Nőnapot ünneplünk és kuponakcióra készülünk ezen a héten a Nők Lapjában! Keressétek a kedvezményes kuponokat és az izgalmasabbnál izgalmasabb cikkeket a magazinban!

A képre kattintva „belelapozhattok” a magazinba!

Galéria | 12 kép

Hangolódj ránk! Nőnap és kuponmelléklet az új Nők Lapjában

Hangolódj ránk! Nőnap és kuponmelléklet az új Nők Lapjában

Fotó megosztása:

Mi érdekli a nőket?

Emlékszem, gyerekkoromban, amikor március 8-án az iskolából egy szál virággal állítottam haza és odaadtam az édesanyámnak, ő elvette, megköszönte, de azt mondta, hogy a nemzetközi nőnapot mi nem ünnepeljük. Ez is része volt a totalitárius elnyomó hatalommal szembeni ellenállásnak, ahogy a Szabad Európa Rádió hallgatása, titkos megemlékezés október 23-áról, vagy az orosz nyelvoktatással szembeni ellenállás.

Azóta átalakult ez a nap is, és ma már mást jelent, mint három évtizeddel ezelőtt. A tapasztalatom pedig az, hogy érdemes minden alkalmat megragadni, hogy egymást megköszöntsük, ezért kedves dolog, ha március 8-án a munkaadó vagy a férfi kollégák valami kis figyelmességgel kedveskednek női munkatársaiknak.

Bár a családban továbbra sem ünnepeljük a nemzetközi nőnapot, mégis arra gondoltam, hogy ennek apropóján kis felmérést végzek családom nőtagjai körében. A kérdés egyszerű volt: Miért jó nőnek lenni?

Az ötéves Bernike szerint azért, mert kisbabát lehet szülni, mert hosszú hajat lehet növeszteni, mert be lehet fonni a hosszú hajat, mert virágos csatot lehet rakni a befont hosszú hajba, mert lányos ruhákba lehet öltözni, és mert szívószállal lehet inni a kakaót. (Ez utóbbira nincs magyarázat.)

A hétéves Johanna szerint azért jó, mert kisbabát lehet szülni, mert fiúk nem verhetik meg a lányokat, a lányok viszont megverhetik a fiúkat(!), és mert a lányok jobb barátnők. Johannánál viszont felmerült egy negatívum is, hogy csak egy fi ú kérheti meg egy lány kezét, fordítva ez sajnos nem megy. De ez sem baj, helyesbített rögtön, mert a lányok elcsábíthatják a fiúkat, és válogathatnak azok közül, akik feleségül akarják venni őket.

A feleségemet is megkérdeztem, hogy miért jó nőnek lenni, de ő talányosan csak annyit mondott, hogy találjam ki.

Ebben a lapszámban megpróbáltuk kitalálni, hogy mi érdekelheti a nőket a legjobban így a nemzetközi nőnap környékén. Fogadják szeretettel!

Krúdy Tamás, vezetőszerkesztő

 

Fotó, illusztráció: Archív, Unsplash