A 120 legsikeresebb középiskola a Nők Lapja Iskolaválasztó 2017-es számában

Idén is elkészítettük nektek a Nők Lapja Iskolaválasztó különszámát, amiben nemcsak a legjobb középiskolákról, hanem rengeteg hasznos és érdekes témáról is olvashattok. Íme, 20 ok, amiért érdemes beszerezni a magazint!

Lapozzatok bele a magazinba a képre kattintva!

Galéria | 7 kép
  1. A 120 legsikeresebb középiskola listája miatt mindenképpen megéri az újságos felé venni az irányt! Lannert Judit oktatáskutató segítségével vizsgáltuk az állami, alapítványi, egyházi, matematikatudást, valamint szövegértést fejlesztő iskolákat, de górcső alá vettük a sulikat az érettségi komplex mutató alapján is.
  2. Kiderül a lapból az is, mitől lesz egy vidéki iskola listavezető. Kerekasztal-beszélgetésünkben Veiszer Alinda ezúttal Csengeri Máriát, a Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Móra Ferenc Általános Iskolájának és Szakgimnáziumának igazgatóját, Gál Bélát, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium igazgatóját és Faragó Zsoltot, a Térségi Általános Iskola, Szakközépiskola és Kollégium igazgatóját kérdezte.
  3. Pontos dátumokat tartalmazó felvételi útmutatóval is készültünk az iskola kiválasztásától kezdve az iskolába kerülésig.
  4. Meginterjúvoltuk Boldizsár Ildikó mesekutatót, akinek nemrég jelent meg új könyve Mesék a felnőtté válásról címmel.
  5. Brassói Sándorral, az Oktatási Hivatal köznevelési elnökhelyettesével is beszélgettünk a felvételi eljárással kapcsolatos legfontosabb kérdésekről.
  6. Hogyan lehetne jobb a kommunikáció a pedagógussal? Wéber Anikó írásából – melyben több tanár is megszólal – kiderül.
  7. Megtudhatjátok, hogyan érdemes beszélni a tinédzserkor küszöbén álló gyerekkel, hogy helyreálljon a meghitt bizalmi viszony a szülők és a „kisfelnőttek” között.
  8. Gyakran az iskolai stressz, a teljesítménykényszer is okozhat testi tüneteket, amelyeket komolyan kell venni. Erről szól Egészség-cikkünk, melyben Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos, Standovár Sára gyermekpszichológus és Dr. Krivácsy Péter gyermekgyógyász is megszólal.
  9. Hét tapasztalt diák véleményét is elolvashatjátok a középiskolai 50 órás kötelező önkéntes munkáról.
  10. Milyen lehetősége van annak a jó képességű kamasznak, aki külföldön szeretne továbbtanulni? Például az International Baccalaureate Diploma Program (IB), egy angol nyelvű, kétéves tanterv, amely lehetővé teszi mindezt. Kitekintőnket keressétek a 108. oldalon!
  11. Alternatív iskolák többszörös túljelentkezéssel? Kókayné Lányi Marietta, a Gyermekek Háza igazgatónője, Niedermüller Anna, az AKG főszervezője, Halácsy Péter, a Budapest School társalapítója és Andóné Nagy Katalin, a Kincskereső tagiskola-vezetője nyilatkoznak a témában.
  12. Mit tehetünk akkor, ha a gyerek külföldön tanulna? Hogyan küzdhetjük le az ezzel kapcsolatos félelmeinket? Ezekre a kérdésekre is válaszokat adunk a magazin hasábjain…
  13. …és azt is számba vesszük, miként oldhatjuk fel a bullying áldozatainak hallgatását, ami a történtek feldolgozásának egyik kulcsa.
  14. Ahhoz is adunk konkrét tippeket a lapban, miként világosíthatja fel a szülő 14 év feletti gyermekét.
  15. Srí Lankán egy különleges program keretein belül, három hónapos élményterápia során ismerhetik meg jobban önmagukat és változtathatnak életükön a „problémás”, talajt vesztett fiatalok. Izgalmas és elgondolkodtató riportunk a 132. oldaltól szerintünk kötelező olvasmány!
  16. Tesztünkből kiderül, mennyire tudtok bánni az érzéseitekkel. (Mi már kitöltöttük! ;) )
  17. A láthatatlan gyerekekről szóló cikkünkből pedig azt tudhatjátok meg, hogyan segíthetünk nekik szülőkként, hogy ne kerüljenek hátrányba a természetük miatt.
  18. Könyvajánlókkal is várunk titeket: szórakoztató irodalom kiskamaszoknak és segítő könyvek, nem csak tinédzsereknek – érdemes átolvasni ajánlóinkat!
  19. A testmozgás fontosságára is felhívjuk a figyelmet, ezért Pór Attila segítségével annak nyomába eredtünk, hogy mennyit ér a testnevelésóra, valamint hogy hogyan lehet mozgásra bírni a gyerekeket.
  20. Emellett családtípus-kisokos, filmajánló, Vekerdy Tamás-idézetek és V. Kulcsár Ildikó publicisztikája is vár titeket a Nők Lapja Iskolaválasztó 2017-es lapszámában, amiről tényleg nem érdemes lemaradni!

Ne feledjétek, a Nők Lapja Iskolaválasztóban is megtaláljátok egér piktogramjainkat, melyek itt, a nőklapja.hu-n megjelent, nyomtatott cikkekhez kapcsolódó anyagokat jelölik. Keressétek a magazinban az alábbi rajzokat, a cikkeket pedig weboldalunkon: