Hangolódj ránk! A társadalom számára szinte láthatatlan egyszülős családokról a Nők Lapja legújabb számában

Mi jelenti a legnagyobb megpróbáltatást a gyermekét egyedül nevelő szülőnek? Melyek a legújabb trendek a randizásban? Milyen középiskolásnak lenni egy idegen országban? Többek között ezekre a kérdésekre is választ találtok a Nők Lapja e heti lapszámában!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Nők Lapja 2018/29.
Galéria | 9 kép
Nők Lapja 2018/29.

Hangolódj ránk! A társadalom számára szinte láthatatlan egyszülős családokról a Nők Lapja legújabb számában

Hangolódj ránk! A társadalom számára szinte láthatatlan egyszülős családokról a Nők Lapja legújabb számában

Nők Lapja 2018/29.
Fotó megosztása:

Tér, zene, közösség

Nyáron a zene kiköltözik a terekre, a fővárosnak számos olyan kerülete van, ahol ingyenes koncertek, színházi előadások, filmvetítések vannak. Óbuda például ebben élen jár: rangos művészek játéka, énekhangja tölti be a Főteret. Öröm nézni, ahogy fiatalok kisgyerekkel, párok, barátnők, idősek, kutyások, biciklisek akár az eső ellenére is kitartóan ünneplik a jókedvet, a nyarat, a művészetet. Bár ez itt nem a kulturális ajánló helye, most mégis arra biztatok mindenkit, hogy hagyja sodorni magát a jó élményekkel. Közösségben focit vagy filmet nézni, koncertet hallgatni – válogathatunk, hogy pop, dzsessz, komolyzene – felemelő élmény, és ilyenkor alkalmat teremthetünk a baráti találkozásokra, amire kevesebb időnk lesz majd ősszel, a hétköznapi rutinban. Egy ilyen közösségi vetítésen néztem meg újra a Zimmer Feri című magyar kultfilmet, s olyan, mintha egy időutazáson vettem volna részt: egy családról szól, akik vendéglátásból próbálnak megélni, és a családfő (Reviczky Gábor alakítja) semmilyen eszköztől nem riad vissza a haszon reményében. Egyik este például romlott főzőkolbászt tálalnak fel az asztalra a vendégeknek: a kolbászok szó szerint elindulnak a tányérról, utolérni sem lehet őket… Tímár Péter rendező a filmvetítés helyszínén elmesélte, hogy mintegy kétmillióan nézték meg YouTube csatornán a filmet, s bizony húsz évvel a forgatása után vagyunk.

Kellenek az igazodási pontok a gyerekeinknek, ha például ezt elővesszük, biztos, hogy lesz elképzelésük a kilencvenes évek világáról a Balatonon, ráadásul sokat fognak nevetni. Talán nem én vagyok az egyetlen, akinek a történet kapcsán eszébe jutnak olyan mai esetek, amikor egy-egy élelmiszert vagy gyógyszert (is) kivonnak a forgalomból, mert fogyasztásra alkalmatlan. A valóság azonban kevésbé vicces, főleg, ha velünk történik. Mégsem indulhatunk neki úgy a nyaralásnak, hogy „Jaj, mi lesz, ha romlott étel kerül a tányérunkra, és gyomorrontást kapunk?” Ha majd százszor eltévedünk és összeveszünk utazás közben… van rá esély, hogy így lesz.

De akkor is érdemes élményeket keresni, ha csak egy erdei sétára megyünk és a napozószékünk lesz a nyaralás helyszíne…
Olvasmányainkkal Önökkel leszünk!

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinsktock, Archív