Az év utolsó hónapjában izgalmas előadásokra, könyvbemutatókra látogathatunk el, de természetesen ünnepi koncertekből, adventi vásárokból, színes családi és gyermekprogramokból sem lesz hiány!

Donáth Mirjam: Mások álma – a hétköznapok New York-ja

mások álma

Donáth Mirjam neve ismerősen csenghet, hiszen amellett, hogy az elmúlt években több magyar újságban is olvashattuk írásait (Magyar Narancs, Marie Claire) a Menjek/maradjak dokumentumfilm-sorozat New York-i epizódjának is részese volt.  A Mások álma című kötetben a New Yorkban töltött mindennapokról mesél, és arról, hogyan élte meg az amerikai álmot és végül miért döntött úgy, hogy mindezt feladva hazatér Magyarországra.

A könyvet itt rendelhetitek meg.

Ezoterikus Karácsonyi Fesztivál

Ezoterikus és természetgyógyászati előadásokkal, Szepes Mária emlékműsorral, változatos művészeti programokkal, workshopokkal, ingyenes állapotfelmérésekkel és tanácsadással várja vendégeit december 3-én, vasárnap reggel 9 és este 19 óra között a Villányi úti konferenciaközpontban (Budapest, 11. kerület, Villányi út 11-13.) a Természetgyógyász Magazin 21. Ezoterikus karácsonyi fesztiválja. A látogatók hallhatják többek között Müller Péter írót, László Ruthot, a holisztikus gondolkodásáról ismert pszichológust, dr. Simoncsics Péter alternatív orvost vagy Paulinyi Tamás író-pszikutatót és Kövi Szabolcs fuvolaművészt. Emellett bőséges árukínálatával a karácsonyi ajándékozást is segíti az ország legnagyobb ezoterikus vására.

Időpont: 2017. december 3.

Helyszín: Villányi úti konferenciaközpont (Budapest, 11. kerület, Villányi út 11-13.)

Izing Klára: Álomszótár A-tól Z-ig

Hiánypótló könyvvel rukkolt elő hazánk ismert asztrológusa, a Nők Lapja Ezotéria szerkesztője, Izing Klára. Egy olyan különleges álmoskönyvet írt, amely az álomfejtést asztrológiai alapokra helyezi. Az álomszimbólumok részletes elemzésével segít nekünk abban, hogy az élet több területén is megtaláljuk a helyünket. Sőt, arra is rávilágít, hogy mi az, ami jelenleg hiányzik a mindennapjainkból: hatalom és siker, erő és kitartás vagy egy olyan ember, aki nélkül nem teljes az életünk? Az álmaink megfejtésével nemcsak a betegségektől védhetjük meg magunkat, hanem az ártó kapcsolatoktól is.

A könyvet ezen az oldalon szerezhetitek be.

Egy korty derű V. Kulcsár Ildikóvalv. kulcsár ildikó

A Nők Lapja népszerű újságírója újabb szerzői esttel jelentkezik! Az idei esztendő utolsó találkozójára ezúttal 2017. december 12-én, este 18 órakor kerül sor a megszokott helyszínen, a Stefánia Palotában. Az Egy korty derű szellemében a karácsony, az ünneppel kapcsolatos őrültségeink kerülnek terítékre. Természetesen szó esik majd a valamennyiünkre jellemző „Szeretnénk, ha szeretnének” vágyról is, s persze arról, hogy mit tehetünk azért, hogy ez ne maradjon álom. Szerintünk ne hagyjátok ki!

Időpont: 2017. december 12. 18 óra

Helyszín: Stefánia Palota, (Budapest, 14. kerület, Stefánia út 34.)

EVS LIVE 2017 – Önkéntesség a világban

Mi az önkéntesség szerepe egy olyan nemzetközi szervezetnél, mint az UNICEF? Hogyan tekintenek az önkénteskedésre a mai fiatalok? Ha szívesen elmerülnétek a témában, akkor ott a helyetek a december 5-én, az A38 hajón megrendezendő EVS LIVE 2017 című eseményen. Délután öt órakor kezdődnek a programok, melynek fókuszában idén a szolidaritás és az önkéntesség áll. Előadást tart többek között Gősi Lilla kolléganőnk is, akinek olaszországi önkéntes munkájáról szóló blogját itt olvashatjátok. A szervezők célja inspirálni a résztvevőket és helyzetképet adni arról, milyen trendek, lehetőségek és kihívások merülnek fel napjainkban, ha az önkénteskedésről beszélünk. Ha ide kattintotok, a Facebookon is csatlakozhattok az eseményhez.

Időpont: 2017. december 5. 17 óra

Helyszín: A38 hajó, Budapest, 11. kerület, Budai alsó rakpart

Müpa Kultúr Kültér: kinti kulturális programsorozat december 31-ig

A nagy sikerre való tekintettel, idén december 2-től ismét várja a látogatókat a Művészetek Palotája Kultúr Kültér nevű programján. A hatalmas jégpálya mellett, a Müpa Hangjátékkal ezúttal is népszerű karácsonyi dallamokat lehet megszólaltatni, a felállított sátorban pedig színes gyerekműsorok, lélegzetelállító újcirkusz-előadások és színházi produkciók, valamint könnyűzenei koncertek szórakoztatják majd a közönséget. Bővebb információkat itt találtok a programsorozatról.

Időpont: 2017. december 2-31. között

Helyszín: Budapest, 9. kerület, Komor Marcell u. 1.

Advent a Bazilikánál

Idén decemberben hetedik alkalommal vár a budapesti Szent István tér pompás karácsonyi fényeivel, és ennél is csodásabb adventi programjaival. Meseországot idéző vásár, különleges kulináris élmények és korcsolyapálya a legkisebbeknek. Ha szeretnétek az ünnepre hangolódni tegyetek egy kis sétát a belvárosban, és ejtsétek útba a Bazilika környékét is!

