Kapcsolj ki! A Koncerten, lovasíjász-világbajnokságon, gyereknapi programon vagy kaktuszkiállításon

Hamarosan kezdetét veszi a hosszú hétvége, ami hemzseg a remek programoktól, akárcsak május további napjai: a jövő hétre is ajánlunk egy szuper gyereknapi eseményt, sőt, júliusra is egy kicsiknek és nagyoknak szólót.

Csillagom koncert a Kobuci Kertben

Szirtes Edina Mókus, a hazai zenei élet legsokszínűbb zeneszerzője és Fekete János Jammal különleges zenei élményre hív mindenkit május 20-án a Kobuci Kertben. Egy mesés utazásra,  ahol találkozik a vers és a zene, hegedű és ének, összefonódva a folk és beatbox csodájával. Mókus a legkedvesebb magyar költeményeket bújtatja újfajta köntösbe, amiben kitűnő partnere lesz Jammal. A koncertre a Kobuci kert weboldalán tudtok jegyet váltani.

Időpont: 2018. május 20. 20:00

Helyszín: Kobuci Kert, Budapest, Óbuda, Fő tér 1., Zichy-kastély udvar

Magyarországon rendezik meg az I. Nyílt Lovasíjász Világbajnokságot

A különleges eseménynek a festőien szép környezetben fekvő pomázi Magyar Vár Tábor ad otthont július 5. és 8. között. A világ eddigi legnagyobb lovasíjász bajnokságára 34 országból várhatóan több mint 100 versenyző érkezik. A kihívások egymással egy időben, három pályán fognak lezajlani a magyar, a koreai, valamint a lengyel versenystílusnak megfelelően. A magyarországi tagegyesületek segítségének, és számos lovasíjász felajánlásának köszönhetően körülbelül 60 ló fog a küzdőtársak rendelkezésére állni. Érdemes lesz ellátogatni a rendhagyó eseményre. Részletek az esemény weboldalán.

Időpont: 2018. július 3-8.

Helyszín: Magyar Vár Tábor, 2013 Pomáz, Majdán utca 1.

Walesi világzenei kalandozás a Müpában a 9Bach jóvoltából

Május 30-án hangulatos walesi világzenével érkezik a Müpába a 9Bach nevű formáció, ami egy igazi családi vállalkozást takar: a színésznő-énekesnő Lisa Jên és férje, a gitáros Martin Hoyland egyszerre folkos, atmoszférikus, popos, dubos és elektronikus darabokkal varázsolja el a zene szerelmeseit. Kelta gyökerű muzsikájuknak nincs párja a világzenében. Előadásukkal úgy tudnak új hangot teremteni, hogy közben gyökerüket sem veszítik el. A páros pályafutása csúcsán érkezik Magyarországra. Ne késlekedjetek, váltsatok koncertjükre jegyet mielőbb!

Időpont: 2018. május 30. 20:00

Helyszín:  Müpa, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Egzotikus kaktuszok és bonsaiok bemutatója az ELTE Füvészkertben

Egy igazán egzotikus és különleges kaktusznemzetség kerül a tavaszi kaktuszkiállítás fókuszába, mégpedig a csillagkaktuszok, azaz az Astrophytum tagjai a budapesti ELTE Füvészkertben. Megcsodálhatjátok a különlegesebb Astropophytum fajokat és a díszes nemesített kaktuszokat is, valamint találkozhattok a „valódi” azaz tövisruhás kaktusz nemzetségekkel és egyéb szukkulens növényekkel is. A japán nemesítésű Astrophytumok mellett megjelenik a japán növénykultúra több évezredes hagyománya is, a bonsai. A négy napos fesztiválon növényvásárral, gyermek foglalkoztatóval, étkezési és kávézási lehetőségekkel is várnak a szervezők. Még több információ ezen az oldalon.

Időpont: 2018. május 18-21. 09:00-17:00

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

Gyereknapi program a Millenárison a Vásáry Tamás Alapítvánnyal

Az otthontalan gyermekek megsegítését célul kitűző Vásáry Tamás Alapítvány idén május 23-án megrendezi első jótékonysági gyermeknapját a Millenárison található Millipop játszóházban. A mászókomplexum mellett, csúszdák, trambulinok, óriási labdatenger és játékgépek is várják a kicsiket. A felügyelt keretek között zajló programokat interaktív játékok és számos meglepetés is színesíti majd. A szervezők a szülőkről sem feledkeztek meg, míg a kisemberek játszanak, a felnőttek informatív és érzékenyítő beszélgetéseken vehetnek részt. Ha még nincs programotok jövő szerdára, érdemes ellátogatni az eseményre.

Időpont: 2018. május 23.

Helyszín: Millipop Játszóház, 1024 Budapest, Fény utca 18-20.

Barabás Lőrinc Quartet az Akvárium Klubban

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, Other Than Unusual című album budapesti bemutatójára március 21-én került sor a Müpában, a zenekar vendége akkor Takuya Kuroda japán trombitaművész volt. A koncertre sokan nem jutottak be, így a zenekar egy lemezbemutató ráadáskoncerttel kedveskedik a közönségnek. A visualról Biljarszki Maxim médiaművész gondoskodik, az előzenekar a Várallyay Petra Trió lesz. A sokféle stílust ötvöző zenekar repertoárjában a film- és színházi hangulatú szerzemények is megtalálhatók. Itt vásárolhattok belépőjegyet az eseményre.

Időpont: 2018. május 25. 20:00

Helyszín: Akvárium Klub, 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

Folk delicatess a fővárosban

Május 23-án kezdetét veszi a Budapest Folk Fest, ahol ingyenes családi programokra, hagyományőrző népzenészek és világzenei sztárfellépők előadásait is láthatjátok.  Május 23. és 27. között a francia Sergent Garcia és a török Cigdem Aslan mellett fellép Lajkó Félix és a Lengyel VOLOSI. A magyar népzene krémjével megidézik Kalotaszeget és a Mezőséget, a kalotaszegi táncházon kívül esti folkkocsmákon is elüthetitek az időt. Mindennek a Várkert Bazár Öntőház udvara ad otthont, ahol Borteraszon is hűsölhettek a legfinomabb borokat kóstolgatva. Az ingyenes gyereknapon olyan neves előadók lépnek fel, mint Szalóki Ági, Novák Péter vagy a Heveder. Az ötnapos fesztivál részletes programját itt találjátok: budapestfolkfest.hu

Időpont: 2018. május 23-27.

Helyszín: Várkert Bazár, 1013 Budapest, Ybl Miklós tér 2-6.

Szöveg: D. E.

Fotók: az események oldalairól