Lehet, hogy a következő alkotások filmtekercsei felett már eljárt az idő, de maguk a történetek olyan klasszikusok, amiknek a sikerét még az évtizedek sem tudták elhalványítani – legalábbis szerintünk.

Az én lányom nem olyan

Ferencnek tetszik Gitta, Gittának tetszik Ferenc, de a helyzet az, hogy a lányt Sándornak ígérték nőül. Az efféle szerelmi bonyodalmak önmagukban is mindig szórakoztató pillanatokat tartogatnak, de szerintünk Kabos Gyula alakítása az, ami ezt a filmet a kultikus mozik szintjére emeli.

Hyppolit, a lakáj

Ha van olyan alkotás, amit a mai magyar vígjátékok elődjének tekinthetünk, az a Hyppolit, a lakáj, ahol egy szegénységből feltörő fuvarozó mindennapjait követhetjük nyomon. Hyppolit és Schneider Mátyás duója rengeteg nevetéssel teli pillanatot tartogat a nézőknek. Nekünk ez az egyik kedvenc jelenetünk tőlük:

Egy szoknya, egy nadrág

Nőnek öltözött férfi: ennél többre nincs is szükség a szórakozáshoz. :)

https://www.youtube.com/watch?v=mfPKYKZQCKs

Meseautó

Mi biztosan gyanakodnánk, ha nyernénk egy autót sofőrrel, de persze ez a film értékéből mit sem von le. Olyan sok poént sütnek el benne, hogy lehetetlen nem szeretni.

Egy bolond százat csinál

Ami Supermannek a szemüveg, az a Latabár Kálmán által megformált Dömötörnek a szakáll. Amikor a férfit kirúgják a munkahelyéről, egy mulatóból, úgy dönt, szakállt ragaszt és beül a nézők közé. Ez azonban nem várt bonyodalmakhoz vezet és kiderül egy bolond képes száz másik embert is azzá tenni.

Mágnás Miska

Két kezünkön sem tudnánk megszámolni, hányszor láttuk már Miska és Marcsa történetét, de még mindig az egyik legnagyobb kedvencünk a magyar filmtörténetben, főleg a zenés részek miatt.

Szöveg: D.A.

Nyitókép: Youtube