Kapcsolj ki! Vízipisztoly csatán, flamencoesten vagy összművészeti fesztiválon

A hétvégén akár 30 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála, a nagy melegben pedig érdemes szabadtéri programot választani. Szerencsére van miből mazsolázni: a Zalakarosi Fürdőben például izgalmas vízipisztoly csatát rendeznek, a Várkert Bazár Öntőház udvarán pedig vérpezsdítő spanyol flamencoesten vehetünk részt. És ez még nem minden!

Célra tarts! Irány Zalakaros!

Zalakaros

Július 14-én fergeteges vízipisztoly csatát rendeznek a Zalakarosi Fürdő strandfocipályáján és annak környékén. A helyszínre érkező harcosok reggel 9 órától délután 13 óráig gyakorolhatják a célbalövést, hogy aztán délután megmérettessék magukat a párbajversenyen. A viadalok legügyesebb lövésze elnyerheti a becses „Zalakaros párbajhőse” címet is. Ha valaki a családdal szeretne részt venni az eseményen, arra is van lehetőség, a családi akadálypályán mindenki bizonyíthatja ügyességét, kitartását és gyorsaságát. Részletek az eseményről itt.

Időpont: 2018. július 14. 09:00

Helyszín: 8749 Zalakaros, Termál út 4.

Örömzenélés Balatonbogláron

Babel Sound

Július közepén ismét megrendezik Balatonbogláron a szabadság körül forgó Babel Sound Fesztivált. Az összművészeti világtalálkozón a hazai hírességek mellett több nemzetközi fellépő is lesz, a különféle kultúrák zenei ízlése mellett a konyhájukat, öltözetüket is megismerheti minden ide látogató. 2018-ban Albánia, Argentína, Ausztria, Bulgária, Chile, Guinea, Görögország és többek között Hollandia területéről is érkeznek fellépők. Magyarországot olyan zenészek képviselik majd, mint a Meszecsinka, a Holddalanap, a Chalaban és a DzsinnKalaDzsi. Részletes információk a fesztivál hivatalos oldalán olvashatók.

Időpont: 2018. július 16-22.

Helyszín: 8630, Balatonboglár

Táncoló karmester a Várkert Bazárban

A táncoló karmester

Ha nyár, akkor Táncbazár! Nem telhetnek el úgy a nyári hónapok, hogy a Várkert Bazár Öntőház udvarán ne lenne egy kis mulatság. A Nemzeti Táncszínház ismét megrendezi hagyományosnak mondható táncestjét, ahol a hagyományőrző magyar táncok mellett, idén vérpezsdítő flamencóval is várják a közönséget. Július 20-án este például A táncoló karmester című darab premierjét tekinthetik meg az érdeklődők. A kották nélkül létrejövő autentikus előadás során a táncos lábtechnikájának segítségével irányítja a tempót és a ritmust is. A zenekar figyelemmel követi a művész minden rezdülését, így a táncos nemcsak egy előre begyakorolt darab irányítójává, hanem az improvizáció szabadságában megszülető mű létrehozójává is válik. Ólé! Jegyet ide kattintva válthattok az előadásra.

Időpont: 2018. július 20. 20:30 

Helyszín: Várkert Bazár, Öntőház udvar

Város vs. természet kiállítás a Deák17 Galériában

Város vs. természet

Június 13-tól egészen augusztus végéig látogatható az a tárlat, amelynek keretében tíz kortárs képzőművész alkotásain keresztül járjhatjuk körbe a város és a természet viszonyának kérdéseit. A kiállított művek között olyan műfajokkal is találkozhatunk, mint a fotó, a videó, az objekt, a grafika vagy a térspecifikus installáció. Van olyan munka, amin az urbánus világ térnyerését látjuk, de sok helyen ábrázolják a természet burjánzását is. A kiállítás lényege, hogy a befogadóra bízza a művek által felvetett kérdések továbbgondolását. A kiállításról még többet olvashattok a galéria weboldalán.

Időpont: 2018. június 13. – augusztus 24. (hétfő – péntek: 10:00-18:00)

Helyszín: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria, 1052 Budapest, Deák Ferenc utca 17. I. emelet

Nyári teaműhely Budán

Teaműhely

Az emberek jelentős része rajong a különféle teafüvekért, nemcsak a kellemes illatuk és izgalmas ízük miatt, hanem azért a szeánszért is, ami egy-egy forró ital felhörpintése közben megadatik. Július 17-én a tea szerelmeseinek lesz alkalmuk tökélyre fejleszteni a tudományukat, ugyanis a budai Zhao Zhou teakereskedésben a résztvevők aktívan ismerkedhetnek meg a világ teáival.  Tanulhatnak az alap teafajtákról, feldolgozási módjaikról, elkészítésükről, valamint a mindennapi teázáshoz szükséges eszközökről úgy, hogy közben négy isteni kreációt is megkóstolhatnak. Részletek és jelentkezés az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. július 17.

Helyszín: Zhao Zhou vad teái, 1013 Budapest, Lánchíd utca 5.

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól