Hangolódj ránk! Főszerepben az ifjúság és a nemzeti ünnep a Nők Lapja új számában

Nemcsak a fiatalság jövőképét vesszük górcső alá, természetesen a nemzeti ünnepről is megemlékezünk, sőt, Csernus Imrével és Sharon Stone-nal is olvashattok egy-egy interjút a magazinban. Nézzétek meg, mi mindennel készültünk még ezen a héten a Nők Lapjában!

„Lapozzatok bele” a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 11 kép

Hangolódj ránk! Főszerepben az ifjúság és a nemzeti ünnep a Nők Lapja új számában

Hangolódj ránk! Főszerepben az ifjúság és a nemzeti ünnep a Nők Lapja új számában

Fotó megosztása:

Kockáztatni érdemes

A nemzeti ünnepünk kapcsán előtérbe kerülnek azok a kérdések, amelyek egyébként is foglalkoztatnak bennünket, de a napi rutinban, rohanásban elfelejtjük őket feltenni. Változtatni, célokat kitűzni, közösségben gondolkodni, fejlődni. Mennyire vagyunk erre képesek, és ehhez a közvetlen és tágabb környezet mennyiben segít? Vagy jobb, ha magunk vesszük kezünkbe a sorsunkat és cselekszünk, ahogy anno a márciusi ifjak tették – mobiltelefon nélkül mozgósítva a város értelmiségét? Ma a fiatalok több mint tíz százaléka nyilatkozik úgy, hogy egyetlen percet sem bírna ki a telefonja és internet nélkül, esetleg egy-két órát igen. Vecsei H. Miklós színész gondolatai éppen e kérdésre adnak választ, amikor megszületett a fejében, hogy a fővárosban könyvautomatákat kellene elhelyezni, hogy a könyv, az olvasás is olyan könnyen elérhető legyen, mint az okostelefon. Egyre inkább úgy tűnik, hogy a régen megszokottnak tartott tevékenységekért – mint például a közös éneklés, beszélgetés, könyvolvasás, séta, baráti találkozások és még folytathatnám a sort – komoly erőfeszítéseket kell tenni. Valakinek vagy valakiknek meg kell szervezni, hogy kizökkenjünk a komfortzónánkból, és élvezzük egymás társaságát, az elmélyülés élményét, mert egyszerűbb a digitalizáció bűvkörében lenni.

Egy borsodi településen olyan közösséggel találkoztunk, ahol a kórusban való éneklés jelenti a megszokottból való kilépést, az örömet. Van egy nő, aki példamutatóan elindította a kezdeményezést, és egy városi zenetanárt kért fel a feladatra. Ez egy kis lépés, ahogy a könyvautomata vagy az a diákcsoport, akik informatikai ismeretekhez segítik az eldugott településeken élő gyerekeket. Interjúnkban dr. Csernus Imre a problémák kibeszélésének fontosságáról beszél, ez is kézenfekvőnek tűnik, a barátnői vagy anya-lánya találkozásokban…

Egy láthatatlan háló szövi át az életünket, a kapcsolati háló, amelyben tehetünk magunkért, másokért, egy ügyért, egy kapcsolatért, szerelemért. Aki akar és képes küzdeni, biztos, hogy előbb-utóbb megtalálja az útját. Ezt mindenki értékeli, legyen az társ egy párkapcsolatban, főnök a munkahelyen vagy egy diák az iskolapadban. Kockáztani, tenni egy jó ügyért mindig érdemes.

Eszes Andrea, vezetőszerkesztő

 

Ha előfizetnétek a nyomtatott magazinra, ne habozzatok, kattintsatok az mc.hu oldalra, és kövessetek minket a Facebookon is!

 

Fotó, illusztráció: Archív, Thinkstock