A klasszikus szakácskönyvek mellett, van jó néhány olyan receptgyűjtemény is, amit bátran felüthettek, ha valamilyen különleges ünnepi alkalomra készültök. A húsvétra gondolva összegyűjtöttünk hat gasztrokönyvet, melyekből izgalmas sós fogások és édességek receptjeit leshetitek el.

Susannah Blake: 500 saláta

A húsvéti időszakban nemcsak az okozhat fejtörést, hogy milyen húsételt készítsünk, gyakran a fogáshoz illő köretet is nehéz megtalálni. Ebben nyújthat segítséget Susannah Blake idén kiadott receptkönyve, amelyben a hideg és meleg salátákon kívül pillanatok alatt elkészíthető köreteket, gyümölcsös snacket vagy akár tartalmas ebédötleteket is találunk.

A könyvet innen tudjátok beszerezni.

F. Nagy Angéla: A család szakácskönyve

A könyv új, korszerűsített kiadásában találunk ünnepi alkalmakkor, vendégfogadáskor kínálható ínyencségeket, és köznapi, népszerű, könnyen és nem túl drágán elkészíthető, mégis nagyon jóízű fogásokat. Külön plusz pontot érdemel a betűrendes címmutató, amely az étrendek összeállításánál lehet a segítségünkre.

A könyvet ide kattintva rendelhetitek meg.

Zilahy Ágnes: Valódi magyar szakácskönyv

Szívesen részt vennétek egy gasztronómiai időutazásban? Zilahy Ágnes gyűjteményének szerkesztése során megtartották az eredeti nyelvezetet, így egy egészen korhű, ugyanakkor nagyon is használható szakácskönyvet sikerült készíteni. Az eredeti szerző nemcsak szerkesztő, hanem igazi háziasszony is volt, Teleky Sándor gróf javaslatára kezdett szakácskönyvírásba. Az akkoriban kapható néhány, külföldi művekből fordított és összeollózott kötet helyett egy olyan könyvet akart írni, amelynek minden receptjét saját maga is elkészítette. Olyan szakácskönyvet, amely a hagyományos magyar konyhakultúrát foglalja össze. Az volt a célja, hogy az is “főzhessen belőle egy ebédet, akinek soha főzőkanál nem volt a kezében”.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Kárai Dávid: 50 édesség, amit el kell készítened

Az olyan klasszikusok mellett, mint a zserbó, a mézeskalács vagy a palacsinta, például a mennyei éclair fánk receptjét is megtalálhatjuk a tehetséges szakács desszertes receptkönyvében. Amatőrök és profik is örömüket lelhetik a színes és izgalmas gyűjteményben, amely hasznos kelléke a nagyobb családi ünnepekre való készülődésnek.

A könyvet innen tudjátok beszerezni.

Márk Szonja: Édes ajándékok

A cukrász legújabb ötlet- és receptgyűjteményében, az Édesem-sorozat 2. részében 41 finomabbnál finomabb, otthon elkészíthető édes ajándék receptjét írta meg, hogy egész évben senkit se érhessenek felkészületlenül az ünnepeink. Ezeket a recepteket nemcsak az olyan hagyományos ünnepeken, mint a karácsony vagy a húsvét, hanem születésnapon vagy névnapi bulikon is bevethetjük!

A könyvet ezen az oldalon rendelhetitek meg.

Havas Dóra: Álmaim cukrászdája

Húsvétkor az édes falatokból nem lehet eleget készíteni, ezért nem árt betárazni desszertes szakácskönyvekből! Ilyen hasznos recepttár lehet például Lila Füge gyakorlatias szakácskönyve, ami a kezdő konyhatündérek számára is ideális! Az olyan egyszerű receptektől kezdve, mint a mennyei kakaós csiga vagy a friss croissant, akár az ínyencek is találnak kedvükre való finomságot, például a kókuszos-cukkinis süteményt vagy a posírozott körtés édességet.  Egy jó recepttel pedig gyerekjáték lesz a sütés, higgyétek el!

Ide kattintva rendelhetitek meg a könyvet.

 

Összeállította: D. E.

Fotók: a kiadók oldalairól