Kapcsolj ki! A természet lágy ölén, kiállításon vagy tavaszi moziéjszakán

Kora nyári időre számíthatunk a hétvégén, ezért mindenképpen érdemes kimozdulni a négy fal közül. A ragyogó napsütést és a Föld napját is megünnepelhetjük a Budakeszi Vadasparkban, de ellátogathatunk a tavaszi moziéjszakára vagy érdekes fotókat szemrevételezhetünk az Átrium Galériában. Mi egyik programot sem fogjuk kihagyni.

Eszterhai Katalin: Légy az élet csodálója

Légy az élet csodálójaAlexandra Kiadó, 3999 Ft

Az újságíróként, szerkesztőként és televíziós producerként is tevékenykedő szerző legújabb könyvében a tőle megszokott derűs bölcsességgel és fékezhetetlen életörömmel beszél az időskorról, a szeretet erejéről és a minket körülvevő apró csodákról. Hittel vallja, éveink számától függetlenül sosem késő rácsodálkoznunk a világban mindenütt ott rejlő szépségre. A könyv egyes fejezeteiben meséket olvashatunk emberekről, akiket különféle kihívások elé állított az élet, akik mind eltérő módon szemlélik a világot, és akiket egyetlen cél vezérel: megtalálni a boldogságot.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

sz.-REÁL: Azok a bizonyos pártállami idők kiállítás az Átriumban

sz-REÁL kiállítás az Átriumban

Április 20-án új kiállítás nyílik az Átrium Galériában: Alföldi Róbert gyűjteményének egy újabb szeletét tárja a nyilvánosság elé. Ezúttal a szoc-reál időszakában kalandozhatunk. Ez a téma érdekes lehet azoknak, akik éltek benne és mindenképp elgondolkodtató azoknak is, akik már nem. A valóság egészen specifikusan realisztikus ábrázolása. Bővebben itt tájékozódhattok a kiállításról.

Időpont: 2018. április 20.-június 20.

Helyszín: Átrium Galéria, 1024 Budapest, Margit krt. 55.

Föld napja a Budakeszi Vadasparkban

Föld napja Budakeszi

Kisállat tréningekkel, madárgyűrűzési bemutatóval, egész napos „Klíma-kalanddal” készül többek között a Budakeszi Vadaspark az idei Föld napjára. A színes programok mellett megnézhetjük a hely állatvilágát. 60 faj 200 egyede él a vadaspark területén, illetve a legkisebbek akár még az izgalmas kalandparkot is kipróbálhatják. Ha a közelben laktok, érdemes egy biciklitúra úti céljaként ellátogatni az eseményre. A részletekről ezen az oldalon olvashattok.

Időpont: 2018. április 21. 10:00

Helyszín: Budakeszi Vadaspark, 2092 Budapest, Budakeszi út 0210/12.

A Föld napját ünneplik a Vígszínházban is április 22-én

Földrengés Londonban

Április 22-én a Vígszínház ismét az Eszenyi Enikő által rendezett Földrengés Londonban című előadással ünnepli a Föld napját. A történetben megismerhetjük az ismert klímakutató, Robert Crannock három lányát és betekintést nyerünk fordulatokban gazdag, izgalmas életükbe. A sok humorral és zenével tarkított darab az élet nagy kérdéseire igyekszik válaszokat keresni. Az előadásban elhangzanak olyan ismert slágerek is, mint Pharrell Williams Freedom című száma vagy a Goldfrapp-tól a Happiness és Kriss Kross-tól a Jump. Részleteket találtok az előadásról a színház weboldalán.

Időpont: 2018. április 22. 19:00

Helyszín: Vígszínház, 1137 Budapest, Szent István krt. 14.

Idén is lesz Corvin moziéjszaka!

Corvin moziéjszaka

A Corvin mozi idén tavasszal is moziéjszakát tart. Április 21-én este hattól másnap hajnalig lehet filmeket nézni mind a hat teremben, egyetlen belépővel. A legsötétebb óra, Szárnyas Fejvadász, Három óriásplakát Ebbing határában – csak néhány azok közül a filmek közül, amiket megnézhetünk ezen az éjszakán, de egészen friss bemutatókra is ellátogathatunk. További információk az eseményről: itt

Időpont: 2018. április 21. 18:00

Helyszín: Corvin mozi, 1082 Budapest, Corvin köz 1.

 

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól