Kapcsolj ki! Könyvújdonságokkal, képzőművészeti programokon vagy táncháztalálkozón

Április közepe fantasztikus könyvekkel és kötetlen programokkal ajándékoz meg bennünket. Az egészséges életmód hívei ellátogathatnak a „mentes” ételeket felsorakoztató tavaszi vásárra, de akár táncra is perdülhetünk vagy a Budapest Art Week keretein belül képzőművészeti remekekkel találkozhatunk. Mi ki nem hagynánk egyiket sem!

Vámos Miklós új könyve: töredelmes vallomás

Töredelmes vallomás

Athenaeum Kiadó, 3999 Ft

A József Attila-díjas magyar írónak 35 kötete jelent meg eddig, írt regényeket, színműveket, novellákat, filmforgatókönyveket is. Legismertebb regényei a Zenga zének, A New York-Budapest metró, Anya csak egy van vagy az Apák könyve. Magyarországon négy drámáját mutatták be. Műveiben elsősorban a család és a történelem összefüggéseit ábrázolja, legújabb kötetében pedig olyan rövid vallomások találhatók, amelyeket legszívesebben titokban tartana az ember, és nem szívesen mesélné el a környezetének. Ő azonban kendőzetlenül elénk tárja azokat.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Indul a Budapest Art Week!

Harmadik alkalommal szervezik meg a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül a Budapest Art Weeket. Április 17-től az ország legnagyobb képzőművészeti programsorozatának számító hatnapos rendezvényen összesen 72 helyszínt (múzeumokat, galériákat, kiállítótereket) járhatunk be, ahol helyenként tárlatvezetéssel, máshol workshopokkal, vezetett sétákkal vagy épp filmvetítéssel várják a látogatókat. A szemfülesek néhány helyen még az alkotókkal is találkozhatnak. Részletes program: bpartweek.hu

Időpont: 2018. április 17-22.

Helyszín: Budapest különböző helyszínein

Az olvasó országa – Eszterházy Péter legújabb kötete

esterhazy_peter_az_olvaso_orszaga_borito

Magvető Kiadó, 5999 Ft

Közel nyolcszáz oldalas, gigantikus kötetben jelentek meg Esterházy Péter 2003 és 2016 között született publicisztikai írásai, melyek a közelmúlt és a jelen Magyarországáról szólnak, akár a szigorú figyelem soha nem leegyszerűsítő élével, akár az öröm összetéveszthetetlenül finom sokrétűségével; szellemmel és eleganciával. Publicisztikák, esszék, jegyzetek, beszédek: Esterházy jellegzetes műfajai hétköznapjainkról és ünnepeinkről adnak hírt – és arról, hogy e kettő mindig és mindenekelőtt munka. 137 írásból Galgóczy Judit rendező válogatott össze néhányat, ezekből készült a Radnóti Színház Szövegséták Esterházyval című előadása, amelynek bemutatója (a könyv bemutatója is egyben) április 15-én, vasárnap 19 órakor lesz a Radnóti Színházban.

A könyv ide kattintva rendelhető.

37. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár a fővárosban

táncháztalálkozó

Az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásár az egyik legjelentősebb hazai folklórfesztivál – a népzene, a néptánc és a tárgyalkotó népművészet seregszemléje, amelyen műkedvelő és hivatásos előadók, gyermek- és felnőtt néptáncegyüttesek, zeneiskolások és hagyományőrző népművészek működnek közre, a Kárpát-medencei magyarság és a hazai nemzetiségek képviseletében. Táncos kedvűeknek és azoknak is ajánljuk a programot, akik szívesen gyönyörködnének a díszes viseletekben. Bővebb információ az eseményről: itt.

Időpont: 2018. április 13-15.

Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna, 1143 Budapest, Stefánia út 2.

Csak a Mentes – Tavaszi gasztronómiai vásár a Duna Palotában

Csak a Mentes

A Csak a Mentes egy tavaszi vásár keretein belül egy helyen vonultatja fel a hazánkban megtalálható mentes termékek legjavát, bemutatva azokat a vállalkozásokat, akik a műfaj legfinomabb mentes termékeit gyártják, kínálják vagy forgalmazzák. A gasztronómiai vásáron lesznek glutén,- laktóz,- cukormentes, bio, paleo és vegán termékek, és lesznek olyanok is, amik mindenmentesek. Az egyes alapanyagokat és ételeket meg is kóstolhatjuk, sőt a szépségápolást illetően is tájékozódhatunk, hiszen helyet kapnak a natúr-, és biokozmetikumok is az eseményen. A helyszínen előadások, főzőbemutatók és étkezési lehetőség is vár.  Az esemény részleteiért erre tessék!

Időpont: 2018. április 14-15.

Helyszín: Duna Palota, 1051 Budapest, Zrínyi utca 5.

Összeállította: D. E.

Fotók: az események oldalairól