Kapcsolj ki! A főváros hangulatos terein, jazz koncerten vagy vízi cirkuszi show-n

Pécs után a fővárosban is előadja a Sárik Péter Trió Beethoven klasszikusainak jazz-feldolgozásait, a Budapest100 pedig újabb programsorozattal rukkolt elő: ezúttal a rakpartok helyett, Budapest tereit és történelmi lakóházainak múltját ismerhetjük meg közelebbről. Ez azonban még nem minden!

A legjobb májusi program: Nyissunk a térre!

nyissunk a térre!

Idén a főváros terei lesznek a középpontban a Budapest100 programjában május 5-én és május 6-án. A Nyissunk a térre! rendezvény célja, hogy felhívja az emberek figyelmét a főváros mindennapi értékeire, amelyek mellett nap mint nap elsétálunk. A májusi hétvégén különleges városi kalandokra lesz lehetőségünk ellátogatni. Számtalan ötlettel készülnek a Budapest történelmi házaiban élők és ott dolgozók is: bemutatják a múltjukat, beavatnak a titkaikba a közös programokon. A Károlyi kertben a gyermekek kipróbálhatják a kertépítést makettekből, de a város számos pontján találkozhatunk a kortárs épületeket bemutató csapatokkal, a történelmet idéző idősekkel, szerveznek nappali pikniket és a jó időben nem maradhatnak el az esti zenélések a parkokban, tereken. Részletek és programfüzet a budapest100.hu-n.

Időpont: 2018. május 5-6.

Helyszín: Budapest

Sárik Péter Trió X Beethoven koncert a MOM Kulturális Központban

Komolyzenét kedvelők, figyelem! A 2015-ös Beethoven Budán Fesztiválon hangzott el először a Sárik Péter Trió Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó műsora, melyből lemez is készült X Beethoven címmel a Rózsavölgyi Kiadó közreműködésével. A bemutató harmadik évfordulójára elkészült a program vonószenekarral kibővített változata, amely a pécsi Kodály Központban megtartott premier után május 3-án először hallgatható a budapesti MOMKultban. A vonószenekarral kibővített jazz-es Beethoven-program igazán különlegesnek ígérkezik, hiszen a világhírű zeneszerző műveit ebben az értelmezésben itt hallhatjuk majd először. A koncertre itt vásárolhattok jegyet.

Időpont: 2018. május 3. 19:30

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz utca 18.

Felhangolva – Hrutka Róbert és Nagy Dániel Viktor koncertje az Opus Jazz Clubban

Hrutka Róbert

Május 11-én új koncertkalandra hív Hrutka Róbert Fonogram-és Artisjus-díjas gitáros, zeneszerző és Nagy Dániel Viktor Junior Prima díjas színész. A Felhangolva koncertturné első állomásán, az Opus Jazz Clubban közös szerzeményeiket és ismert könnyűzenei dalokat is hallgathat a nagyközönség. A koncertre itt vásárolhattok jegyet.

Időpont: 2018. május 11. 20:00

Helyszín: Budapest Music Center, Opus Jazz Club, 1093 Budapest, Mátyás u. 8.

Színes szombat: Virágzó Palota a Magyar Nemzeti Galériában

Magyar Nemzeti Galéria

Tavaszi zsongásra hív mindenkit a Magyar Nemzeti Galéria. Felfedezhetjük a panorámateraszokat, ahová csak e különleges alkalommal látogathatunk ki. Körbejárhatjuk a gyűjteményeket: színes-szagos tárlatvezetések illata lengi majd be a teret és a MintaPintyek koncertjétől zeng majd a ház. Kacagva próbálhatjuk megoldani az élő társasjáték feladatait, virágok után nyomozhatunk, kézműveskedhetünk és gyönyörködhetünk a szép környezetben. A részletes programot a galéria weboldalán találjátok.

Időpont: 2018. május 5. 10:45-14:00

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Atlantic Flight a Fővárosi Nagycirkuszban

Fővárosi Nagycirkusz

Az emberek nagy többségét elvarázsolják a vizes show-k vagy éppen a látványos vízi játékok. A nyári szezonra ezért Budapest legismertebb cirkusza is valóságos vízi cirkusszá válik pár hónapra. Április 27-től egészen a nyár végéig látható a Fővárosi Nagycirkusz új show-ja: az Atlantic Flight Nagycirkuszi Utazás – Vízi cirkuszi show, amelyben a nemzetközi artisták lélegzetelállító mutatványaikban játszanak tűzzel és vízzel. Ha egy igazi hűsítő élményre vágytok, érdemes jegyet váltanotok látványelemekkel is tarkított cirkuszi előadásra.

Időpont: 2018. április 27-től

Helyszín: Fővárosi Nagycirkusz, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 12/A.

Összeállította: D. E.

Képek: az események oldalairól