Kapcsolj ki! Kutyás program, dizájnkiállítás és fülbecsengő magyar dalok is várnak mostanában

Itt az ideje, hogy kibújjunk a csigaházunkból, és kimozduljunk! Ezen a héten kutyás és divatos-dizájnos programot, táncelőadást, valamint egy májusi gálaestet is a figyelmetekbe ajánlunk.

Engedelmes Kutyák Napja a Rex Alapítvány szervezésében

Engedelmes Kutyák Napja

A kutyaiskola nem pusztán egy hely, ahol kedves kis trükköket tanítanak kedvenceinknek, az itt nyújtott képzés elengedhetetlen a kutyák szocializációjához: ahhoz, hogy biztonságban és jólétben tudjanak élni az emberek világában. Azért, hogy eloszlassa az engedelmességi képzéssel kapcsolatos leggyakoribb tévhiteket, a Rex Alapítvány április 7-én, 5. alkalommal rendezi meg az Engedelmes Kutyák Napja nevű eseményt, ahol többek között lesz agility bemutató, dog dancing és kutyás fitness edzés is. A kutyakiképzés legújabb irányzataiként a látogatók megismerkedhetnek a kutyás személyiségfejlesztéssel, a Do as I do módszerrel és a Klikker tréninggel. Ha a kutyaneveléssel kapcsolatban lenne kérdésetek, feltehetitek a nap folyamán a Rex Kutyaiskola oktatótermében állomásozó szakembereknek. A Facebook-eseményt itt találjátok.

Időpont: 2018. április 7, 10.00-16.00

Helyszín: Rex Állatsziget, 1048 Budapest, Óceánárok utca 33.

Egész napos divatforgatag a WAMP jóvoltából

Konsanszky - WAMP

Április 8-án érdemes lesz ellátogatni a meseszép Három Holló kávéházba. Itt mutatkoznak be ugyanis a WAMP válogatott kiállítói: a hazai divatszakma meghatározó személyiségei közül találkozhattok például a Camou márka megálmodójával, Fehér Beatrixszal,  a Konsanszky márka alapítójával, Konsánszky Dórával, akinek darabjait jellemzően azok a sikeres és dinamikus személyiségek viselik szívesen, akiknek határozott ízlése a visszafogottsággal párosul. De megcsodálhatjátok SustiKKrisztA, Szerencsés Gabó vagy Berecz Vanda fantasztikus munkáit is. Az esemény ideje alatt Hajtmanszki Zoltán Balogh Rudolf-díjas fotóművész munkáit is megnézhetitek, sőt, ha úgy tartja kedvetek, meg is vásárolhatjátok. Nézelődés közben Fabric Csokoládé díjnyertes kézműves finomságait is megkóstolhatjátok. A részletes programért látogassatok el a WAMP oldalára!

Időpont: 2018. április 8, 10.00 – 18.00

Helyszín: Három Holló kávéház, 1052 Budapest, Piarista köz 1., bejárat a Szabad sajtó úton

Louise Lecavalier a Trafóban

Trafó

A David Bowie-val és Frank Zappával is fellépő világhírű táncosnő, Louise Lecavalier érkezik április 6-án és 7-én a Trafóba. A Battleground című produkcióban az őrület csataterét járják be az alkotók ezúttal szóló- és duett formációban. A képzeletbeli ringben egymással és önmagukkal is küzdő antihősöket láthatunk. A darabot az Eleink című kötet három kisregényének az első darabja,  Italo Calvino A nem létező lovag című elbeszélésének üres és egyben teljes karakterei inspirálták. Az előadásról bővebben ide kattintva olvashattok.

Időpont: 2018. április 6. 20.00, 2018. április 7. 20.00

Helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, Liliom u. 41.

Látnokok, költők, csavargók – Hobo-est a Müpában

Hobo

A Müpában április 10-én este egy egészen izgalmas programra látogathatnak el a zene szerelmesei. A költészet napjának előestéjén Hobo a 38. Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül tartja meg a vendégművészeket is felvonultató, zenei műfajokon átívelő ősbemutatóját. A koncerten a legnagyobb költők műveit itatja át zenével, felejthetetlen élményt kínálva a közönségnek. Az esemény részleteit a Müpa oldalán találjátok.

Időpont: 2018. április 10. 20.00-22.00

Helyszín: Müpa, Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem, 1095 Budapest, Komor Marcell u. 1.

Toldy Mária 80. évi jubileumi gálaestje

Toldy Mária

Rövid az élet és Más ez a szerelem című dalaival kétszer is megnyerte a hazai Táncdalfesztivált, nevéhez több száz magyar dal életre keltése fűződik. Népszerűsége csúcsán a 70-es évek közepétől a tanítás felé fordult, felismerve a kor akkor még gyerekcipőben járó, de nagy jövő előtt álló új zenei műfaját, a musicalt. Munkásságát számos elismerés kísérte, például 2016-ban átvehette a regionális Prima-díjat. Toldy Mária kivételes életpályájára tesz koronát a május 7-ei gálaest, melynek az Erkel Színház ad otthont. Az eseményre itt válthattok jegyet.

Időpont: 2018. május 7. 19.30

Helyszín: Erkel Színház,  1087 Budapest, II. János Pál pápa tér 30.

 

Összeállította: D. E.