Kapcsolj ki! Borpikniken, könyvpiacon, varázslatos koncerten vagy gyógynövénynapokon

A fővárosban és vidéken is fantasztikus kulturális és természetjáró programok közül válogathatunk július közepén. Nagyszabású Havadtoy-kiállításra, színes és vérpezsdítő Quimby koncertre, kincskeresős eseményre és egy nem mindennapi egészségmegőrzésről szóló rendezvényre is ellátogathatunk. Szemezgessetek a nőklapja.hu heti ajánlójából!

Yoko Ono egykori festőművész élettársa, a magyar származású Sam Havadtoy kiállításai

Ezen a nyáron három különböző tematikájú Havadtoy-kiállítás nyílik Budapesten és Szentendrén, amelyek alkalmával a világhírű, magyar származású festőművész, Sam Havadtoy (Havadtői Sámuel) alkotói korszakát ismerhetjük meg. A fővárosban július 12-én 17 órai kezdettel a Ludwig Múzeumban startol az esemény. A 13 termen átívelő tárlat elsősorban a művész New York-i éveire fókuszál, mikor a 1970-80-as években Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono, Donald Baechler gyakran vonták be művészeti projektjeikbe a fiatalon New York-ba érkező, belsőépítészként dolgozó Havadtoyt. Szentendrén július 14-től a Ferenczy Múzeumi Centrumban a művész legújabb festményei és szobrai tekinthetők meg, míg a július 16-án a Kálmán Makláry Fine Arts galériában nyíló tárlaton Havadtoy legújabb szitanyomatai lesznek kiállítva.

Időpont: 2018. július 12., július 14., július 16.,

Helyszín: Ludwig Múzeum, szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum, Kálmán Makláry Fine Arts galéria

Collectorism – Könyvpiac és lemezbörze Budapest belvárosában

collectorism

A Collectorism idén is megrendezi hagyományosnak mondható eseményét, ezúttal július 8-án az Ellátóházban. A gyermek- és kutyabarát rendezvényen a régi könyvektől, kazettáktól, CD-ktől, a különleges bakelitektől a klasszikus kiadványokig mindent megtalálnak majd az ide látogatók. Jó kis napnak ígérkezik, hiszen a kalandos kincsvadászat mellett finom étkekkel és szomjoltóval is várnak a szervezők.

Időpont: 2018. július 8. 11:30

Helyszín: ELLÁTÓház, 1074, Budapest Dob utca 19.

Libikóka – Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert közös koncertje

Az ismert író és a népszerű zeneszerző dalokban és mesékben mondja el apáink és anyáink történeteit ezen a közös estén. A kultúra szerelmesei elmerülhetnek a zene, az irodalom és színház találkozásában, sőt új írásokat és a szerzők közös dalait is meghallgathatják. Anekdoták, műhelytitkok és néhány dal is a terítéken lesz a Stop című Grecsó-Hrutka zenés darabból. Mindenkit vár a VersPark! Részletek az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. július 15. 19:00

Helyszín: 1137, Budapest Szent István Park

BorJour borpiknik a Szabadság téren

A BorJour rendezvényeinek célja, hogy összehozzák a borkedvelő közönséget a borászokkal és a pincészetekkel. Ezért a focivébé döntője előtt, július 12-én és 13-án a BorJour a Szabadság térre települ ki. A kánikulában 10 borászat nedűit kóstolhatják végig az ide érkezők, közben pedig fülbemászó dallamokkal utcazenészek fokozzák majd a hangulatot. A belépés az eseményre ingyenes, csak a kóstolópoharat kell megvásárolni. Részletek a borpiknikről a BorJour Facebook-oldalán!

Időpont: 2018. július 12. 17:00 – július 13. 23:30

Helyszín: 1054, Budapest Szabadság tér

Cirque du Quimby koncert a Dürer Kertben

quimby

Most múlik pontosan, Sehol se talállak vagy Autó egy szerpentinen… A legtöbb embernek ismerősen csengnek ezek a dalcímek, hiszen Kiss Tibi és a Quimby az elmúlt évek alatt belopta magát sokak szívébe. A zenekarra az epikus, sanzonos hangvételű dalok, az expresszív zenei világ, az erőteljes előadásmód és a szimbolikus szövegvilág jellemző, melyet helyenként népi elemekkel is fűszereznek. Nem túlzás azt mondani, hogy minden koncertjük egy igazi élmény, és nem lesz ez másként július 12-én sem, amikor a Dürer Kertben egy estére a koncerttér játszótérré változik… Még több információ a cirkuszi koncertről itt.

Időpont: 2018. július 12. 20:00

Helyszín: Dürer Kert, 1146, Budapest Ajtósi Dürer sor 19-21.

Testi-lelki feltöltődés a Bükkszentkereszti Gyógynövénynapokon

Július 7-én és 8-án 12. alkalommal rendezik meg Bükkszentkereszten a Szabó Gyuri bácsi, a bükki füvesember nevével fémjelzett eseményt. Az egészségfesztiválon az energikus életmóddal kapcsolatban Monspart Sarolta tájfutó világbajnok ad elő, de Huszka Éva, geronto-andragógus beszél a társasjátékozás szervezetre gyakorolt pozitív hatásairól is. A két nap során természetesen nem maradhat el Szabó György előadása sem, sőt, a résztvevőknek lehetőségük lesz meglátogatni Gyuri bácsi gyógynövénykertjét is. Részletes programleírást az eseményről itt találtok.

Időpont: 2018. július 7-8.

Helyszín: 3557, Bükkszentkereszt

Cirkuszok Éjszakája Balatonlellén

Július 14-én hatodik alkalommal rendezik meg a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott eseményen az öt afrikai elefánt – Mambo, Betty, Nanda, Tonga és Kimba – fürdőzése után a látogatók felülhetnek a szelíd elefántok hátára. Ugyanezen a napon este 19 órától egészen éjfélig kibővített programokkal és nemzetközi sztár fellépőkkel fogadják a közönséget a Magyar Nemzeti Cirkuszban. A műsor előtt porondlátogatásra invitálják az érdeklődőket, majd megnézhetik a cirkusz állatparkját is. Végül egy hatalmas tűzijátékkal koronázzák meg a napot a szervezők Balatonlellén.

Időpont: 2018. július 14.

Helyszín: Balatonlelle

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól