Felkavaró, szemet gyönyörködtető és egészen meghökkentő fotókiállításokat tartogat 2018 tavasza. Következzenek a szerintünk legjobbak, amiket mindenképp látni kell!

Baricz Kati: W(h)OMAN egyszerűen EMBER – Amatár

baricz kati

A számos díjat nyert, egyedi divatfotóiról is ismert művész tavaly októberben mutatta be nyolcadik albumát Human Nature Egyszerűen ember címmel. Baricz Kati a kötetben az elmúlt negyven év munkájának egy rendkívüli szeletét tárta a szemünk elé, és szerencsére nem kellett sokat várnunk az újabb, misztikus és nagyon különleges alkotásokra sem. Január 23. óta ugyanis az Amatár kiállítótérben tekinthető meg a W(h)OMAN – egyszerűen EMBER című fotókiállítása. Mi ki nem hagynánk!

Időpont: Január 23-tól március 4-ig, szerdától-vasárnapig, 14-18 óráig

Helyszín: Amatár, 1035, Budapest Bécsi út 52.

Szűcs Péter: Kuba, Kolumbia, Ecuador – Latin Amerika lelke Hadik

petersplanet_hadik-copy

Szűcs Péter nagyon is izgalmasnak és színesnek ígérkező kiállítása január 26-tól tekinthető meg a Hadikban. A PetersPlanet.travel online magazin alapítója nemrég tért haza Dél-Amerikából, ahol több mint egy hónapon keresztül fotózta a kolumbiai esőerdőben élő indiánokat és beszédes életképeket készített Ecuadorban is. A Dél-amerikai valóságot egészen új szemszögből vizsgáló alkotó fotói szemet gyönyörködtetők.

Időpont: Január 26-tól március 8-ig

Helyszín: Hadik Irodalmi Szalon – Budapest 1111 Bartók Béla út 36.

Hupján Attila: Kizökkent világ /World Shift – K11

hupján attila

Ha kíváncsiak vagytok rá, hogy milyen egy kulcslyukon át szemlélni a világot, akkor látogassatok el Hupján Attila tárlatára! A fotográfus Kizökkent világ /World Shift című kiállítása azt mutatja be, hogyan változott meg hosszú évek alatt a minket körülvevő világ. Az elsősorban lyukkamerával fotografáló művész képein a mozdulat folyamatosságát örökíti meg, egy egészen különleges látványvilágot nyújtva.

Időpont: Február 12-től március 4-ig, 10-18 óra között

Helyszín: K11 Művészeti és Kulturális Központ – 1075. Budapest, Király utca 11.

Barta Zsolt Péter: CodeX (tárgyak, jelenségek) 2018 – Artphoto Galéria

barta zsolt péter

Barta Zsolt Péter fotográfiái az életről és az emberekről szólnak. Célja nem más, mint megragadni a múló időt. A legújabb, CodeX (tárgyak, jelenségek) 2018 című kiállításának darabjait 1990-ben kezdte fotózni, az elkészült alkotásokat négy csoportra osztotta: Ember, Állat, Növény, Tárgy. Ez alkalommal a Tárgy képeinek válogatását tárja elénk. Célja a banálisból kibontani a váratlant, rámutatni a titokzatosra, transzcendensre, fölfedezni az észrevétlenül lappangó analógiákat.

Időpont: Január 29-től február 23-ig, Hétfő-szerda-péntek: 15:00-19:00 óráig.

Helyszín: Artphoto Galéria – Budapest, 1111 Bartók Béla út 30.

Golden Boundaries – Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

golden-boundaries

Március 18-ig még ellátogathattok a Capa Központba, hogy szemügyre vegyétek, hogyan vélekedik néhány fiatal kortárs magyar és külföldi művész a kamaszkorról. A Golden Boundaries tárlat az önkifejezés különféle módjait, a serdülőkori elkülönülést, az önállóságra ösztönzést, a fiatalok szorongását és az önmeghatározás témáját járja körül. Részleteket ezen az oldalon találtok a kiállításról.

Időpont: December 4-től március 18-ig, az ünnepnapokat kivéve minden nap 11 és 19 óra között

Helyszín: Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ – Budapest, 1065 Nagymező u. 8.

Major Ákos: REND – TOBE Gallery

major-akos

A fiatal fotóművész első szóló kiállításának a TOBE Gallery ad otthont. A tárlat a fotós válogatott munkáit mutatja be az elmúlt öt évből. A természetet ábrázoló képek mellett nyugalmas hangulatú, elegáns kompozíciójú városi csendéleteket is láthatunk. A színvilágnak és a nem mindennapi geometrikus ábrázolásnak köszönhetően egy egészen más kontextust nyit meg a kíváncsi szemek előtt az alkotó.

Időpont: A kiállítás február 10-ig látogatható

Helyszín: TOBE Gallery – Budapest, 1088 Bródy Sándor u. 36.

Budapest Fotó Fesztivál

budapest fotó fesztivál

Az év talán legjobban várt fotós eseménye a Budapest Fotó Fesztivál, ami a kortárs és a klasszikus, a magyar és a nemzetközi fotográfia értékeit mutatja be évről-évre. A fővárosi múzeumok és galériák, valamint kultúrintézetek izgalmas nemzetközi sztárkiállításokkal és hazai körképpel készülnek. A népszerű rendezvénysorozat egy egészen izgalmas eseménnyel indul: február 28-tól Sandro Miller: Malkovich, Malkovich, Malkovich: Tisztelet a kamera mestereinek című kiállítása nyílik meg a Műcsarnokban. Az egyes tárlatok látogatása között akár érdekes workshopokon is részt vehettek – ezért is érdemes már most bevésni a legfontosabb dátumokat a naptáratokba.

Az eseményről és megtekinthető kiállításokról részletesen itt olvashattok.

Időpont: Február 28-tól április 20-ig

Helyszín: Budapest több pontján

 

Összeállította: D. E.

Fotók: Baricz Kati, Hupján Attila, Barta Zsolt Péter, capacenter.hu, budapestphotofestival.hu, petersplanet.travel