Időpont: 2017. november 24. és január 1. között

Helyszín: Szent István Bazilika, Budapest, 5. kerület, Szent István tér

Rufus Wainwright a Művészetek Palotájában

rufus wainwright

A legszebb hangú popénekesek között számon tartott kanadai-amerikai zenész decemberben ismét Budapestre érkezik. Az utóbbi időben operaszerzőként is elismert előadó koncertjén karrierje eddigi két évtizedének kulcsdalai hangzanak el, sőt, a 2018-ra tervezett új poplemezéről is előad néhány fülbecsengő szerzeményt. Jegyeket itt válthattok az előadásra.

Időpont: 2017. december 21. 20 óra

Helyszín: Művészetek Palotája, Budapest, 9. kerület, Komor Marcell u. 1.

A kis kedvencek ünnepe

Ha igazi kutyabarátok vagytok, érdemes lesz december 2-án látogatást tennetek a Hajógyári szigeten lévő Golftanyára. Délelőtt 11 órától kutyás karácsonyi vásárral várnak benneteket, ahol nemcsak jópofa ajándékokat szerezhettek be, kis kedvencetek kedvére rohangálhat és ismerkedhet a szabadban. A Facebookon ide kattintva csatlakozhattok az eseményhez.

Időpont: 2017. december 2. 11:00-16:00

Helyszín: Golftanya, Hajógyári sziget 410.

V. Jótékonysági Mikuláss Futás

Szívesen futnátok együtt több száz Mikulással? Itt a remek alkalom, 2017-ben ugyanis újra vár minden lelkes sportolni vágyót a Margitszigeten a Látássérültek Szabadidős Sportegyesülete. A jótékonysági futáson egy vagy két szigetkört tesztek meg, és minden egyes lépéssel nemcsak az egészségeteknek kedvezhettek, hanem a szervezet működését is támogathatjátok.

Időpont: 2017. december 3. 11 óra

Helyszín: Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum

Utazás a budapesti Csillamossal

fényvillamos

November 30-tól a 2-es villamos vonalán már elcsíphetjük a világszerte híres budapesti fényvillamost, melyet idén 3500 méternyi fényfüzérrel díszítettek fel. Egészen január 7-ig minden nap utazhatunk vele délután 17 óra és este 19 óra között. A korábbi évekhez hasonlóan idén is normál díjszabás ellenében ugorhatunk fel rá – megéri!

Időpont: 2017. november 30-január 7. között

Helyszín: a 2-es villamoson kívül a 14M, a 19-es, a 41-es, a 42-es, a 47-es, a 49-es, az 50-es, az 56A, az 59-es, illetve a 69-es villamos vonalán.

Karácsonyi vásár a budapesti Vörösmarty téren

A Budapesti Karácsonyi Vásárt évek óta Európa legszebb karácsonyi vásárai között emlegetik. 2017-ben november 10. és december 31. között látogathatjuk a füzérekkel díszített kis bódékat, ahol kézműves gasztronómiai és iparművészeti termékekkel, forralt borral, szuvenírekkel várnak. A Vörösmarty téri vásár színpadán idén is adventi koncertek és színes előadások váltják egymást.

Időpont: 2017. november 10-december 31.

Helyszín: Vörösmarty tér, Budapest, 5. kerület

Az Igazi karácsony – Ünnepi gyermekkoncert

Decemberben egy nagyon kedves és szívmelengető családi programra is ellátogathattok. A legjobb hazai gyermekalbumáért Fonogram-díjat kapott Tintanyúl zenekar és Farkasházi Réka februári lemezbemutatójuk után most egy különleges zenés mesekoncerttel rukkolnak elő, advent idején két városban is. Miskolcon és a fővárosban is részt vehetünk a nem mindennapi eseményen, ahol Boldizsár Ildikó meseterapeuta Igazi karácsony című meséje elevenedik meg. Részleteket a programokról a Facebookon találtok.

Időpont: 2017. december 9. 11 óra, 2017. december 10. 10:30

Helyszín: Művészetek Háza (3525, Miskolc, Rákóczi utca 5.), MOM Kulturális Központ (1124, 12. kerület, Csörsz utca 18.)

Grincs Karácsonyi Cirkuszfesztivál Debrecenben

Erdei környezetben manók és óriáslábak szórakoztatják a gyermekeket és szüleiket a debreceni Kerekerdő Élményparkban december 6. és 17. között. A karácsonyi fényekbe öltöztetett parkban sült gesztenyével, kürtős kaláccsal és óriás palacsintával várják az éhes szájakat, és miután mindenki jól lakott a fűtött sátorban kezdetét veszi a Cirkuszi Show.

Időpont: 2017. december 6-17.

Helyszín: Kerekerdő Élménypark (4002 Debrecen, Olimpia fasor 23.)

Téli Fesztivál Győrben

advent győr

Decemberben ismét ünnepi fénybe burkolózik Győr belvárosa is. A Széchenyi téren a város karácsonyfája mellett, Betlehemest és rénszarvasszánt is találhattok, a Dunakapu téren felállított korcsolyapályán pedig bárki kedvére csúszhat. Zenei programokból sem lesz hiány: Rúzsa Magdi és Pál Dénes mellett, akár a KisCsillag akusztikus koncertjét is meghallgathatjátok. Ne hagyjátok ki! A részletes programlistáért látogassatok el erre az oldalra!

Időpont: 2017. december 1-23.

Helyszín: Győr, több helyszínen

 

Fotók: Thinkstock, Facebook/Advent Győr-ben 2017, Pinterest