Kapcsolj ki! Cseh Tamás-emlékkoncerttel, veszprémi gasztrosétával vagy fából készült kiállításon

Tartalmas hétvége és hét elé nézünk, ami a programokat illeti. Lesz piac, koncert, kiállítás, gasztroséta, sőt, még azt is megtudatjuk, mitől olyan boldog ország Bhután.

Cseh Tamás 75

Január 21-én, Cseh Tamás 75. születésnapja alakalmából a Get Closer csapata emlékkoncerttel készül a MOM Sportközpontban. Az előadás vendégművészei között olyan nevekkel találkozhatunk, mint Gryllus Dorka, Jordán Adél, Miczura Mónika, Ónodi Eszter, Szávai Viktória, Tompos Kátya, Adorjáni Bálint, Fekete Ernő, Galkó Balázs és Thuróczy Szabolcs. Az eseményen egy vadonatúj dal is felcsendül, amelynek a szövegét Bereményi Géza Cseh Tamás emlékére írta, és a Vodku fiai zenésítették meg. Az eseményhez Facebookon is csatlakozhattok.

Időpont: január 21. 16.00–19.00

Helyszín: MOM Sport, Csörsz utca 14–16. – Budapest

Vegán piac

2018-ban is lesz Vegan Sunday Market. A piac mellett főzőworkshopokkal, kerekasztal-beszélgetésekkel készülnek a szervezők, amivel jócskán megdobják az egyszerű vasárnapi piacozás hangulatát. Lesz szó a veganizmusról, életmódváltásról, szerveznek vegán baba-mama klubot, és lesz izgalmasnak ígérkező kertkonyhaworkshop is.  Facebook-eseményüket itt találjátok.

Időpont: január 14. 10.00-18.00

Helyszín: Anker’t, Paulay Ede utca 33. – Budapest

Veszprémi gasztroséta

Az ImagineVeszprém szervezésében izgalmas gasztrosétán vehetnek részt a város és az ételek szerelmesei. A séta során elzarándokolhatnak a korábbi piactérre, ahol jól hallhatják a kiabáló kofák hangját és a cigányprímások hegedűjének zenéjét. A séta alatt „évszázadokon visznek keresztül” a szervezők: vendégfogadóból kávéházba, onnan presszókba és műhelyekbe vezet az út, ahol még most is kézzel készül a csokoládé és a rétes. Az ígéret szerint éhezni nem hagyják a lelkes sétálókat. A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, az esemény itt található.

Időpont: január 13. 10:00–13:00

Helyszín: Veszprém

Mi a boldogság titka a himalájai Bhutáni Királyságban?

Január 17-én izgalmas előadásnak lehetünk szem- és fültanúi, ha a Zászlómúzeumba látogatunk, ahol Valcsicsák Zoltán feltárja előttünk Bhután rejtett titkait. A Kína és India között elhelyezkedő kis ország mottója hűen tükrözi kultúrájának alapértékeit: „A boldogság helyhez kötött”. Az előadót először a Bruttó Nemzeti Boldogság és a buddhizmus iránti érdeklődése vitte Bhutánba, a rendezvényen Zoltán személyes élményein keresztül mutatja be, hogy mi az ottani boldogság titka. A Facebook-eseményhez itt csatlakozhattok.

Időpont: január 17. 18:00–20:00

Helyszín: Zászlómúzeum, József krt. 68. – Budapest

Csákány István kiállításának finisszázsa a Glassyard Galleryben

Ezt a fából készült monumentális alkotást nem érdemes nem megnézni, ha január 13-án a belvárosban jártok. A fővárosi galériák sorában frissen nyílt Glassyard nyitókiállításának középpontjában Csákány István elképesztő, fából készült „lakása” áll, amelynek részletessége kortól függetlenül bárkit lenyűgöz és ámulatba ejt. Facebook-esemény itt.

Időpont: január 13. 16:00-19:00

Helyszín: Glassyard Gallery, Paulay Ede utca 25–27. – Budapest

Kövek – Csokonai Nemzeti Színház

Január 16-án mutatják be a debreceni Csokonai Nemzeti Színházban Stefo Nantsou és Tom Lycos prózai művét, a Köveket. „A darab két fiú határokat feszegető játékairól szól, amelyek egyszer csak halálosan komollyá válnak. Abban, hogy tetteik következményével hogyan tudnak megbirkózni, fontos szerepe van a családi és társadalmi háttérnek. Az ausztrál szerzőpáros újsághír alapján írt darabjának több szereplőjét két fiatal színész játssza el, a pörgős, gyors tempójú előadásban fontos szerepet játszik a zene.” Az általános iskolák felső tagozatosait megszólító előadás főszereplői Kovács András és Kránicz Richárd, a rendező Bethlenfalvy Ádám. A további előadások időpontjai itt találhatók.

Időpont: január 16. 14:00

Helyszín: Víg Kamaraszínház – Debrecen 

 

Összeállította: M. M.

Fotók: Facebook