Bántalmazott gyermekek megsegítéséért futja körbe a Balatont az Ökumenikus Segélyszervezet váltója

2018-ban az Ökumenikus Segélyszervezet „NE CSAK SZURKOLJ, SEGÍTS!” néven indít váltót az Ultrabalatonon. A tízfős csapathoz Iain Lindsay, brit nagykövet is csatlakozik. A jótékony futóközösség célja, hogy ráirányítsa a futók és szurkolók figyelmét a Segélyszervezet célkitűzéseire: most a bántalmazott gyermekek nyári táboroztatását szeretnék lehetővé tenni.

2018-ban az Ökumenikus Segélyszervezet „NE CSAK SZURKOLJ, SEGÍTS!” néven indít futóváltót az Ultrabalatonon. A tízfős csapat egy különleges küldetéssel vág neki a magyar tenger körbefutásának: 200 000 Ft-ot szeretnének összegyűjteni hátrányos helyzetű, bántalmazott gyermekek nyári táboroztatására.

A Segélyszervezet immáron ötödik alkalommal szervezi meg a „Felhőtlen gyermekkor” névre keresztelt táborát, ahol a sok játék és élmény mellett, fejlesztő szakemberek segítik a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását. A futóverseny során összegyűjtött támogatásokkal a szervezet olyan gyermekek táboroztatását teszi lehetővé, akiknek enélkül esélyük sem lenne eljutni nyaralni. Az Ultrabalatonon induló váltóhoz a színházi és üzleti életből érkezett önkéntesek mellett, Iain Lindsay, brit nagykövet úr is csatlakozik:

A brit nagykövet vezette csapat célkitűzéséhez a jougyekert.hu oldalon tudtok csatlakozni bármekkora összegű adománnyal. Aki pedig kedvet kapott a jótékony futáshoz, az az Ökumenikus Segélyszervezet erre a célra létrehozott, necsakszurkolj.hu weboldalán tudhat meg mindent a kezdeményezésről. Sőt elindult a futóközösség Facebook csoportja is, ahol várják mindazokat a sportos önkénteseket, akik szerint nem elég szurkolni a jó célokért, hanem tenni is kell megvalósulásukért!

Nyitókép és videó: az Ökumenikus Segélyszervezettől