Bár az időjárás a nyári hónapokat idézi, és a legtöbben a szabadban töltjük a szabadidőnket, mégis megéri majd pár órára beülni a moziba egy jó élményért. Ajánlónkban a hónapban debütáló filmeket gyűjtöttük csokorba.

Könyvklub – avagy az alkony ötven árnyalata

Szereplők: Diane Keaton, Jane Fonda, Candice Bergen, Mary Steenburgen

Egy igazi Oscar-díjas sztárparádé a Könyvklub, amelyen éppen annyit nevethetünk, mint ahányszor meghatódhatunk. A hatvanas éveiket taposó barátnők különböző élethelyzetekben vannak. Az egyik elvált, a másik megözvegyült, van, aki egy ellaposodott házasságban él, és olyan is, aki habzsolja az életet. Aztán egyszer csak minden megváltozik. A főszereplőink könyvklubot alapítanak, ahol nem más, mint a híres erotikus regény, A szürke ötven árnyalata kerül a kezükbe. Nem csoda, hogy mindegyikükben fellángolnak az emlékek és az érzelmek. Zseniális és szórakoztató mozinak ígérkezik az előzetes alapján – mi már nagyon várjuk!

Bemutató: 2018. május 31. (Forgalmazó: Freeman Film)

https://www.youtube.com/watch?v=4Cufyav6r-Q

Taxi 5

Szereplők: Franck Gastambide, Salvatore Esposito

Szinte mindenki emlékszik a legendás Taxi-filmekre, köztük mi is, ezért nem kevés kíváncsisággal várjuk a bemutató időpontját. A legújabb részben nemcsak egy újabb izgalmas akciót láthatunk, de a szuperverdák mellet találkozhatunk a jól ismert fehér Peugeot-val és a már ex-felügyelő Gilbert-tel is, akinek az idegei az ötödik részben is a plafonon lesznek. Reméljük, igazi mozi élmény lesz a sokadik taxis száguldás!

Bemutató: 2018. május 03. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Szaffi

Szinkronszereplők: Kern András, Pogány Judit, Gobbi Hilda

Ki ne emlékezne az 1984-ben bemutatott magyar rajzfilmre, Sophie-ra a Pasa lányára és Jónásra a magyar várúr fiára, akik gyerekkoruk óta szeretik egymást! A háború idején menekülniük kell családjukkal együtt, a lány azonban elveszik és egy öregasszony veszi szárnyai alá, aki saját gyermekeként neveli az immár Szaffinak keresztelt leányt. Jókai Mór kisregényét digitálisan megújított, 21. századi kép- és hangminőségben láthatjuk újra a mozivásznon. Nagyon várjuk!

Bemutató: 2018. május 03. (Forgalmazó: KEDD Animációs Stúdió)

Színpadon az életem

Szereplők: Finnegan Oldfield, Catherine Mouchet, Vincent Macaigne

A franciáktól egy igazi művészfilmet kapunk a hónapra, egy meleg fiúval a főszerepben, akinek felnövését, falujából való kitörését és drámai küszködését követhetjük végig Anne Fontaine legújabb filmjében. A fiatal színészi ambíciókkal rendelkezik, de ahhoz, hogy elérje a cálját, és megszabaduljon a családi nyomástól, el kell hagynia a szülőhelyét. A döntése aztán meghozza az áttörést, támogatói segítségével sikerül a saját életét színpadra vinnie. Megosztó történet tele kihívásokkal, nehézségekkel és egy rejtett üzenettel: az álmokért mindent érdemes megtenni.

Bemutató: 2018. május 03. (Forgalmazó: Cirko Film)

Egy lélegzetnyire

Szereplők: Romain Duris, Olga Kurylenko, Fantine Harduin

A francia-kanadai sci-fi egy utópisztikus világot tár elénk. Párizsban járunk, ahol egy földrengés következtében hatalmas por és különféle mérgező gázok „veszik át az irányítást” a város felett. A túlélők az épületek felsőbb emeletein tudnak csak menedéket találni, egy házaspár viszont igazi megmentő akcióba fog. Kislányuk egy ritka betegségnek köszönhetően a számára kialakított „buborékban” rekedt lakásuk alsó szintjén. Választaniuk kell: kockáztatnak vagy útnak indulnak, hogy túléljék? Izgalmas és érzelmekkel teli filmnek tűnik az Egy lélegzetnyire.

