„A negyvenes éveimben jártam. Két gyerek, boldog család, szerető férj. Nem sok okom volt panaszra, mégis elégedetlennek éreztem magam, amin az sem segített, hogy felszedtem pár kilót. Nem mondanám látványosnak, engem mégis zavart. Erőtlen és fáradt voltam. A korábban kikapcsolódásként megélt esti főzéseket is csak nyűgnek éreztem.

Hiába szedtem mindenféle immunerősítőt, egyik intim fertőzés a másik után talált meg, így legnagyobb sajnálatomra, sorra voltam kénytelen lemondani a lányommal közös szaunázásokról is, ami régóta az egyik kedvenc közös programunk. Azt gondoltam, csak rossz passzban vagyok, majd elmúlik.

Majd jött a fiam ballagása. A műsor nagy része alatt rák vörös voltam, viszkettem, tapadt rám a ruha, megőrjített a harisnya. Büszke anya helyett egy őrülten lestrapált anyának éreztem magam, és a fotókat visszanézve ez látszódott is rajtam.

Végül a lányom unszolására fordultam panaszaimmal orvoshoz, aki néhány rutin vizsgálatot követően megnyugtató mosollyal arcán közölte a diagnózist, ami röviden ennyi volt: Ön belépett a változó korba. Hirtelen azt sem tudtam, miről beszél. Olyan volt, mintha valami VIP klubtagságihoz gratulált volna. Majd átnyújtott egy brosúrát, és akkor leesett. Ja, hogy menopauza?! Őszintén szólva kicsit tartottam tőle, hogy valamilyen depressziós megbetegedéssel szembesítenek majd. De ezt már nem problémaként fogom fel.

Otthon aztán tüzetesebben átnéztem a kapott betegtájékoztatót. Ott volt benne minden általam is tapasztalt tünet feketén-fehéren egy kupacba szedve. Nem is értettem, hogy nem jutott ez már korábban eszembe. Talán csak nem akartam róla tudomást venni, pedig ez a változás általában elkerülhetetlen.

Így, hogy tudom, mi áll a dolgok hátterében, sokkal könnyedebben viselem a változást is. Minél korábban történik meg a diagnózis, annál korábban kezdhető el a panaszok enyhítése.”

Az Ovestin 1 mg/g krém a természetes női hormont, az ösztriolt tartalmazza. Pótolja a menopausában lévő nők lecsökkent termelődés miatt hiányzó ösztrogénjét, és csillapítja a menopausalis tüneteket.1

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Kód: HU-EST-0318-0095

1. Ovestin 1 mg/g krém alkalmazási előírás (2016. október 27.)