Fesztiválok és minden, ami kikapcsol a Nők Lapja Nyár 2018-as számában

Közel 200 oldalnyi olvasnivalóval vár titeket az idei Nők Lapja Nyár, amelyben számos interjút, +14 oldal rejtvénymellékletet és rengeteg érdekes cikket találtok. Strandtáskákat előkészíteni! ;)

Kattintsatok a képre és „lapozzatok bele” a magazinba!

Galéria | 15 kép

Fesztiválok és minden, ami kikapcsol a Nők Lapja Nyár 2018-as számában

Fesztiválok és minden, ami kikapcsol a Nők Lapja Nyár 2018-as számában

Fotó megosztása:

Nyári esték

Hogy mikor kezdődik a nyár, nézőpont kérdése. Az iskolásoknak a vakációval, a naptár szerint június elsején, a csillagászati nyár valamivel később, a természetfelelős viszont már májusban rekkenő hőséget hozott. Nekünk, lapkészítőknek pedig akkor kezdődik a nyár, amikor ez a Nők Lapja Nyár különszám megjelenik. S hogy éppen marad-e a jó idő, a verőfény és a harminc fok, vagy hűvösebb szelekkel borzolja a kedélyeket a június–július–augusztus, abból a szempontból mindegy is, hogy lapunkat bármilyen körülmények között előveheti az olvasó, tengerparton vagy hűvös szobában, remélhetőleg mindenhol elvarázsolódik, hiszen elrepítjük a képzelet szárnyán közelebbi és messzi vidékekre, a görög szigetekre vagy még messzebbre, a Karib-térségbe, egyenesen Puerto Ricóba.

Ám akik inkább a hazai kalandok között válogatnának, nos, nekik is van jó néhány ajánlatunk. Ez a nyár ugyanis a fesztiválok nyara, talán nem túlzok, ha azt mondom, nem lesz olyan hétvége, hogy valamilyen fesztivált ne rendeznének valahol. A kulináris élvezetekre vágyóknak gasztrofesztivál, a sokszínű zenei kavalkádot áhítóknak a VOLT és a Sziget, a vájtfülűeknek a komolyzenei előadások, de nem hagyható ki a sorból a színház, a Szegedi Szabadtér, a Városmajor, a Margitsziget, és még sorolhatnám hosszan, de nem teszem, hiszen kevéskét beljebb lapozva megtalálnak mindent.

A magam részéről a komolyzene mellett teszem le a voksom, és nekem is megvan a kedvenc helyem: a martonvásári Brunszvik kastély parkja, ahol hagyományosan a Beethoven- esteket tartják. A rendezvénysorozat ezen a nyáron ünnepli 60. évfordulóját, ennek jegyében állították össze a programot – Beethovennel a szabadban 60 éve! Az idén is július három szombatján csendülnek fel a soha meg nem unható szimfóniák dallamfutamai. Mi a férjemmel még csak tíz éve vagyunk visszatérő koncertlátogatók, de egyre szívesebben idézzük fel az évről évre gazdagodó élménytárat. Kocsis Zoltán felejthetetlen dirigálásait, Ránki Dezső zongorajátékát, az elképesztően professzionális Nemzeti Filharmonikusokat, akiket az sem zavar meg, ha egy-egy trillázó madár versenyre kel a hegedűszólóval, vagy ha menetrend szerint nyolc órakor belesüvít a liget harmóniájába egy éles vonatfütty. Voltak izgalmak ez alatt a tíz év alatt, vajon leszakad-e az ég, vagy megússzuk kisebb szélviharral, és akadtak szórakoztató előjátékok, amikor azt figyeltük a koncert előtt, vajon kit védenek a fülhallgatós erőemberek, akiknek nem csak a muszkliján feszül a zakó. Mert a zeneértő közönség soraiban feltűnt már az amerikai nagykövetasszony, az izraeli nagykövet, de ott volt a brit őexcellenciája is, igaz, őt nem védte senki. Ha felcsendül egy-egy Beethoven-mű a rádióban vagy otthon a lemezjátszón, arról biztosan eszünkbe jutnak ezek a nyáresték. Ilyen és ehhez hasonló emlékezetes élményeket kívánok minden kedves olvasónknak!

Lazarovits Szilvia, felelős szerkesztő

Fotó, illusztráció: Archív, Thinkstock