Bemutató: 2018. május 10. (Forgalmazó: Big Bang Media)

Solo: Egy Star Wars-történet

Szereplők: Alden Ehrenreich, Joonas Suotamo, Emilia Clarke, Woody Harrelson

Parádés Star Wars-sztorit kapnak májusban a vérbeli rajongók, amiben nyomon követhetik Han Solo legújabb kalandját a messzi-messzi galaxisban. Az Ezeréves Sólyom pilótája nagy kalandra indul, amelyre nemcsak Chewbacca, de a hírhedt szerencsejátékos Lando Calrissian is elkíséri. Az „űrwesternként” is emlegetett film a Csillagok háborúja-filmsorozat legújabb része, és a kritikusok szerint teljesen más lesz, mint az eddigi mozik. Tűkön ülve várjuk!

Bemutató: 2018. május 24. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Deadpool 2

Szereplők: Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Josh Brolin

Szupererő, szuperhősök, különleges képességek, akció és poénok egy helyen. Ez jellemzi a legújabb, Marvel képregény ihlette filmet. Újra találkozhatunk a pörgős nyelvű Wade-del, akinek utazásai és küldetései során komolyan figyelembe kell vennie a barátságot, a családot és magát a hős létet is. A jóért harcolni nem könnyű feladat, de főhősünk a 2016-os Deadpool folytatásában is rászolgál majd az elismerésre. Szóval kalandra fel!

Bemutató: 2018. május 17. (Forgalmazó: Fórum Hungary)

Sosem voltál itt

Szereplők: Joaquin Phoenix, Alessandro Nivola, Alex Manette

A 2017-es Cannes-i Filmfesztivál legjobb színész és legjobb forgatókönyv díját is bezsebelő filmdráma a kritikusok szerint hatalmas energiákat megmozgató, ugyanakkor sokkoló történet. Az egykori FBI-ügynök és háborús veterán, Joe élete nem volt könnyű, olyan dolgokat élt át a múltban, amik a jelenben folyamatosan az öngyilkosság gondolatát hozzák elő benne. Szerencsére feladata is akad, megszökött, eltűnt vagy éppen emberkereskedők kezébe került lányokat szabadít ki. Aztán eljön az a megbízás, ami felülmúlja az összeset, amivel eddig meg kellett küzdenie. A Jonathan Ames regénye alapján készült mű érdekes kettőse az ártatlanságától megfosztott lány és a tragikus eseményeket megélt hős történetének.

Bemutató: 2018. május 17. (Forgalmazó: ADS Service Kft.)

A Partiállat

Szereplők: Melissa McCarthy, Debby Ryan, Julie Bowen

Az amerikai vígjáték egy igazi, Melissa McCarthy-tól megszokott humoros és rekeszizmot megdolgoztató alkotás. Az elvált Deanna úgy dönt, hogy hátrahagyja a háziasszony szerepet, és befejezi az egyetemet, újraélve ezzel fiatalságát. A főiskolás korú lányának iskolájában köt ki, ahol kamaszkorának minden momentumát megismételheti: suliba jár, bulizik és pasizik, beáll a női focicsapatba és akkora partiarc lesz, hogy még a lánya barátnői is megirigylik a lendületét. Az old school anyuka helyzete azonban egyre bonyolultabbá válik. Erre a sztorira mi is kíváncsiak vagyunk.

Bemutató: 2018. május 10. (Forgalmazó: InterCom)

Escobar

Szereplők: Penélope Cruz, Javier Bardem, Peter Sarsgaard

A spanyol-bolgár életrajzi bűnügyi dráma betekintést enged egy szerelmi románcba, amely olyan világba sodorja a szereplőket, ahol a kábítószer, a korrupció és a törvényszegés, valamint a pénzért folyó hatalmi harcok a mindennapok részeivé váltak. A történet egyik oldalról egy nagyon szenvedélyes kapcsolatot mutat be, a másik oldalon viszont egy sötét bűnöző elméjét és ezzel együtt fejlődéstörténetét ismerhetjük meg. A drogbirodalom felépül, melyben aztán nem csak az illegális üzleti világ, de a politika is szerepet kap. A film Virginis Vallejo Loving Pablo, Hating Escobar című könyve alapján készült.

Bemutató: 2018. május 31. (Forgalmazó: Big Bang Media)

https://www.youtube.com/watch?v=kCtWEGuaGsA

Szöveg: L. J.

Nyitókép: IMDb