupa szabadtéri programokat gyűjtöttünk össze! Kezdődik a Művészetek Völgye fesztivál, részt vehetünk egy izgalmas világzenei koncerten Budapest legkedveltebb hídján, de a kutyák szerelmeseinek is kedveznek a hétvégi rendezvények.

Kezdődik a Művészetek Völgye a legnagyobb összművészeti fesztivál

Itt a nyár legszínesebb tíz napja! Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak az udvarok, templomok, épületek és közösségi terek erre az időszakra és megtelnek koncertekkel, színházzal, irodalommal, tánccal, gasztronómiával és még sok más jóval. A látogatókat több mint 60 helyszínen 1500 programmal várják a szervezők. A 28. Művészetek Völgyén a hazai kedvencek mellett (30Y, Bohemian Betyars, Besh O Drom, Harcsa Veronika) nemzetközi előadók (Asian Dub Foundation, Triggerfinger, Rebecca Ferguson) is fellépnek majd. Érdemes lesz ellátogatni a festői szépségű Balaton-felvidékre. A részletes programot a Művészetek Völgye weboldalán találjátok meg.

Időpont: Július 20-29.

Helyszín: 8294 Kapolcs, 8294 Vigántpetend, 8295 Taliándörögd

Söndörgő koncert a Szabadság hídon

A tavalyi év után ismét koncertet ad a Szabadság hídon a hazánkban ismert világzenei formációk egyik legjelentősebb képviselője, a Söndörgő zenekar. Az autentikus délszláv népzenét életre keltő banda célja egy kellemes hangulatú este megteremtése, ahol akár még táncra is perdülhet a híd népe. A kockás pokrócokat és a jókedvet se hagyjátok otthon! Az eseményről bővebben itt tájékozódhattok.

Időpont: Július 22. 20.00

Helyszín: Budapest, Szabadság híd

Könyvújdonság – Ferdinandy György: Fájó Holnapok

Magyar Napló, 2018

Ferdinandy György legújabb könyvének egészében a csendes odafigyelés jelenik meg. Ennek segítségével csalja elő a szerző korábbi emlékeit, élményeit, de előtérbe kerül az éberség is, aminek köszönhetően kommentálja új irodalom- és filmélményeit és a világban zajló történéseket is. A rövidprózák a kendőzetlen őszinteség hangján szólnak, és egyben szólítanak meg, és mint laza kapcsolódásban álló novellák, olykor kihagyásos és időrendet bontó formában szerveződnek a kötetben. A leírások a megszólaló személyiségéhez társulnak, akárcsak egy filmszerű elbeszélés. Izgalmas utazás a nyári napokra!

Mi és Ők színházi premier Szentendrén

Magyarországon elsőként Fehér Balázs Benő rendezésében láthatjuk Szentendrén, a Ferenczy Múzeum udvarán a Mi és Ők színházi darabot. A holland Carl Wijs világszerte elismert és jutalmazott kamaradarabja egy 2004-es oroszországi iskola terrortámadásának emlékéről szól. A túszdráma pontosan szeptember 1-jén történt, azon a napon, amelyen szerte a világon diákok milliói kezdik meg a tanévet. Az előadásban mindössze két szereplőt láthatunk, egy kisfiút és egy kislányt megformáló színészt. A színdarabban egyszerre van jelen a terror kiváltotta szörnyű érzés, a drámaiság, de a humoros felfogás is, ellensúlyozva kicsit az ilyen és ehhez hasonló események borzalmait. Különlegesnek ígérkezik a kétszereplős feldolgozás!

Időpont: Július 21 és 22. 20.00

Helyszín: Szentendrei Teátrum, Ferenczy Múzeum udvara, 2000 Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.

Jön a Dogmopolitan Jótékonysági Kutyafesztivál

Végre egy fesztivál, ami a kutyásoknak szól! Budapesten a 18. kerületi Bókay-kertben kerül megrendezésre az a kutyabarát esemény, ami egyszerre szól a jótékonyságról, az állatvédelemről és a felelős állattartásról. A rendezvényen előadásokon hallhatunk kedvenceink egészségével, nevelésével és táplálásával kapcsolatos témákról, de megismerkedhetünk a segítőkutyák feladataival is. A programot színes kirakodóvásár kíséri majd, ahol a kutyás termékek mellett állatvédő egyesületek is megtalálhatóak lesznek. Játékok, gyerekszínház és koncertek is gondoskodnak majd a felhőtlen kikapcsolódásról. Részletek a fesztiválról a Dogmopolitan oldalán.

Időpont: Július 21. 10.00-22.00

Helyszín: Bókay-kert, 1181 Budapest, Szélmalom utca 33.

Strandok éjszakája 2018-ban is

Idén július utolsó péntekén rendezik meg az országos sikerű strandok éjszakáját, amihez az előző évekhez hasonlóan számos hazai fürdő is csatlakozott. Ezen az estén hosszabbított nyitvatartással, kedvezményes belépőkkel és különleges programokkal (szaunaszeánsz, koncertek, tűzzsonglőrök) várják a víz és a strandolás szerelmeseit. Az eseményen részt vevő fürdők listáját és még több információt a Magyar Fürdőszövetség oldalán találhattok.

Időpont: Július 27.

Helyszín: országszerte több helyszínen

 

Összeállította: L. J.

Képek: a rendezvények oldalairól