Szívhez szóló videókkal hozza közel az iraki családok drámai történeteit az Ökumenikus Segélyszervezet

Megdöbbentő az erő azokban a videókban, amelyekben Lackfi János meséli el a hazatérő iraki menekült családok történeteit. Az ismert költő az Ökumenikus Segélyszervezet által összegyűjtött történeteket tolmácsolja egy-egy videóban, amellyel mindannyiunk figyelmét felhívja, és egyben segítségnyújtásra sarkall.

Három videóban hallhatjuk azokat a történeteket, amiket az Irakból elmenekült és menekülttáborokban élő családok meséltek el, és amiket Lackfi János oszt meg velünk. Velünk, akik lélegzetvisszafojtva hallgatjuk végig a különböző sorsokat, és általuk újraértelmezzük, mit is jelent segíteni.

Mindenüket elvesztő családok, vallásuk miatt üldözött keresztények, háborús borzalmakat átélt gyermekek gondolatait ismerhetjük meg az irodalom eszközeivel, és mélyen átélhetjük, valamint azonosulhatunk az egykori otthonukat romként újralátó és kilátástalan helyzetben lévő emberekkel.

A megindító videókat több tízezren nézték meg az elmúlt napokban a segélyszervezet Facebook-oldalán. A szervezet munkatársai, akik Irakban naponta találkoznak olyan személyes sorsokkal, amik a közösségi média felületén és a híradásokban nem szerepelnek, nemcsak a megosztások erejében, de az adományozás sikerességében is bíznak.

A beérkező adományokból a szervezet a visszaérkező családok házait teszi újra lakhatóvá, az iskolákat működővé, és minden eszközzel a családok megsegítésére, az újrakezdésre és a jövőben való boldogulásukra fókuszál. A magyarok segélyprogramja nemcsak a reménytelenség megszüntetésén, de azon is dolgozik majd a következő időkben, hogy munkahelyeket teremtsen az embereknek.

Ha az összefogás mellé állnátok, és szeretnétek támogatni a nehéz sorsú családokat, akkor keressétek fel az Ökumenikus Segélyszervezet oldalát, ahol pontos információkat találtok arról, hogyan segíthettek ti is!

 

Nyitókép és videó: Ökumenikus Segélyszervezet