Kapcsolj ki! Spirituális kurzuson, Adományboltok Éjszakáján vagy a Zsidó Művészeti Napokon

Május végén tartalmas időszak elé nézünk, ami a programokat illeti! Múlathatjuk az időt a majd két hétig tartó Zsidó Művészeti Napokon, de spirituális utazáson is részt vehetünk, vagy akár az Adományboltok éjszakájára is ellátogathatunk az ország több pontján. A választás csak rajtunk áll!

A Szepes Mária Akadémia előadása

Szepes Mária, az „ezotéria nagyasszonya” gazdag szellemi hagyatékának és szemléletének megismertetését tűzte  zászlajára a Szepes Mária Akadémia, amely februártól időszakos rendezvényekkel és előadásokkal szeretné életben tartani és továbbadni az írónő tudásának lényegi elemeit. Ezeken az eseményeken Mária barátai, tanítványai, pályatársai és a hasonlóképp gondolkodók adnak elő az ezotéria bölcsességéről. Június 2-án a Szepes Mária Alapítvány és a Szintézis Szabadegyetem Transz és tudat címmel indítja legújabb kétnapos kurzusát. A szakértők előadásain, és a témához kapcsolódó kerekasztal-beszélgetéseken keresztül a módosult tudatállapotról tudhatunk meg többet. Olyan előadók is jelen lesznek, mint Dr. Grandpierre Attila zenész, költő, tudatkutató, Honti Margó pszichológus, spirituális tanító, Paulinyi Tamás író, pszi-kutató, Weiner Sennyei Tibor költő, író. Ha csatlakoznátok az eseményhez a Facebookon, ide kattintva megtehetitek.

Időpont: június 2-3. 10:00-18:00

Helyszín:IBS-OC (Tárogató Office Center), Budapest II. kerület, Tárogató út 2-4.

Adományboltok Éjszakája a Közösségi Szociális Szövetkezet szervezésében

Idén negyedik alkalommal rendezik meg az Adományboltok Éjszakáját, amelynek célja, hogy számos hazai adományboltot összefogva, szélesebb körrel megismertessék a hasznos társadalmi tevékenységet, amely Angliából ered és mintegy 9 éve Magyarországon is jelen van. Május 25-én a programban részt vevő boltok 19 és 24 óra között is kinyitnak és boltonként különböző, színes programokkal és akciókkal várják a látogatókat. Az idei évi program fő témája a giccs, e témában számos bemutató és kézműves foglalkozás is lesz az üzletekben. Míg az Aradi utcában hangulatos utcazenének lehetünk fültanúi, a Filantrópia adománybolt eredeti olasz pizzával készül, az E-cherry adományboltban pedig izgalmas előadásokat hallgathatunk a divatról. A programokon való részvétel ingyenes. Bővebb információt az esemény Facebook-oldalán találtok.

Időpont: 2018. május 25.

Helyszín: Országszerte

Hamarosan kezdődnek a Zsidó Művészeti Napok

zsimü

A május 28-án startoló Zsidó Művészeti Napokon több mint 24 eseményen közel 300 művész lép fel. Az ország kiemelkedő összművészeti eseménysorozatán résztvevő művészeket szinte felsorolni is lehetetlen. Többek közt Ónodi Eszter, Szulák Andrea, a Hot Jazz Band, a Budapest Jazz Orchestra, Dés László, Mácsai Pál, Kern András, Horgas Eszter, Falusi Mariann, Náray Erika, Kováts Kriszta, a Budapest Ragtime Band, László Boldizsár, Boncsér Gergely, a Jazzical Trio, Sárik Péter és Gátos Iván, a Dart Kortárs táncegyüttes, az Örkény Színház művésznői és Nógrádi Gergely produkciójára is ellátogathatunk a két hétig tartó programsorozat keretében. A színpadi események mellett Ofra Haza emlékiállításán is részt vehetünk az Izraeli Kulturális Intézetben. Részletes információ a programokról és a helyszínekről itt.

Időpont: 2018. május 28 – június 10.

Helyszín: Budapest

Ezer Lámpás Éjszakája az ország nagyvárosaiban

Idén nyolcadik alkalommal rendezik meg az eltűnt gyermekek világnapjához kapcsolódóan az Ezer Lámpás Éjszakája nevű jótékonysági koncert- és programsorozatot. A könnyűzenei élet meghatározó szereplőinek fellépéseivel, családi- és gyerekprogramokkal, légvárral várják az érdeklődőket május 27-én Budapesten, Kecskeméten, Székesfehérváron, Miskolcon, Győrben, Siófokon, Egerben és Vácott. Az esemény fénypontjaként országszerte összesen 10 000 világító lufit engednek a magasba, hogy megmutassák a hazavezető utat az eltűnteknek. Az eseményről még több információt itt találtok.

Időpont: 2018. május 27.

Helyszín: Országos

Pest, Párizs, háztetők

Barakonyi Zsombor, Csernus Tibor, Hardi Ágnes, Veres Balázs – két festő és két szobrász – nézőpontjából láthatjuk a városi terek, városi élethelyzetek realista feldolgozását. A Rugógyár Galériában megrendezett kiállítás keretén belül budapesti és párizsi köztéri jeleneteket, háztető-installációkat, ikonikus Szabadság-szobor adaptációkat tekinthetünk meg, amelyek magukban hordozzák a pillanat lecsapódásait. Részletek a kiállításról az esemény Facebook-oldalán.

Időpont: 2018. április 12. – május 25.

Helyszín: Rugógyár Galéria, 1056 Budapest, Szarka u. 7.

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól