Hangolódj ránk! Vélemények a társkeresésről és Al Pacino a legújabb Nők Lapjában

Miért nem nősülnek a férfiak? Jó kérdés, szerencsére V. Kulcsár Ildikó több úriembert is megszólaltatott a témában. De nemcsak erről, hanem a csíksomlyói zarándoklatról, és a szerelmes dalok szerelemhez fűződő viszonyáról is olvashattok e heti számunkban, melyben Campona kuponokat is találtok. Hangoló!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 11 kép

Hangolódj ránk! Vélemények a társkeresésről és Al Pacino a legújabb Nők Lapjában

Hangolódj ránk! Vélemények a társkeresésről és Al Pacino a legújabb Nők Lapjában

Fotó megosztása:

…és én? vagy mi?

Miért nem nősülnek a férfiak? Ezen a héten többek között ezt a témát választottuk, részben azért, mert sok levél érkezik a kérdésben, és mert nem utolsósorban mindkét oldalt, a férfiakat és a nőket is érzékenyen érinti. Egy felmérés szerint a negyven alatti férfiak fele még nem kötelezte el magát, az egyszemélyes háztartások száma pedig folyamatosan nő. Legutóbbi külföldi utam során a vendéglátónk szájából hangzott el, hogy az ő harmincas fi a kijelentette, nem akar feleséget, családot. Túl sok csalódás érte a hölgyek részéről, ezért úgy döntött, tovább nem próbálkozik, ez nem az ő útja. Nagyon megütötte a fülemet a kijelentés, vajon hogyan lehet eldönteni véglegesen (?) az élet egyik alapkérdését, hogy egyedül vagy társsal. Mennyi érzelemtől akarja „megkímélni” magát, aki így dönt? Boldog, közös pillanatoktól és persze csalódásoktól, nehézségektől… Lélek anyagunkban reflektálunk a kérdésre, feszegetve, hogy vajon mi köze a mindent feladó érzelmeknek a szerelemhez? Inkább függőségnek nevezik, ha a másik léte táplál bennünket, ez semmiképpen nem lehet alapja kiegyensúlyozott párkapcsolatnak. Egy baráti beszélgetésen hangzott el, hogy a másik iránt érzett szeretet erősebb, mint a szerelem… Ahányan vagyunk, annyifélén gondolkodunk ezekről a kérdésekről, s a számok alapján úgy tűnik, hogy nem igazán értünk egyet. Nincsenek már kőbe vésett szabályok. Férjhez menni, nősülni sem társadalmi kényszer, mint régen volt. Miközben ma is vannak országok, ahol a szülők választják ki egymásnak a házasulandó fiatalokat. Hát ez az idő, itt Európában már végképp lejárt… helyette nekünk kell(ene) jól dönteni. Novodomszky Éva lapunk hasábjain mesél először válságba jutott házasságáról, tiszteletet kelt, amint nyíltan beszél arról, hogy kudarcként éli meg, nem sikerült egyben tartaniuk férjével a családot. Van, aki képes fordítani a helyzeten és bármilyen szituációból a legjobbat kihozni. A brit nagykövet magyarul tanul, az ápolónő blogot ír, hogy megossza a hivatásával kapcsolatos örömeit, kolléganőnk Csíksomlyóra utazik, hogy egy lelki közösség összetartását mutassa meg. Mások gondolatainak befogadása, a nyitottságunk megőrzése – ez biztos kell ahhoz, hogy a statisztikák javuljanak.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

Fotó, illusztráció: Thinsktock, Archív